Βάλλεται πανταχόθεν ο Ερντογάν-Εξετάζει τρία πακέτα κυρώσεων κατά της Τουρκίας ο Τραμπ

Τρία «πακέτα» κυρώσεων σε βάρος της Τουρκίας, για την αγορά του ρωσικού συστήματος αεράμυνας S-400, εξετάζουν οι ΗΠΑ, σύμφωνα με τις πληροφορίες που μεταδίδει το Bloomberg.
 
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τρεις πηγές που επικαλείται το διεθνές πρακτορείο ειδήσεων, η αμερικανική κυβέρνηση φέρεται να βρίσκεται, προς το παρόν, σε συζητήσεις για τις επιλογές της, αλλά η βασική ιδέα, την οποία «ζυγίζει» η Ουάσινγκτον και φέρεται να κερδίζει έδαφος στην παρούσα φάση, είναι να μπει στο στόχαστρο ο αμυντικός τομέας της Τουρκίας.
 
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι κυρώσεις θα μπορούσαν να απαγορεύσουν στις τουρκικές επιχειρήσεις του αμυντικού τομέα να αγοράζουν αμερικανικά εξαρτήματα ή να πωλούν τα προϊόντα τους στις ΗΠΑ.
 
Σημειώνεται πως οι πληροφορίες για κυρώσεις των ΗΠΑ κατά της Τουρκία έρχονται λίγες ώρες μετά τα συμπεράσματα του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων, που στην ουσία αποτελεί το πρώτο βήμα αναφορικά με την επιβολή κυρώσεων στην Τουρκία για τις παράνομες ενέργειές της στην κυπριακή ΑΟΖ.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Περνά από τα λόγια στις πράξεις η Ευρωπαϊκή Ένωση για την Τουρκία
 
Οι νέες κυρώσεις των ΗΠΑ σε βάρος της Τουρκίας θα μπορούσαν να επιβληθούν από τον Ιούλιο, οπότε και αναμένεται η Τουρκία να έχει τις πρώτες παραλαβές των S-400.
 
Χθες, ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επεσήμανε ότι αναμένεται «πολύ σύντομα» η παραλαβή των ρωσικών S-400.
 
Η Ρωσία και η Τουρκία υπέγραψαν συμφωνία για την προμήθεια των S-400 τον Δεκέμβριο του 2017. Η Ουάσινγκτον έχει εκφράσει την ανησυχία ότι εάν η Τουρκία λάβει τους S-400 και τα F-35, θα δημιουργηθεί κίνδυνος ασφάλειας, καθώς όπως υποστηρίζει, εμπειρογώμονες της Ρωσίας θα μπορούσαν να αποκτήσουν πρόσβαση σε ευαίσθητες πληροφορίες σε σχέση με την τεχνολογία των μαχητικών αεροσκαφών.

Δειτε Επισης

Σε ρόλο μεσολαβητή για να αποφευχθεί η κλιμάκωση ανάμεσα σε Ιράν και Ισραήλ η Μόσχα
ΒΙΝΤΕΟ: Ακτιβιστές έβαψαν ξανά τα νερά του Μεγάλου Καναλιού της Βενετίας πράσινα και κόκκινα
Νέα ανάλυση για την επίθεση του Ισραήλ-«Διεθνείς πιέσεις για ψυχραιμία, ποια μπορεί να είναι η συνέχεια»
Υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν το Ιράν-Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ
ΒΙΝΤΕΟ: Πέντε εκρήξεις σε στρατιωτική βάση στη Βαγδάτη-Τρεις τραυματίες
Τέσσερις οι νεκροί από την πλημμύρα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα-Επιμένουν τα προβλήματα στο Ντουμπάι
BINTEO: Άνδρας αυτοπυρπολήθηκε έξω από το δικαστήριο του Τραμπ
ABC: Το Ισραήλ εκτόξευσε τρεις πυραύλους κατά της αεράμυνας πυρηνικών εγκαταστάσεων του Ιράν-Μήνυμα προς Τεχεράνη
Πολιτικές αναταράξεις στην Ουγγαρία-Έρευνες κατά επικριτή του Όρμπαν λόγω υποψιών για χρηματοδότηση
Υποψήφια στις ευρωεκλογές η Ιταλίδα ακτιβίστρια που κρατείται στην Ουγγαρία