Οι δέκα πιο σκληροτράχηλες αστυνομικές ομάδες στον κόσμο (pics)

Η δουλειά του αστυνομικού είναι εξαιρετικής σημασίας για την ασφάλεια των πολιτών και την προστασία τους από τους κινδύνους που ελλοχεύουν καθημερινά στους πολίτες, ενώ μείζονος σημασίας είναι η θέληση να υπηρετήσουν το συγκεκριμένο επάγγελμα.

Όπως η Κύπρος, έτσι και όλες οι χώρες έχουν ειδικές ομάδες για τα δύσκολα περιστατικά. Ομάδες που σηκώνουν το βάρος των ειδικών αποστολών και κυρίως σε περιπτώσεις τρομοκρατικών επιθέσεων ή ομηριών.

Ο REPORTER μάζεψε τις δέκα καλύτερες ειδικές αστυνομικές δυνάμεις του κόσμου. Για αρκετές από αυτές σίγουρα έχετε ακούσει πολλλές φορές, ενώ άλλες δεν είναι ευρέως γνωστές. Ωστόσο όλες έχουν τον ίδιο στόχο. Την ασφάλεια των πολιτών της χώρας τους.

10) Ινδονησία-Detasemen Khusus 88

Οι Ινδονήσιοι δέχθηκαν στις Αρχές του 2000 βομβιστικές επιθέσεις, με αποτέλεσμα να χρειαστεί να λάβουν μέτρα για αποτροπή παρόμοιων φαινομένων στο μέλλων. Έτσι το 2003, αποφάσισαν να θέσουν σε λειτουργία τους Detasemen Khusus 88.

Η ειδική ομάδα «Detasemen Khusus 88», εκπαιδεύεται στο Megamendung, 50 χλμ. Νότια της Τζακάρτα, από τη CIA, το FBI, την αμερικανική μυστική υπηρεσία και την Αυστραλιανή Ομοσπονδιακή Αστυνομία.

Οι περισσότεροι από τους εκπαιδευτές ήταν προσωπικό των πρώην αμερικανικών δυνάμεων, ενώ η εκπαίδευση γίνεται επίσης με τη βοήθεια ειδικών δυνάμεων της Αυστραλίας και διαφόρων υπηρεσιών πληροφοριών.

Οι αξιωματικοί της εν λόγω υπηρεσία χρησιμοποιούν είτε τα όπλα M4A1 είτε πιστόλια τύπου Glock.

Χρησιμοποιούν επίσης μεταξύ άλλων το πυροβόλο όπλο Heckler & Koch MP5, το πυροβόλο όπλο Heckler & Koch MP7, τα τουφέκια επίθεσης Steyr AUG, τα τουφέκια επίθεσης Heckler & Koch G36C, τα όπλα ελεύθερου σκοπευτή Remington 700 και Armalite AR-10, SR-25 Marksman Rifles, Μ14 Μπιχλιμπάρ, Ικτάκη 37 και Ρέμινγκτον 870, και τουφέκια Heckler & Koch HK416.

9)Κολομβία-«COPES»

Στην ένατη θέση κατατάσσονται οι ειδικές αστυνομικές δυνάμεις της Κολομβίας, υπό την επωνυμία «COPES», η οποία ιδρύθηκε το 1984 με κύριο σκοπό την ύπαρξη μιας εξαιρετικά εκπαιδευμένης, ικανής και εξοπλισμένης ομάδας για γρήγορη αντίδραση σε καταστάσεις υψηλού κινδύνου ή κρίσης.

Οι αξιωματικοί του φέρουν το βαθμό είτε του υπολοχαγού είτε του καπετάνιου της Κολομβιανής Εθνικής Αστυνομίας και έλαβαν εκπαίδευση στην Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η πρώτη δράση των «COPES» ήταν το 1986 κατά τη διάρκεια της πολιορκίας του Παλατιού της Δικαιοσύνης, που αναλήφθηκε από τον αντάρτικο M-19. Αυτή η μονάδα έλαβε επίσης μέρος στις επιχειρήσει που αφορούσαν τον πόλεμο κατά των ναρκωτικών και κατ’ επέκταση των κολομβιανών καρτέλ των ναρκωτικών όπως το καρτέλ της Μεντεγίν μεταξύ 1989 και 1994 και του καρτέλ Cali μεταξύ 1996 και 1999 με πολύ θετικά αποτελέσματα.

