DHA: Στα σύνορα με τη Συρία η πρώτη συστοιχία S-400-Χατάι ή Μερσίνα η δεύτερη

Στα σύνορα Τουρκίας με Συρίας στην Σανλιούρφα αποφασίστηκε η τοποθέτηση της πρώτης συστοιχίας των S400 σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο DHA, ενώ η δεύτερη συστοιχία θα εγκατασταθεί είτε στο Χατάι (Αντιόχεια) είτε στην Μερσίνα, απόφαση η οποία θα ληφθεί τις επόμενες μέρες.

Σύμφωνα με το πρακτορείο DHA, οι S400 φτάνουν τις επόμενες μέρες και όπως αναφέρει αποφασίστηκε όπως η πρώτη συστοιχία των S400 τοποθετηθεί στα σύνορα με τη Συρία και συγκεκριμένα στην περιοχή Μπιρετσίκ της Σανλιούρφα. Με βάση τις εκτιμήσεις των ειδικών που πρότειναν την περιοχή, από εκεί οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις ξεκινήσουν επιχείρηση ανατολικά του Ευφράτη θα μπορούν οι S400 να ενεργοποιηθούν σε περίπτωση επίθεσης κατά της Τουρκίας. Ταυτόχρονα σε περίπτωση επίθεσης από Ιράν και Ιράκ θα μπορεί το σύστημα να ενεργοποιηθεί.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι η δεύτερη συστοιχία πυραύλων αποφασίστηκε να τοποθετηθεί είτε στο Χατάι (Αντιόχεια) είτε στην Μερσίνα με στόχο τον έλεγχο της περιοχής έναντι των εξελίξεων στην ανατολική Μεσόγειο. Η απόφαση λήφθηκε έπειτα από την ανάλυση ειδικών στρατηγικής ασφάλειας οι οποίοι θεωρούν ότι θα ενισχυθεί η Τουρκία στο θέμα της προστασίας των δικαιωμάτων της για τα αποθέματα της ανατολικής Μεσογείου. Εκτιμούν ότι στην περίπτωση που τοποθετηθούν στο Χατάι θα μπορούν να εξολοθρεύσουν απειλές που προέρχονται από την Μεσόγειο αλλά και από το Ίντλιμπ της Συρίας και την Λατάκεια. Στην περίπτωση που τοποθετηθούν στην Μερσίνα θα καλύπτουν και την Κύπρο. Ο ίδιες πηγές αναφέρουν ότι τις επόμενες μέρες θα αποφασιστεί εάν η δεύτερη συστοιχία θα τοποθετηθεί στο Χατάι ή τη Μερσίνα. 

Το πρακτορείο DHA αναφέρει ότι οι S400 δεν θα είναι σταθεροί και ότι θα υπάρχει δυνατότητα μεταφοράς τους σε όποια περιοχή υπάρχει κίνδυνος.
 
Πηγή:ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Στόλτενμπεργκ: Δεν είναι πολύ αργά για να κερδίσει η Ουκρανία τον πόλεμο
Παρασκηνιακές συνεννοήσεις Ισραήλ-Τουρκίας για τουρκικό ανθρωπιστικό στολίσκο στη Γάζα
Αναβρασμός στα αμερικανικά πανεπιστήμια με εκατοντάδες συλλήψεις-Τεταμένες κινητοποιήσεις κατά του πολέμου στη Γάζα
Πρόστιμο σε παρουσιάστρια της ρωσικής τηλεόρασης που επέκρινε την επίθεση στην Ουκρανία-Είχε οργανώσει γυμνό πάρτι
Πεδίο μάχης η Βενετία για το εισιτήριο των 5 ευρώ-Αντιδρούν οι κάτοικοι, συγκρούστηκαν με την αστυνομία
Ένταλμα σύλληψης για τον Γκάρι Κασπάροφ από τη Ρωσία-Τον κατηγορούν για τρομοκρατία
Η Σουηδία στέλνει τάγμα στη Λετονία στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ
Οι ΗΠΑ κατηγορούν την Κίνα για υποστήριξη της Ρωσίας στον πόλεμο κατά της Ουκρανίας-«Παρέχετε όπλα, δεν είστε ουδέτεροι»
Ανατροπή στο Ανώτατο της Ν. Υόρκης-Ακύρωσε την καταδίκη του Χάρβεϊ Γουάινστιν γιατί «δεν είχε δίκαιη δίκη»
Χάος στα αεροδρόμια της Βρετανίας, εξαιτίας τεχνικού προβλήματος-Ατελείωτες ουρές