Αλβανία: Η πόλη των ληστών της πολιτικής-Εκεί οι νεόπλουτοι ζουν απομονωμένοι

Στην Αλβανία, οι νέοι δισεκατομμυριούχοι ζουν όλοι μαζί απομονωμένοι από τον υπόλοιπο κόσμο. Συγκεκριμένα, στο δρόμο που συνδέει την πρωτεύουσα Τίρανα με το Ελμπασάν, πίσω από το πρώτο σούπερ μάρκετ ή πιο απλά μόλις τέσσερα χιλιόμετρα από τα Τίρανα προς την Πετρέλα, υπάρχει ένας δρόμος, όπου παράλληλα με αυτόν, υπουργοί, διευθυντές υπουργείων και πρωθυπουργοί- που έκλεψαν και συνεχίζουν να κλέβουν το δημόσιο- έχουν την κατοικία τους.

Είναι οι βίλες  των Βαλκάνιων ολιγαρχών, η γειτονιά των πάνω από 90 εκατ. ευρώ.  Οι οποίοι -ολιγάρχες - είχαν στιγματισθεί από τον πρώην επικεφαλής του αμερικανικού Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Τζον Κέρι, πριν από χρόνια στη διάσκεψη του Βερολίνου.

Όπως αναφέρει o ιστότοπος telegraf.al εκεί ζουν οι νέοι Αλβανοί δισεκατομμυριούχοι που έγιναν πλούσιοι με το έγκλημα και τη διαφθορά. Ενώ ένα μεγάλο μέρος από αυτούς συνδέεται με τον κόσμο της μαφίας.

Έχουν δημιουργήσει ένα συγκρότημα κατοικιών με πολυτελείς βίλες, η μία δίπλα στην άλλη που οι ιδιοκτήτες τους έχουν όλα τα πολιτικά χρώματα που μπαίνουν και βγαίνουν από το συγκρότημα αυτό, πηγαινοερχόμενοι στα Τίρανα, χρησιμοποιώντας την πρωτεύουσα ως τόπο διαπραγμάτευσης ή ως «καζίνο», όπου παίζονται δισεκατομμύρια με σημαδεμένα χαρτιά.

Σύμφωνα με το βαλκανικό περισκόπιο, υπάρχουν 122 λευκοβαμμένες βίλες, έκτασης 350 τ.μ. σε οικόπεδο πάνω από 600 τ.μ. που αγοράστηκαν με μαύρα χρήματα βουλευτών, υπουργών, πρεσβευτών, τηλεοπτικών συντονιστών, σχολιαστών των ΜΜΕ, κρατικών αξιωματούχων, εισαγγελέων, δικαστών, ανώτερων τελωνειακών υπαλλήλων, επικεφαλής πολιτικών κομμάτων, εγκληματιών, εμπόρων ναρκωτικών, εμπόριο λευκής σαρκός κλπ.

Υπάρχουν, επίσης, βίλες πολύ έμπειρων διπλωματών που κατηγορούνται για υποθέσεις διαπλοκής, οι οποίες ποτέ δεν εξιχνιάζονται γιατί «ο  όμοιος τον όμοιο δεν χτυπά».

Το δημοσίευμα επισημαίνει ότι ο «φουκαράς λαός τρέχει στους δρόμους της χώρας και του  εξωτερικού για το μεροκάματο, ενώ οι δισεκατομμυριούχοι της συνοικίας αυτής,  έχουν στα χέρια τους, τους πολιτικούς, δηλητηριάζουν τους νέους με τα ναρκωτικά ενώ τα δικά τους τα παιδιά τα στέλνουν σε σχολεία πολυτελείας στις δυτικές χώρες, όπως σημειώνει και η «shqiptari.net».

Δικαίως έχει βαφτιστεί αυτή η συνοικία «Lagja e hajdutëve të politikës»/ «Γειτονιά των ληστών της πολιτικής» που είναι μια έκταση 226 χιλιάδων τ.μ. εκ των οποίων οι 79 χιλιάδες τ.μ. είναι βίλες που η κάθε μία είναι της τάξης των 500 χιλιάδων ευρώ.

Δειτε Επισης

Τέσσερις οι νεκροί από την πλημμύρα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα-Επιμένουν τα προβλήματα στο Ντουμπάι
BINTEO: Άνδρας αυτοπυρπολήθηκε έξω από το δικαστήριο του Τραμπ
ABC: Το Ισραήλ εκτόξευσε τρεις πυραύλους κατά της αεράμυνας πυρηνικών εγκαταστάσεων του Ιράν-Μήνυμα προς Τεχεράνη
Πολιτικές αναταράξεις στην Ουγγαρία-Έρευνες κατά επικριτή του Όρμπαν λόγω υποψιών για χρηματοδότηση
Υποψήφια στις ευρωεκλογές η Ιταλίδα ακτιβίστρια που κρατείται στην Ουγγαρία
Γιατί το Ιράν δεν έχει κανένα συμφέρον να διαρκέσει η κρίση με το Ισραήλ-Αναλυτές εξηγούν
Ο Μισέλ απάντησε στον Τραμπ για την στήριξη στην Ουκρανία-«Οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους»
Εντοπίστηκε γρίπη των πτηνών στο αγελαδινό γάλα, προειδοποιεί ο ΠΟΥ-Σε πολύ υψηλές ποσότητες ο ιός
Ένα βήμα πριν την ήττα η Ουκρανία-Η δυσοίωνη πρόβλεψη και το κρίσιμο πακέτο βοήθειας των ΗΠΑ
BINTEO: Συνελήφθη ο άντρας που απειλούσε να ανατιναχθεί στο ιρανικό προξενείο στο Παρίσι