Πέμπτη 17 Οκτ, 2019 | Επικοινωνία
trans gif

Στις 23 Ιουλίου θα ανακοινωθεί ο νέος ένοικος της Dowing Street

  25/06/2019 16:38
Στις 23 Ιουλίου θα ανακοινωθεί ο νέος ένοικος της Dowing Street

Στις 23 Ιουλίου θα ανακοινωθεί ο νέος ένοικος της Dowing Street

  25/06/2019 16:38

Την Τρίτη 23 Ιουλίου θα ανακοινωθεί ο νικητής της διαδικασίας διαδοχής της Τερέζα Μέι στη Βρετανία, όπως ανακοίνωσε το Συντηρητικό Κόμμα.
 
Η επίσημη υποβολή παραίτησης από την κα Μέι στη βασίλισσα Ελισάβετ και η εντολή σχηματισμού κυβέρνησης είτε στον Μπόρις Τζόνσον είτε στον Τζέρεμι Χαντ αναμένεται να γίνει το απόγευμα της επομένης.
 
Τα περίπου 160.000 μέλη του Συντηρητικού Κόμματος, που έχουν το προνόμιο να ψηφίσουν για την ανάδειξη του επόμενου ηγέτη του κόμματος και της χώρας, θα λάβουν τα ψηφοδέλτια στο διάστημα από τις 6 έως 8 Ιουλίου.
 
Θα μπορούν να υποβάλουν την επιστολική ψήφο τους έως τις 5 το απόγευμα της Δευτέρας, 22 Ιουλίου, όταν και θα αρχίσει η καταμέτρηση.
 
Μέχρι τότε θα διεξαχθούν ακόμα 15 προεκλογικές εκδηλώσεις ανά την επικράτεια, κατά τις οποίες οι δύο υποψήφιοι θα μπορούν να παρουσιάσουν το πρόγραμμά τους στα μέλη του κόμματος και να απαντήσουν σε ερωτήσεις τους, όπως έγινε και στην πρώτη τέτοια εκδήλωση στο Μπέρμιγχαμ το Σαββατοκύριακο.
 
Θα διεξαχθεί και μία ακόμα ανάλογη προεκλογική αναμέτρηση στο διαδίκτυο στις 26 Ιουνίου, κατά την οποία θα έχει δικαίωμα ερωτήσεων προς τους κ.κ. Τζόνσον και Χαντ και το ευρύ κοινό, πέραν των μελών του Συντηρητικού Κόμματος.
 

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας