Κυριακή 26 Ιαν, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Κατέρριψαν ιρανικό drone στα στενά του Ορμούζ οι ΗΠΑ

  18/07/2019 22:37
Κατέρριψαν ιρανικό drone στα στενά του Ορμούζ οι ΗΠΑ

Κατέρριψαν ιρανικό drone στα στενά του Ορμούζ οι ΗΠΑ

  18/07/2019 22:37
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι το αμερικανικό αεροπλανοφόρο USS Boxer κατέρριψε σήμερα ένα ιρανικό τηλεκατευθυνόμενο μη επανδρωμένο αεροσκάφος στο Στενό του Ορμούζ, αφότου το ιρανικό UAV προσέγγισε απειλητικά το αμερικανικό πλοίο πετώντας σε απόσταση μικρότερη από 1.000 γιάρδες από το αεροπλανοφόρο.

Το USS Boxer «έδρασε αποφασιστικά» και «το drone καταστράφηκε», δήλωσε ο Τραμπ.

Το περιστατικό σημειώθηκε στα στενά του Ορμούζ εν μέσω έντασης μεταξύ των δύο χωρών, σημείωσε ο Τραμπ, και πρόσθεσε ότι το αμερικανικό πολεμικό πλοίο Uss Boxer ήταν αυτό που κατέστρεψε το drone όταν το τελευταίο εισήλθε σε απόσταση 914 μέτρων από το πλοίο και αγνόησε πολλαπλές εκκλήσεις να αποσυρθεί.

Ο Αμερικανός πρόεδρος υποστήριξε ότι το drone απείλησε την ασφάλεια του πλοίου και του πληρώματος και κάλεσε τις άλλες χώρες να καταδικάσουν «τις προσπάθειες του Ιράν να διακόψει την ελευθερία στην πλοήγηση και το παγκόσμιο εμπόριο στην περιοχή στρατηγικής σημασίας του Περσικού Κόλπου».

Το «Boxer» ανήκει στα πλοία του Αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού που βρίσκονταν ανάμεσα στον Περσικό Κόλπο και τον Κόλπο του Ομάν, σε μια επιχείρηση στρατιωτικής παρουσίας στην περιοχή.

Το σκηνικό σημειώθηκε τέσσερις εβδομάδες αφότου το Ιράν κατέρριψε αμερικανικό drone, στην ίδια περιοχή.

Πριν από μερικές ώρες οι Φρουροί της Επανάστασης του Ιράν συνέλαβαν δεξαμενόπλοιο με την υποψία ότι μετέφερε λαθραίο πετρέλαιο στον Κόλπο.

«Το Ιράν πρέπει να απελευθερώσει αμέσως το δεξαμενόπλοιο και το πλήρωμά του που συνέλαβε στον Κόλπο» δήλωσε αμέσως μετά το περιστατικό εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας