Ποια ήταν η ξανθιά Ρωσίδα δίπλα στον ακροδεξιό Κρίστιαν Στράχε

«Χαστούκι» στους ακροδεξιούς λαϊκιστές της Ευρώπης κατάφερε η αποκάλυψη του σκανδάλου πολιτικής συναλλαγής με Ρώσο μεγιστάνα του «υπ' αριθμόν 2» της αυστριακής κυβέρνησης, Χάιντς Κρίστιαν Στράχε. 

Με την Αυστρία να στροβιλίζεται στη δίνη πρόωρων εκλογών και τον καγκελάριο της χώρας, Σεμπάστιαν Κουρτς να ανακοινώνει την προσφυγή στην κάλπη το συντομότερο δυνατόν, πολιτικοί αναλυτές εκτιμούν ότι το «σκάνδαλο Ίμπιζα» αποκαλύπτει το πραγματικό πρόσωπο του λαικισμού με τις συνέπειές του να είναι ορατές την 26η Μαΐου, την ημέρα της ευρωκάλπης.

Τα απόνερα του σκανδάλου έφθασαν ήδη στην αυστριακή καγκελαρία, με τον Σεμπάστιαν Κουρτς να αδειάζει τον κυβερνητικό του εταίρο σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Bild. 

Παρακολουθώντας την Παρασκευή το βράδυ τις αποκαλύψεις των γερμανικών ΜΜΕ «Der Spiegel» και «Süddeutsche Zeitung» για τον μέχρι τότε κυβερνητικό εταίρο του και αντικαγκελάριο, ο Κουρτς δήλωσε ότι ένιωσε «σοκ», «αποτροπιασμό» και «αηδία». Τόνισε επίσης ότι θεωρεί καθήκον του να υπηρετεί την χώρα του και αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο ο πρώην αρχηγός του κόμματος Ελευθερίας (FPÖ) να αντιμετωπίσει νομικές συνέπειες. Πολιτικοί αναλυτές αναφέρουν πως το «σκάνδαλο Ίμπιζα» εγείρει προβληματισμούς για τις σχέσεις που θα μπορούσαν να έχουν λαϊκιστικά κόμματα στην Ευρώπη με τη Ρωσία.




Η εκρηκτική ξανθιά Ρωσίδα στο πλευρό του Στράχε 

Την παραίτηση του Στράχε προκάλεσε η δημοσιοποίηση ενός βίντεο που τον δείχνει να συζητάει την ανάθεση κρατικών συμβολαίων με μία γυναίκα που εμφανίζεται ως πλούσια ανιψιά ενός Ρώσου ολιγάρχη, σε αντάλλαγμα για την πολιτική υποστήριξη της.

Το καλοκαίρι του 2017, σε βίλα στην Ίμπιζα, ο Στράχε προσέφερε σημαντικές δημόσιες συμβάσεις σε Ρώσο ολιγάρχη με αντάλλαγμα ρωσικές επενδύσεις στην μεγαλύτερη εφημερίδα της χώρας «Kronen Zeitung». Στο επίμαχο βίντεο έδινε την εικόνα του... μέθυσου που δεν συνάδει με το πολιτικό του αξίωμα.

Ο Χάιντς Κρίστιαν έχει μεγάλη αδυναμία στη σύζυγό του Φιλίπα, ωστόσο στο επίμαχο βίντεο φαινόταν ιδιαίτερα άνετος με μία ξανθιά Ρωσίδα που είχε στο πλευρό του.

Η Ρωσίδα με τα μακριά μαλλιά και το λευκό σορτσάκι είναι η Αλιόνα Μακάροβα - πιθανότατα είναι το ψευδώνυμό της. Όπως γράφουν τα αυστριακά ΜΜΕ, η ίδια έχει ισχυρές διασυνδέσεις με το Κρεμλίνο καθώς ο θείος της έχει επαφές με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Η Μακάροβα, όπως ισχυρίζεται, έχει μετακομίσει με την κόρη της στην Αυστρία και η δουλειά της είναι να ξοδεύει τα εκατομμύρια της. 

Στο επίμαχο βίντεο η γυναίκα αυτή φέρεται να λέει στον Στράχε ότι είναι πολύ πλούσια κι ότι θέλει να αγοράσει το 50% της αυστριακής εφημερίδας «Kronen Zeitung». 