8) Bραζιλία-«COT»

Οι ειδικές αστυνομικές δυνάμεις της βραζιλιάνικης Αστυνομίας, είναι στην όγδοη θέση και ονομάζονται «COT». Η συγκεκριμένη ομάδα, αποτελείται από ομοσπονδιακούς πράκτορες της ομοσπονδιακής αστυνομικής υπηρεσίας, οι οποίοι περνούν από τακτικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα για 14 εβδομάδες. Οι Ομοσπονδιακοί αστυνομικοί προσφέρονται εθελοντικά για να συμμετάσχουν στην «COT» και δεν υπάρχει καμία υποχρέωση ή καμία πρόσληψη.

Η επιλογή είναι αυστηρή και απαιτεί υψηλή φυσική και διανοητική ικανότητα, η οποία αξιολογείται με μια σειρά προκαταρκτικών δοκιμασιών, στην οποία εξαλείφεται περίπου το 60% των υποψηφίων.

Η COT είναι η ελίτ της Ομοσπονδιακής Αστυνομίας και είναι υπεύθυνη για πολύ υψηλού κινδύνου και πολύπλοκες παρεμβάσεις που απαιτούν προετοιμασία πέρα ​​από τις συμβατικές αστυνομικές δυνάμεις. Όλοι οι αξιωματικοί των «CΟΤ» απασχολούνται μόνο με καταστάσεις υψηλού κινδύνου, διαφοροποιημένες από μη εξειδικευμένους αξιωματικούς της ομοσπονδιακής αστυνομίας.

Το συγκεκριμένη μονάδα εκτελεί, κατά μέσο όρο, 110 επιχειρήσεις ετησίως σε όλη τη Βραζιλία, κατανεμημένες μεταξύ υποομάδων. Στο χρονικό διάστημα που δεν εκτελούν κάποια ενέργεια, τα μέλη του «COT» βρίσκονται σε αδιάκοπη εκπαίδευση στη βάση τους στη Μπραζίλια.

7) Γαλλία- «RAID»

Η Ελίτ των αστυνομικών δυνάμεων της Γαλλικής Αστυνομίας είναι η «RAID». Η «RAID εδρεύει στο Bièvres, Essonne, περίπου 20 χλμ. (12 μίλια) νοτιοδυτικά του Παρισιού.

Έχει δημιουργηθεί το 1985, και είναι ο Εθνικός Αστυνομικός ομόλογός του «GIGN» της Εθνικής Χωροφυλακής. Και οι δύο μονάδες έχουν κοινή ευθύνη για το γαλλικό έδαφος.

Η «RAID» έχει συνολική ισχύ περίπου 320 ανδρών και γυναικών, περίπου, από τα οποία τα180 βρίσκονται στο Bièvres. Τα υπόλοιπα βρίσκονται στα περιφερειακά υποκαταστήματα που βρίσκονται στο Μπορντό, τη Λίλλη, τη Λυών, τη Μασσαλία, τη Νίκαια, τη Ρεν και το Στρασβούργο.

6) Σερβία- «PTJ»

Στην έκτη θέση κατατάσσεται η ειδική αντιτρομοκρατική αστυνομία της Σερβίας. Τα μέλη της ομάδας «PTJ» είναι επιφορτισμένα με την εξουδετέρωση βομβιστικών επιθέσεων, αλλά και ειδικών αποστολών.

Το «PTJ» χωρίζεται σε τέσσερις ομάδες: δύο ειδικευμένες σε αστικές αποστολές και δύο άλλες σε αγροτικές περιοχές. Σε κάθε μία από αυτές τις ομάδες, κάποια μέλη έχουν αποστολή να καθοδηγούν τους υπόλοιπους στις επιθέσεις και στις αποστολές, ενώ άλλοι να φροντίζουν για την εφοδιασμό και άλλα βασικά θέματα, όπως η φροντίδα για τους τραυματίες.

Κάποια μέλη έχουν την ιδιότητα των αλεξιπτωτιστών, ενώ τα γραφεία τους βρίσκονται στις πόλεις Petrovo Selo, Kula και Goč. Τα μέλη του PTJ πρέπει να είναι μεταξύ 20 και 35 ετών.

5) Γερμανία- «GSG-9»

Από τη δεκάδα, δεν θα μπορούσαν να έλειπαν οι γερμανικές ειδικές αστυνομικές δυνάμεις. Οι «GSG-9» . Η συγκεκριμένη ομάδα ιδρύθηκε μετά την τρομοκρατική επίθεση της παλαιστινιακής οργάνωσης «Μαύρος Σεπτέμβρης» που είχε επιτεθεί κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών του Μονάχου.

Παρότι πολλοί Γερμανοί πολιτικοί αντιτάχθηκαν στο σχηματισμό του, φοβούμενοι ότι η «GSG 9» θα αναζωπυρώσει τις αναμνήσεις των «SS» του ναζιστικού κόμματος εντούτοις στις 26 Σεπτεμβρίου 1972 συστάθηκε η εν λόγω ομάδα.

Η μονάδα λειτουργεί σύμφωνα με τα πρότυπα εκπαίδευσης και οργάνωσης των Ισραηλινών Sayer και Matkal. Εκπαιδεύει επίσης με την Ισραηλινή Ειδική Αστυνομική Μονάδα Yamam που ειδικεύεται στον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας.

4) Iταλία-«Carabinieri»

Oι «Carabinieri» είναι η εθνική χωροφυλακή της Ιταλίας που ασκεί κατά κύριο λόγο εσωτερικές αστυνομικές αποστολές. Είναι μία από τις κύριες υπηρεσίες επιβολής του νόμου της Ιταλίας, παράλληλα με την Polizia di Stato και την Guardia di Finanza. Σε αντίθεση με την Polizia di Stato, οι «Carabinieri», έχουν την ευθύνη για την αστυνόμευση και ορισμένα μέλη συμμετέχουν τακτικά σε στρατιωτικές αποστολές στο εξωτερικό.

Οι «Carabinieri» οργανώνονται σε εδαφική βάση για αποστολές επιβολής του νόμου. Η εδαφική οργάνωση αποτελεί τον πυρήνα του ιδρύματος. Η εδαφική οργάνωση περιλαμβάνει κατ 'εξαίρεση μια ειδική δύναμη (100 στρατιωτικούς): η Elliported Μοίρα "Hunters of Calabria", που χρησιμοποιείται αποκλειστικά κατά της απαγωγής και κυρίως της καλαβρίας της μαφίας.

 

 

3)Ισραήλ-«YAMAM»

Η «Yamam» είναι η Αντιτρομοκρατική Μονάδα του Ισραήλ και έχει ιδρυθεί στα τέλη του 1974 μετά τη σφαγή Ma'alot όπου μια αποτυχημένη επιχείρηση διάσωσης από μονάδες ειδικών δυνάμεων είχε ως αποτέλεσμα τη δολοφονία των 21 μαθητών.

Το «Yamam» εκπαιδεύεται στον αραβικό κόσμο για να κατανοήσει την κατάσταση στον αραβικό κόσμο.

Η ομάδα αποτελείται από περίπου 200 αξιωματικούς και είναι υπεύθυνη για την ανάπτυξη νέων λειτουργικών τεχνικών και τη δοκιμή νέου εξοπλισμού.

Στην ομάδα «Yamam», είναι όλοι τα μέρη της ίδιας μονάδας, που ζουν, εκπαιδεύονται και λειτουργούν μαζί.



