Νοσοκομείο έγινε στόχος αεροπορικής επίθεσης στη Λιβύη

Τρεις τραυματιοφορείς κι ένας γιατρός ειδικευμένος στις πρώτες βοήθειες τραυματίστηκαν χθες Τρίτη σε αεροπορικό πλήγμα εναντίον νοσοκομείου εκστρατείας νότια της πρωτεύουσας της Λιβύης, ενημέρωσε το υπουργείο Υγείας της Κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας (ΚΕΕ), που αναγνωρίζεται από τον ΟΗΕ.

"Το νοσοκομείο εκστρατείας της Σουάνι έγινε στόχος αεροπορικής επιδρομής, που είχε αποτέλεσμα να τραυματιστούν τρεις τραυματιοφορείς κι ένας γιατρός ειδικευμένος στις πρώτες βοήθειες", δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Λαμίν αλ Χασέμι, εκπρόσωπος του υπουργείου. Το αεροπορικό πλήγμα προκάλεσε ζημιές στον εξοπλισμό του νοσοκομείου, πρόσθεσε ο Χασέμι.

Σε ανακοίνωση που δημοσιοποίησε, το υπουργείο Υγείας "καταδικάζει σθεναρά το άμεσο και ανήθικο πλήγμα εναντίον του νοσοκομείου εκστρατείας της περιοχής Σουάνι", όχι μακριά από την πρώτη γραμμή του μετώπου, 25 χιλιόμετρα νότια της πρωτεύουσας.

"Παρότι βρίσκεται εκτός εμπόλεμων ζωνών, είναι η δεύτερη φορά που πλήττεται το νοσοκομείο της Σουάνι" από την έναρξη, την 4η Απριλίου, της επιχείρησης ευρείας κλίμακας του αυτοαποκαλούμενου Λιβυκού Εθνικού Στρατού (ΛΕΣ) του στρατάρχη Χαλίφα Χάφταρ εναντίον της πρωτεύουσας της Λιβύης, κατήγγειλε ο Φάουζι Ούνις, διευθυντής της επιτροπής διαχείρισης κρίσεων και εκτάκτων καταστάσεων του υπουργείου.

Ο Ούνις προέτρεψε τις διεθνείς ΜΚΟ και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) να "καταδικάσουν αυτές τις ενέργειες" και να καταβάλλουν προσπάθειες για να εγγραφούν, "ως εγκλήματα πολέμου" στην ημερήσια διάταξη "του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ".

Ο ΠΟΥ και άλλοι διεθνείς οργανισμοί έχουν απευθύνει επανειλημμένα εκκλήσεις στις αντιμαχόμενες πλευρές στη Λιβύη να λαμβάνουν μέτρα για να προστατεύεται το προσωπικό των υγειονομικών υπηρεσιών.

Από την έναρξη της επιχείρησης των δυνάμεων του Χάφταρ, οι μάχες προ των πυλών της πρωτεύουσας της Λιβύης έχουν στοιχίσει τη ζωή σε 1.093 ανθρώπους, εκ των οποίων 106 ήταν άμαχοι, έχουν τραυματίσει άλλους 5.752 ανθρώπους, ανάμεσά τους 294 αμάχους, κι έχουν εκτοπίσει πάνω από 100.000 κατοίκους νοτίων προαστίων της Τρίπολης, κατά τον πιο πρόσφατο απολογισμό που δόθηκε στη δημοσιότητα από τον ΠΟΥ προχθές Δευτέρα.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Τραγωδία στη Νότια Αφρική-Λεωφορείο με 46 άτομα έπεσε από γέφυρα, επέζησε μόνο ένα παιδί
Πράσινο φως για μαλλί άφρο και ράστα στους χώρους εργασίας ανάβει η Γαλλία
Απειλητικό μήνυμα Ισλαμικού Κράτους προς Δύση-«Να πλήξουμε τους σταυροφόρους στις ΗΠΑ, την Ευρώπη και το Ισραήλ»
Κάθειρξη 19 ετών ζήτησε ο εισαγγελέας στη Γαλλία για τον «βιαστή του Tinder»-«Είναι επικίνδυνος, κατέστρεψε 17 ζωές»
Οι Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν επαναφέρουν τον δημόσιο λιθοβολισμό των γυναικών
Τα συγκλονιστικά ηχητικά μηνύματα Ρωσίδας στα social την ώρα της επίθεσης στη Μόσχα-«Σας αγαπώ, αντίο»
Αποκλείστηκε από τις βουλευτικές ο πρώην πρόεδρος της Νότιας Αφρικής Ζούμα
Το Χάρβαρντ ζητά συγγνώμη και αφαιρεί το δέσιμο βιβλίου-Ήταν φτιαγμένο από... ανθρώπινο δέρμα
Ο πρώην μεγιστάνας των κρυπτονομισμάτων Σαμ Μπάνκμαν-Φριντ καταδικάστηκε σε 25 χρόνια φυλάκισης
Κακοκαιρία στην Ισπανία-Νεκροί δύο άνθρωποι που παρασύρθηκαν από τα κύματα