Δευτέρα 1 Ιουν, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Επίσημη επίσκεψη του Ευρωπαίου Επιτρόπου Δ. Αβραμόπουλου στην Αίγυπτο

  25/06/2019 17:34
Επίσημη επίσκεψη του Ευρωπαίου Επιτρόπου Δ. Αβραμόπουλου στην Αίγυπτο

Επίσημη επίσκεψη του Ευρωπαίου Επιτρόπου Δ. Αβραμόπουλου στην Αίγυπτο

  25/06/2019 17:34
Ιδιαίτερα σημαντική κρίνεται από τον αιγυπτιακό τύπο η σημερινή επίσημη επίσκεψη στην Αίγυπτο του Ευρωπαίου Επιτρόπου, αρμόδιου για τη Μετανάστευση και τις Εσωτερικές Υποθέσεις, Δημήτρη Αβραμόπουλου, καθώς θα προάγει το διάλογο μεταξύ Βρυξελλών και Καΐρου στα θέματα της μετανάστευσης.
 
Αυτό είναι το βασικό θέμα συζήτησης που έχει σήμερα με τον Πρόεδρο της Αιγύπτου Άμπντελ Φατάχ αλ Σίσι όσο και με τον Υπουργό Εξωτερικών Σάμεχ Σούκρι αλλά και τον Υπουργό Εσωτερικών Μαχμούντ Ταουφίκ.
 
Το ίδιο θέμα κυριάρχησε και στην πρωινή συνάντηση του Ευρωπαίου Επιτρόπου με τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας Θεόδωρο.
 
«Έχουμε ένα μεγάλο πρόβλημα μεταναστεύσεων από τη Βόρεια Αφρική», τόνισε ο Προκαθήμενος του ιεραποστολικού Πατριαρχείου. «Όπως έχω διακηρύξει σε πολλά μηνύματά μου, η Μεσόγειος δεν πρέπει να είναι νεκροταφείο παιδιών και ψυχών, αλλά μία ειρηνική θάλασσα», τόνισε ο κ. Θεόδωρος, αμέσως μετά τη συνάντηση, όπου συμμετείχαν ο Έλληνας Πρέσβης στο Κάιρο  Μιχάλης Χρήστος Διάμεσης και ο Πατριαρχικός Επίτροπος Καΐρου Μητροπολίτης Μέμφιδος κ. Νικόδημος.
 
Παράλληλα, η μεγάλης κυκλοφορίας αραβόφωνη εφημερίδα «Αλ Αχράμ» τονίζει ότι «ο δεύτερος γύρος των συνομιλιών ΕΕ-Αιγύπτου για τη μετανάστευση, στόχο έχει να συνεχιστούν οι συζητήσεις των δύο πλευρών, που ξεκίνησαν τον Δεκέμβριο του 2017 με στόχο την περαιτέρω ανάπτυξη της συνεργασίας για τη μετανάστευση μεταξύ της Αιγύπτου και της ΕΕ».
 
Τέλος, στο ρεπορτάζ αναφέρεται συγκεκριμένα ότι «η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξέδωσε τον περασμένο Δεκέμβριο έκθεση σχετικά με τη συνεργασία μεταξύ της ΕΕ και της Αιγύπτου στους τομείς της κοινωνικοοικονομικής ανάπτυξης, της επιστημονικής έρευνας, της ενέργειας, της μετανάστευσης, της καταπολέμησης της τρομοκρατίας και των περιφερειακών ζητημάτων.Η έκθεση επαίνεσε τα μέτρα που έλαβε η αιγυπτιακή κυβέρνηση για την επίτευξη των στόχων που τέθηκαν στο πλαίσιο των προτεραιοτήτων εταιρικής σχέσης 2017-2020, που εγκρίθηκαν κατά τη διάρκεια του Συμβουλίου Σύνδεσης ΕΕ-Αιγύπτου τον Ιούλιο του 2017».
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας