Με δάκρυα στα μάτια θα αποχωρήσει από την Κυβέρνηση  η Μέι

Η «κλαίουσα Τερέζα» ποζάρει στα περισσότερα πρωτοσέλιδα του βρετανικού Τύπου ανακοινώνοντας αύριο - σύμφωνα με τους Times του Λονδίνου- την παραίτησή της. Την ίδια ώρα, οι Βρετανοί ψηφοφόροι προσέρχονται στις κάλπη ανοίγοντας το χορό των ευρωεκλογών. 

«Η ευρωκάλπη εξελίσσεται σε φάρσα για τη χώρα. Η Βρετανία ναι μεν έχει κυβέρνηση, ωστόσο ουδείς έχει την εξουσία», όπως χαρακτηριστικά σχολιάζουν πολιτικοί αναλυτές στη γερμανική εφημερίδα «Bild», λίγες ώρες μετά το δημοσίευμα - βόμβα των «Times». 

Η Συντηρητική πρωθυπουργός προσπάθησε με νύχια και με δόντια να αντισταθεί στις αυξανόμενες πιέσεις να παραιτηθεί. Ωστόσο, σύμμαχοί της υποστηρίζουν στην εφημερίδα του Λονδίνου ότι η Μέι θα ανακοινώσει την παραίτησή της αύριο, μετά τη συνάντηση που θα έχει με τον Γκράχαμ Μπρέιντι, τον επικεφαλής της Επιτροπής 1922 των Τόρις.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Παραιτείται, αλλά παραμένει στη θέση της η Μέι

Η Βρετανίδα πρωθυπουργός βρέθηκε χωρίς καμία επιλογή. Ορισμένοι από τους πιστούς της υπουργούς, προσχώρησαν στην ομάδα των Συντηρητικών «ανταρτών» ύστερα από την απόφασή της να δώσει στους Βρετανούς την επιλογή ενός δεύτερου δημοψηφίσματος, σε μία προσπάθεια να πάρει με το μέρος της τους Εργατικούς και να περάσει από το κοινοβούλιο στις αρχές Ιουνίου το νομοσχέδιο για τη συμφωνία αποχώρησης με την Ε.Ε.
 
Το δημοσίευμα - βόμβα των «Times», το οποίο αναφέρει ότι η Μέι θα υποβάλει αύριο την παραίτησή της επισκιάζει την εκλογική διαδικασία. Η φωτογραφία της πρωθυπουργού που απεικονίζεται με δάκρυα στα μάτια ενισχύει την άποψη ότι η «καραμέλα» του Brexit δεν έπιασε τελικά στους Βρετανούς.

Τα υγρά μάτια της 62χρονης Μέι ενώ καθόταν χθες στο πίσω κάθισμα της πρωθυπουργικής λιμουζίνας ενισχύουν τις φήμες ότι η πρωθυπουργός μετράει ώρες προτού ανακοινώσει και επισήμως την παραίτησή της (αν και θα παραμείνει υπηρεσιακή πρωθυπουργός έως την ανάδειξη του διαδόχου της). 
 


Ο τίτλος της εφημερίδας «Τhe Sun», «Τhearesa», κάνοντας λογοπαίγνιο με το όνομα της πρωθυπουργού και την λέξη «tears» («δάκρυα»), προδίδει την αποτυχία της.

Η συμφωνία της Μέι για το Brexit απέτυχε ενώ οι ομιλίες της στην Βουλή των Κοινοτήτων προκειμένου να πείσει τους βουλευτές να την ψηφίσουν, όχι μόνο δεν απέφεραν καρπούς αλλά ήταν και ταπεινωτικές για την ίδια. 

«Η Μέι είναι πρωθυπουργός, ωστόσο εξακολουθεί να είναι στην εξουσία;», διερωτάται η δημοσιογράφος του BBC, Λόρα Κουίνσενμεργκ.

Το τελειωτικό κτύπημα για τη Μέι ήταν η χθεσινή παραίτηση της επικεφαλής της Βουλής των Κοινοτήτων Άντρεα Λίντσομ, η οποία έγινε η 36η υπουργός που αποχωρεί από την κυβέρνησή της!

«Δεν πιστεύω πλέον ότι η προσέγγισή μας μπορεί να εφαρμόσει το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος» του Ιουνίου του 2016 και να οδηγήσει τη χώρα στο Brexit, ανέφερε στην επιστολή παραίτησής της. «Επομένως, με μεγάλη που λύπη και με βαριά καρδιά, παραιτούμαι από την κυβέρνηση» δήλωσε χθες καλώντας την πρωθυπουργό να λάβει τις σωστές αποφάσεις για το συμφέρον της χώρας.

«... Όλοι περιμένουμε την παραίτησή της. Ελπίζουμε απλώς να το κάνει προτού το κοινοβούλιο διακόψει τις εργασίες του (για διακοπές)», δήλωσε Βρετανός βουλευτής υπό καθεστώς ανωνυμίας στην εφημερίδα «Guardian».
 
Πηγή: protothema.gr

Δειτε Επισης

Ποιος είναι ο αρχιτέκτονας που σχεδίασε την επίθεση Ιράν σε Ισραήλ-Βετεράνος πολέμου
Πέθανε ο άνδρας που αυτοπυρπολήθηκε έξω από τη δίκη του Τραμπ-Ήταν συνωμοσιολόγος
Άλλη ανάλυση για το πλήγμα Ισραήλ στο Ιράν-«Game changer, ίσως οδηγήσει σε ανοιχτό πόλεμο»
Πογκρόμ συλλήψεων δημοσιογράφων στο Αζερμπαϊτζάν που ερευνούν τη διαφθορά σε πολιτικές ελίτ
Σοκ στο Τέξας-Δεκάχρονος ομολόγησε ότι σκότωσε άνδρα την ώρα που κοιμόταν
Πάνω από 270 φορτηγά με ανθρωπιστική βοήθεια έφτασαν στη Λωρίδα της Γάζας
Σε ρόλο μεσολαβητή για να αποφευχθεί η κλιμάκωση ανάμεσα σε Ιράν και Ισραήλ η Μόσχα
ΒΙΝΤΕΟ: Ακτιβιστές έβαψαν ξανά τα νερά του Μεγάλου Καναλιού της Βενετίας πράσινα και κόκκινα
Νέα ανάλυση για την επίθεση του Ισραήλ-«Διεθνείς πιέσεις για ψυχραιμία, ποια μπορεί να είναι η συνέχεια»
Υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν το Ιράν-Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