Παρασκευή 24 Ιαν, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

DHA: Στα σύνορα με τη Συρία η πρώτη συστοιχία S-400-Χατάι ή Μερσίνα η δεύτερη

  09/07/2019 14:15
DHA: Στα σύνορα με τη Συρία η πρώτη συστοιχία S-400-Χατάι ή Μερσίνα η δεύτερη

DHA: Στα σύνορα με τη Συρία η πρώτη συστοιχία S-400-Χατάι ή Μερσίνα η δεύτερη

  09/07/2019 14:15
Στα σύνορα Τουρκίας με Συρίας στην Σανλιούρφα αποφασίστηκε η τοποθέτηση της πρώτης συστοιχίας των S400 σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο DHA, ενώ η δεύτερη συστοιχία θα εγκατασταθεί είτε στο Χατάι (Αντιόχεια) είτε στην Μερσίνα, απόφαση η οποία θα ληφθεί τις επόμενες μέρες.

Σύμφωνα με το πρακτορείο DHA, οι S400 φτάνουν τις επόμενες μέρες και όπως αναφέρει αποφασίστηκε όπως η πρώτη συστοιχία των S400 τοποθετηθεί στα σύνορα με τη Συρία και συγκεκριμένα στην περιοχή Μπιρετσίκ της Σανλιούρφα. Με βάση τις εκτιμήσεις των ειδικών που πρότειναν την περιοχή, από εκεί οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις ξεκινήσουν επιχείρηση ανατολικά του Ευφράτη θα μπορούν οι S400 να ενεργοποιηθούν σε περίπτωση επίθεσης κατά της Τουρκίας. Ταυτόχρονα σε περίπτωση επίθεσης από Ιράν και Ιράκ θα μπορεί το σύστημα να ενεργοποιηθεί.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι η δεύτερη συστοιχία πυραύλων αποφασίστηκε να τοποθετηθεί είτε στο Χατάι (Αντιόχεια) είτε στην Μερσίνα με στόχο τον έλεγχο της περιοχής έναντι των εξελίξεων στην ανατολική Μεσόγειο. Η απόφαση λήφθηκε έπειτα από την ανάλυση ειδικών στρατηγικής ασφάλειας οι οποίοι θεωρούν ότι θα ενισχυθεί η Τουρκία στο θέμα της προστασίας των δικαιωμάτων της για τα αποθέματα της ανατολικής Μεσογείου. Εκτιμούν ότι στην περίπτωση που τοποθετηθούν στο Χατάι θα μπορούν να εξολοθρεύσουν απειλές που προέρχονται από την Μεσόγειο αλλά και από το Ίντλιμπ της Συρίας και την Λατάκεια. Στην περίπτωση που τοποθετηθούν στην Μερσίνα θα καλύπτουν και την Κύπρο. Ο ίδιες πηγές αναφέρουν ότι τις επόμενες μέρες θα αποφασιστεί εάν η δεύτερη συστοιχία θα τοποθετηθεί στο Χατάι ή τη Μερσίνα. 

Το πρακτορείο DHA αναφέρει ότι οι S400 δεν θα είναι σταθεροί και ότι θα υπάρχει δυνατότητα μεταφοράς τους σε όποια περιοχή υπάρχει κίνδυνος.
 
Πηγή:ΚΥΠΕ
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας