Τραμπ σε συνάντηση με Ερντογάν: Κατά την περίοδο Ομπάμα δεν συμπεριφέρθηκαν δίκαια στην Τουρκία

Κατά τη περίοδο Ομπάμα δεν υπήρξε δίκαιη συμπεριφορά απέναντι στην Τουρκία στο θέμα της πώλησης Patriot, δήλωσε ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ πριν ξεκινήσει η συνάντησή του με τον Τούρκο ομόλογό του Ταγίπ Ερντογάν, λέγοντας ότι στο θέμα των S400 αναζητούν διαφορετικές λύσεις. Ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι πιστεύει απόλυτα πως η αλληλεγγύη μεταξύ των δύο χωρών θα συνεχιστεί.

Η συνάντηση Τραμπ-Ερντογάν στην Οσάκα της Ιαπωνίας κράτησε 40 λεπτά και όπως μεταδίδουν τουρκικά μέσα ενημέρωσης, πριν από την έναρξή της, ο Αμερικανός Πρόεδρος  είπε ότι σε μεγάλο βαθμό συζήτησαν το εμπόριο και ότι σχεδιάζουν να το τετραπλασιάσουν. “Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι από τις σχέσεις μας, αποφασίσαμε να ξεκινήσουμε και τις στρατιωτικές σχέσεις, είναι τιμή που βρίσκομαι μαζί σας. Ο Ερντογάν είναι ένας ηγέτης με τον οποίο έχω φιλικές σχέσεις. Σχεδιάζω να επισκεφθώ την Τουρκία, δεν έχει ξεκαθαρίσει η ημερομηνία”, ανέφερε ο Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Αμερικανός Πρόεδρος είπε ακόμη ότι “ο Πρόεδρος Ερντογάν την περίοδο Ομπάμα ήθελε να αγοράσει Patriot αλλά δεν του επέτρεψαν. Κατά την περίοδο Ομπάμα δεν συμπεριφέρθηκαν δίκαια στην Τουρκία”. Για S400 ο Ντόναλντ Τραμπ είπε ότι “είναι ένα περίπλοκο θέμα. Αναζητούμε διαφορετικές λύσεις. Είμαστε αναγκασμένοι να είμαστε δίκαιοι (απέναντι στην Τουρκία)”. 

Από την πλευρά του ο Τούρκος Πρόεδρος ανέφερε “θεωρώ πως η συνάντησή μας στη σύνοδο των G20 με αυτό τον τρόπο έχει νόημα”. “Αυτή τη στιγμή κινούμαστε με στόχο να φτάσουμε το ανώτατο σημείο των 75 δις δολαρίων εμπορικού όγκου”.

“Υπάρχουν βήματα που κάνουμε και θα κάνουμε στην αμυντική βιομηχανία, αλλά πέραν όλων έχουμε ένα στρατηγικό συνεταιρισμό. Αυτός ο στρατηγικός μας συνεταιρισμός ασφαλώς είναι σαν να ενθαρρύνει την αλληλεγγύη μας σε πολλά θέματα. Στην περίοδο από δω και πέρα πιστεύω απόλυτα ότι αυτή η αλληλεγγύη μας θα συνεχιστεί με τον ίδιο τρόπο”.
 
Πηγή:ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Στόλτενμπεργκ: Δεν είναι πολύ αργά για να κερδίσει η Ουκρανία τον πόλεμο
Παρασκηνιακές συνεννοήσεις Ισραήλ-Τουρκίας για τουρκικό ανθρωπιστικό στολίσκο στη Γάζα
Αναβρασμός στα αμερικανικά πανεπιστήμια με εκατοντάδες συλλήψεις-Τεταμένες κινητοποιήσεις κατά του πολέμου στη Γάζα
Πρόστιμο σε παρουσιάστρια της ρωσικής τηλεόρασης που επέκρινε την επίθεση στην Ουκρανία-Είχε οργανώσει γυμνό πάρτι
Πεδίο μάχης η Βενετία για το εισιτήριο των 5 ευρώ-Αντιδρούν οι κάτοικοι, συγκρούστηκαν με την αστυνομία
Ένταλμα σύλληψης για τον Γκάρι Κασπάροφ από τη Ρωσία-Τον κατηγορούν για τρομοκρατία
Η Σουηδία στέλνει τάγμα στη Λετονία στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ
Οι ΗΠΑ κατηγορούν την Κίνα για υποστήριξη της Ρωσίας στον πόλεμο κατά της Ουκρανίας-«Παρέχετε όπλα, δεν είστε ουδέτεροι»
Ανατροπή στο Ανώτατο της Ν. Υόρκης-Ακύρωσε την καταδίκη του Χάρβεϊ Γουάινστιν γιατί «δεν είχε δίκαιη δίκη»
Χάος στα αεροδρόμια της Βρετανίας, εξαιτίας τεχνικού προβλήματος-Ατελείωτες ουρές