2)Ρωσία-«SOBR»

Η ειδική μονάδα των Ρωσικών αστυνομικών δυνάμεων που ονομάζεται «SOBR», είναι ένας συνδυασμός ταχείας αντίδρασης και ταχείας εισαγωγής και τακτικού ελέγχου της Αστυνομίας.

Ιδρύθηκε στις 10 Φεβρουαρίου 1992 και υπάγεται στη «Διεύθυνση για την καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος». Η πρωταρχική λειτουργία του «SOBR» είναι η καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος, με πρόσθετους ρόλους, συμπεριλαμβανομένης της καταπολέμησης της τρομοκρατίας.

Οι «SOBR» επικεντρώνονται στις αστικές δράσεις δημόσιας ασφάλειας και την καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος.

1) ΗΠΑ-«SWAT»

Την πρώτη θέση όντας κορυφαία και πιο περιβόητη από τις ειδικές αστυνομικές δυνάμεις όλου του κόσμου είναι η «SWAT» των Ηνωμένων Πολιτειών. Είναι μονάδα επιβολής του νόμου που χρησιμοποιεί εξειδικευμένο στρατιωτικό εξοπλισμό και τακτική. Αρχικά, δημιουργήθηκε το 1960 για να χειριστεί τον έλεγχο των ταραχών ή βίαιες συγκρούσεις με τους εγκληματίες.

Οι μονάδες SWAT είναι εξοπλισμένες με πυροβόλα όπλα που συχνά περιλαμβάνουν υποπολυβόλα, τουφέκια, κυνηγετικά όπλα, τυφέκια ελεύθερων σκοπευτών, χειροβομβίδες αναισθητοποίησης κλπ. Επιπλέον, μπορούν να χρησιμοποιήσουν ειδικό εξοπλισμό συμπεριλαμβανομένων βαριάς πανοπλίας, ασπίδες προστασίας από βλήματα, εργαλεία εισόδου, τεθωρακισμένα οχήματα, συσκευές νυχτερινής όρασης, καθώς και ανιχνευτές κίνησης.

Σε πολλά τμήματα, οι υπάλληλοι εκτελούν κανονικά τακτικά καθήκοντα, αλλά είναι διαθέσιμα για κλήσεις SWAT μέσω τηλεειδοποιητών, κινητών τηλεφώνων ή ραδιοφωνικών πομποδεκτών.

Δειτε Επισης

Πρόσθετοι περιορισμοί των ΗΠΑ στον Ιρανό ΥΠΕΞ κατά την επίσκεψή του στη Νέα Υόρκη
Προφυλακίστηκε στην Πολωνία ύποπτος για σχέδιο δολοφονίας του Ζελένσκι σε συνεργασία με ρωσικές μυστικές υπηρεσίες
ΠΟΥ: H μετάδοση γρίπης των πτηνών σε ανθρώπους αποτελεί πηγή "μεγάλης ανησυχίας"
Πρόοδο στην προσπάθεια εμβάθυνσης της αγοράς κεφαλαιαγορών βλέπει ο Μισέλ
Γκουτέρες: Στο χείλος του γκρεμού η Μέση Ανατολή, καταγγελίες εναντίον Ιράν και Ισραήλ
Ισραήλ vs Ιράν-Σύγκριση αεροπορικών δυνάμεων και συστημάτων αεροπορικής άμυνας (pics)
Εικόνες από τον σεισμό 5,6 Ρίχτερ στην Τουρκία-Πληροφορίες ότι κατέρρευσαν μιναρέδες, ζημιές σε σπίτια
Δύσκολη συζήτηση των 27 στις Βρυξέλλες για ανταγωνιστικότητα λόγω κεφαλαιαγορών
ΒΙΝΤΕΟ: Σεισμός 5,6 Ρίχτερ στην Τουρκία-Ιδιαίτερα αισθητός κοντά στην Άγκυρα
Σε Διάλογο Υψηλού Επιπέδου για Υγεία ΕΕ-Τουρκίας στην Άγκυρα η Επίτροπος Κυριακίδου