Την ευθύνη στους Εργατικούς για τη λήξη των συνομιλιών του Brexit ρίχνει η Μέι

Στην εσωκομματική αδυναμία των Εργατικών να διαμορφώσουν μία ενιαία θέση έναντι του Brexit απέδωσε η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι τον χωρίς αποτέλεσμα τερματισμό των συνομιλιών με τον κόμμα του Τζέρεμι Κόρμπιν για τον τρόπο εξόδου από την ΕΕ.

Η δήλωση της κ. Μέι από το Μπρίστολ ακολούθησε την επιστολή του κ. Κόρμπιν με την οποία την ενημέρωνε για τη λήξη των συνομιλιών. Ο ηγέτης των Εργατικών απέδιδε την εξέλιξη αυτή στην «αυξανόμενη αδυναμία και αστάθεια της κυβέρνησης».

Η πρωθυπουργός είπε ότι οι συνομιλίες ήταν εποικοδομητικές και σημείωσαν πρόοδο, αλλά ότι κάποιες μεγάλες διαφορές αποδείχθηκαν δύσκολο να ξεπεραστούν.

«Ειδικότερα, δεν μπορέσαμε να ξεπεράσουμε το γεγονός ότι δεν υπάρχει κοινή θέση στους Εργατικούς για το κατά πόσο θέλουν να υλοποιηθεί το Brexit ή να διεξαχθεί δεύτερο δημοψήφισμα που θα μπορούσε να το ανατρέψει», σημείωσε η κα Μέι.

Πρόσθεσε πως όταν προωθηθεί στο κοινοβούλιο η νομοθεσία για την υλοποίηση του Brexit θα εξεταστεί κατά πόσο ορισμένες ιδέες που αναδείχθηκαν κατά τις συνομιλίες  θα μπορούσαν να εξασφαλίσουν τη στήριξη της πλειοψηφίας των βουλευτών.

«Αλλά όταν οι βουλευτές ψηφίσουν επί του νομοσχεδίου, θα είναι αντιμέτωποι με μία σκληρή επιλογή, δηλαδή να ψηφίσουν για να υλοποιήσουν το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, για να υλοποιήσουν το Brexit ή να δειλιάσουν ξανά και να μην υλοποιήσουν το Brexit με όλη την αβεβαιότητα που αυτό θα άφηνε», συμπλήρωσε η πρωθυπουργός Μέι.

Δειτε Επισης

Πυροβολισμοί στα ΚΤΕΛ Κηφισού-Ένας τραυματίας
Χριστοδουλίδης: Η Κυβέρνηση θα συνεχίσει να επενδύει στην ενίσχυση του πολιτισμού
Τραγωδία στη Νότια Αφρική-Λεωφορείο με 46 άτομα έπεσε από γέφυρα, επέζησε μόνο ένα παιδί
Πράσινο φως για μαλλί άφρο και ράστα στους χώρους εργασίας ανάβει η Γαλλία
Απειλητικό μήνυμα Ισλαμικού Κράτους προς Δύση-«Να πλήξουμε τους σταυροφόρους στις ΗΠΑ, την Ευρώπη και το Ισραήλ»
Προτεραιότητα η επανέναρξη συνομιλιών για λύση Κυπριακού, λένε οι ΥΠΑΜ Ελλάδας-Κύπρου
Κάθειρξη 19 ετών ζήτησε ο εισαγγελέας στη Γαλλία για τον «βιαστή του Tinder»-«Είναι επικίνδυνος, κατέστρεψε 17 ζωές»
Συνελήφθη στα κατεχόμενα άτομο για «παραβίαση ιδιωτικής ζωής»
Οι Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν επαναφέρουν τον δημόσιο λιθοβολισμό των γυναικών
Μεγαλώνει ο κύκλος των συλλήψεων για τις πλαστές άδειες οδήγησης αλλά και διαμονής στην ΚΔ