Ποια είναι όμως η πραγματική της σχέση με τον Στράχε; Ο αυστριακός πολιτικός έχει ιδιαίτερη αδυναμία στο ωραίο φύλο κι αυτό το ξέρουν και οι... πέτρες στην Αυστρία.

Όπως σχολιάζουν ο γερμανικός και ο γαλλικός Τύπος, ο γαλανομάτης Στράχε σπιλώνει την εικόνα της αυστριακής ακροδεξιάς επιβεβαιώνοντας τα όσα του προσάπτουν οι επικριτές του: ύποπτες σχέσεις με την Ρωσία, επιθέσεις στην ελευθερία του Τύπου, ύποπτη χρηματοδότηση. 

Ο Βιενέζος ακροδεξιός, που σύχναζε σε νεοναζιστικές οργανώσεις στα νιάτα του ήταν επί 18 μήνες στην κυβέρνηση συνασπισμού της Αυστρίας. Μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου αποχώρησε και από την ηγεσία του κόμματός του με τον Νόρμπερτ Χόφερ να αναλαμβάνει τα ηνία.


«Δεν είναι ανιψιά μου, δεν την ξέρω», λέει ο Ρώσος ολιγάρχης για την ξανθιά καλλονή

«Η Ρωσία δεν έχει καμία σχέση με το σκάνδαλο που έχει προκαλέσει πολιτικό σεισμό στην Αυστρία», ανακοίνωσε σήμερα το Κρεμλίνο. 

Ερωτηθείς για το επίμαχο βίντεο που έθεσε εκτός κυβέρνησης τον Χάιντς Κρίστιαν Στράχε, εταίρο του καγκελάριου Σεμπάστιαν Κουρτς, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, έσπευσε να επισημάνει πως η κυβέρνηση της Μόσχας δεν έχει αναμειχθεί στο «σκάνδαλο Ίμπιζα».

«Δεν μπορώ να σχολιάσω το βίντεο επειδή δεν έχει καμία σχέση με τη Ρωσία, ούτε με τον πρόεδρο ούτε με την κυβέρνηση. Δεν ξέρουμε ποια είναι αυτή η γυναίκα, αν είναι Ρωσίδα», προσθέτει ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου. 

Από την πλευρά του, ο Ρώσος ολιγάρχης Ιγκόρ Μακάροφ, δήλωσε χθες στη ρωσική έκδοση του περιοδικού «Forbes» ότι είναι μοναχοπαίδι κι ότι δεν έχει καμία σχέση με τη γυναίκα που απεικονίζεται στο βίντεο. Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε, τη γυναίκα αυτή «δεν την ξέρω καθόλου».

Δειτε Επισης

BINTEO: Πήγε για κούρεμα και τον πήρε ο ύπνος-Η απόφαση του κουρέα που έγινε viral
Αναμένει υλοποίηση έργων και προειδοποιεί η Συντ. Γονέων Σχολείων του Ύψωνα
Ξεδίπλωσε το πλάνο του για τα πρόστιμα ο Βαφεάδης-Στο τραπέζι η μείωση κατά 50% του εξώδικου υπό προϋποθέσεις
Στις 18 Απριλίου απαντά η 47χρονη σε κατηγορίες για κλοπές μέσω καρτών paysafe
Δείχνει παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων λόγω της διχοτόμησης η έκθεση των ΗΕ-Υποδείξεις για τα οδοφράγματα
Μη διενέργεια ελέγχου σε όλες τις περιπτώσεις εσόδων της ΓΔ Ανάπτυξης διαπιστώνει η Ελεγκτική
Ο πρώην μεγιστάνας των κρυπτονομισμάτων Σαμ Μπάνκμαν-Φριντ καταδικάστηκε σε 25 χρόνια φυλάκισης
«Δεν έδωσε άδεια Ευρωπαϊκός οργανισμός για ηλεκτρική διασύνδεση Τουρκίας-ψευδοκράτους»
Κακοκαιρία στην Ισπανία-Νεκροί δύο άνθρωποι που παρασύρθηκαν από τα κύματα
«Οι ΗΠΑ δεν διαβίβασαν στη Ρωσία όλα τα στοιχεία για την προετοιμασία της τρομοκρατικής στη Μόσχα»