Καταδικάζει η Μέι τα tweet Τραμπ για τις Αμερικανίδες πολιτικούς από εθνικές μειονότητες

«Εντελώς απαράδεκτα» χαρακτήρισε δια εκπροσώπου της η Τερέζα Μέι τα σχόλια του προέδρου Τραμπ στο Twitter που καταφέρονταν εναντίον τεσσάρων γυναικών μελών του Κογκρέσου που προέρχονται από την κοινότητα των μαύρων και εθνικών μειονοτήτων (‘BAME’) στις ΗΠΑ.

Ο Αμερικανός πρόεδρος δέχεται επικρίσεις για «ρατσιστικά» tweet με τα οποία καλούσε τις συγκεκριμένες πολιτικούς «να πάνε πίσω και να βοηθήσουν να φτιαχτούν» οι «διαλυμένες και μαστιζόμενες από το έγκλημα» πατρίδες τους.

Αν και δεν τις κατονόμαζε στις αναρτήσεις του, πιστεύεται πως ο πρόεδρος Τραμπ αναφερόταν στις Αλεξάντρια Οσάριο-Κορτέζ που εκπροσωπεί τη Νέα Υόρκη, την Ιλχάν Ομάρ από τη Μινεσότα, την Αγιάννα Πρέσλεϊ απο τη Μασαχουσέτη και τη Ρασίντα Τλαΐμπ από το Μίσιγκαν. Από τις τέσσερις μόνο η κα Ομάρ έχει γεννηθεί σε άλλη χώρα, στη Σομαλία.

Η Δημοκρατική πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόσι σχολίασε ότι πρόεδρος Τραμπ θέλει να κάνει τις ΗΠΑ «λευκή χώρα ξανά».

Η απερχόμενη Βρετανίδα πρωθυπουργός είχε εκφράσει την περασμένη εβδομάδα τη στήριξή της στον έκτοτε παραιτηθέντα πρέσβη της χώρας της στην Ουάσινγκτον σερ Κιμ Ντάροχ, τον οποίο ο Ντόναλντ Τραμπ είχε καθυβρίσει μέσω Twitter μετά από την αποκάλυψη επικριτικών σχολίων του Βρετανού διπλωμάτη εναντίον του σε εμπιστευτικά διπλωματικά υπομνήματα.

Τα σχόλια του Αμερικανού προέδρου καταδίκασε και η πρωθυπουργός της Σκωτίας Νίκολα Στέρτζιον, ενώ η ηγέτιδα των Συντηρητικών στη Σκωτία Ρουθ Ντέιβιντσον κάλεσε και τους δύο διεκδικητές της πρωθυπουργίας, Μπόρις Τζόνσον και Τζέρεμι Χαντ, επίσης να καταδικάσουν τις δηλώσεις του προέδρου Τραμπ.

Δειτε Επισης

Αξιωματούχος τουρκικών υπηρεσιών ασφαλείας: Ο Ερντογάν θα επισκεφθεί τις ΗΠΑ στις 9 Μαϊου
Καταγγελία για κακοποίηση ηλικιωμένου από τη σύζυγό του-Ενήμερες και οι ΥΚΕ
Παρουσίασε το σχέδιο με τις 50 δράσεις για την κοινωνική ένταξη των μεταναστών ο ΥΠΕΣ
Ομόφωνα ένοχη η Ρούλα Πισπιρίγκου για το θάνατο της Τζωρτζίνας-Της επιβλήθηκε ισόβια κάθειρξη
Πρόστιμα 80,000 ευρώ σε παροχείς για καταχρήσεις στο ΓεΣΥ-Πέραν των 350 διερευνήσεων
Ένοχος ο Ηλίας Μίχος για το βιασμό της 12χρονης-Αθώα η μητέρα
ΒΙΝΤΕΟ: Επεισόδια κατά τη μεταγωγή του Μίχου και των άλλων κατηγορουμένων στην υπόθεση Κολώνου
Για πρόσκληση Γκουτέρες σε Τατάρ για συνάντηση κάνουν λόγο τα κατεχόμενα
Τραγικό το τέλος της 85χρονης στην Καρδίτσα-Την κατασπάραξε ζώο
Σοκ στην Καρδίτσα-Εντοπίστηκε ακέφαλο πτώμα 85χρονης σε οικία