Νόμο κατά των αμβλώσεων ψήφισε το Μιζούρι-Ακολουθεί το παράδειγμα Αλαμπάμας και Τζόρτζια

Το κοινοβούλιο του Μιζούρι ενέκρινε έναν πολύ περιοριστικό νόμο για τις αμβλώσεις, ακολουθώντας το παράδειγμα πολλών συντηρητικών Πολιτειών, όπως η Αλαμπάμα και η Τζόρτζια, που θέλουν να επαναφέρουν το θέμα αυτό στο Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ προς επανεξέταση.

Ο νόμος απαγορεύει στους γιατρούς να κάνουν αμβλώσεις μετά την όγδοη εβδομάδα της κύησης και προβλέπει ποινές κάθειρξης έως και 15 ετών σε όσους τον παραβούν. Δεν εξαιρούνται ούτε οι περιπτώσεις εγκυμοσύνης από βιασμό ή αιμομιξία. Δίνεται όμως η δυνατότητα να τερματιστεί η κύηση εφόσον κινδυνεύει η υγεία της μητέρας.

Το κείμενο αυτό θα πρέπει να επικυρωθεί τώρα από τον Ρεπουμπλικανό κυβερνήτη Μάικ Πάρσον, σφοδρό πολέμιο των αμβλώσεων ο οποίος πρόσφατα επαιρόταν στο Twitter ότι μείωσε τις αμβλώσεις που γίνονται κάθε χρόνο στην Πολιτεία του από τις 20.000 στις 3.000.

Εκτιμάται ότι ο νόμος θα ακυρωθεί πολύ γρήγορα από τα δικαστήρια γιατί είναι αντίθετος με την εμβληματική απόφαση που έλαβε το 1973 το Ανώτατο Δικαστήριο, όταν νομιμοποίησε το δικαίωμα στην άμβλωση στην υπόθεση Roe V. Wade. Όμως ο στόχος των αρχών του Μιζούρι είναι ακριβώς αυτός: να ασκήσουν έφεση ώστε να φτάσει η υπόθεση στο Ανώτατο Δικαστήριο, με την ελπίδα ότι η συντηρητική πλειοψηφία του θα ανατρέψει την απόφαση του 1973.
 
Με την ίδια λογική υιοθετήθηκαν πρόσφατα και παρόμοιοι νόμοι στην Αλαμπάμα, το Οχάιο, το Κεντάκι, το Μισισίπι και την Τζόρτζια. Στην Αλαμπάμα απαγορεύονται όλες οι αμβλώσεις, εκτός και αν κινδυνεύει η ζωή της μητέρας και οι γιατροί που θα παραβούν τον νόμο απειλούνται με ποινές κάθειρξης από 10 μέχρι και 99 χρόνια.

«Αυτός ο χείμαρρος ακραίων νόμων πιθανότατα θα συνεχιστεί», προέβλεψε το Ινστιτούτου Γκατμάχερ, που αγωνίζεται για την πρόσβαση των γυναικών στις υπηρεσίες αναπαραγωγικής υγείας.
 
Πηγή: protothema.gr
 

Δειτε Επισης

Τραγωδία στη Νότια Αφρική-Λεωφορείο με 46 άτομα έπεσε από γέφυρα, επέζησε μόνο ένα παιδί
Πράσινο φως για μαλλί άφρο και ράστα στους χώρους εργασίας ανάβει η Γαλλία
Απειλητικό μήνυμα Ισλαμικού Κράτους προς Δύση-«Να πλήξουμε τους σταυροφόρους στις ΗΠΑ, την Ευρώπη και το Ισραήλ»
Κάθειρξη 19 ετών ζήτησε ο εισαγγελέας στη Γαλλία για τον «βιαστή του Tinder»-«Είναι επικίνδυνος, κατέστρεψε 17 ζωές»
Οι Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν επαναφέρουν τον δημόσιο λιθοβολισμό των γυναικών
Τα συγκλονιστικά ηχητικά μηνύματα Ρωσίδας στα social την ώρα της επίθεσης στη Μόσχα-«Σας αγαπώ, αντίο»
Αποκλείστηκε από τις βουλευτικές ο πρώην πρόεδρος της Νότιας Αφρικής Ζούμα
Το Χάρβαρντ ζητά συγγνώμη και αφαιρεί το δέσιμο βιβλίου-Ήταν φτιαγμένο από... ανθρώπινο δέρμα
Ο πρώην μεγιστάνας των κρυπτονομισμάτων Σαμ Μπάνκμαν-Φριντ καταδικάστηκε σε 25 χρόνια φυλάκισης
Κακοκαιρία στην Ισπανία-Νεκροί δύο άνθρωποι που παρασύρθηκαν από τα κύματα