Διορία ως το τέλος Ιουνίου για το Brexit από το Υπουργικό στη Βρετανία

Το διάλειμμα των εργασιών του κοινοβουλίου για τις θερινές διακοπές, δηλαδή συνήθως προς το τέλος Ιουλίου, έθεσε ως πολιτική διορία για την έξοδο του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ το βρετανικό υπουργικό συμβούλιο.
 
Η δύο φορές παραταθείσα διορία που έχει δώσει η ΕΕ στην πρωθυπουργό Τερέζα Μέι για την ολοκλήρωση της διαδικασίας εξόδου υπό το Άρθρο 50 λήγει την 31η Οκτωβρίου.
 
Αναφερόμενος στο σημερινό τρίωρο υπουργικό συμβούλιο στην Ντάουνινγκ Στριτ, ο εκπρόσωπος της κ. Μέι είπε ότι έγινε εκτενής συζήτηση για τις συνομιλίες επί του Brexit που διεξάγονται με τους Εργατικούς της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
 
Πρόσθεσε ότι τονίστηκε η ανάγκη υλοποίησης του αποτελέσματος του δημοψηφίσματος υπέρ του Brexit, με τους υπουργούς να εκθέτουν τους συμβιβασμούς που η κυβέρνηση είναι διατεθειμένη να κάνει ώστε να εξασφαλιστεί μία ομαλή έξοδος από την ΕΕ το συντομότερο δυνατό.
 
Το υπουργικό συμβούλιο συμφώνησε να συνεχιστούν οι συνομιλίες με τους Εργατικούς ώστε να διαφανεί αν και ποια συμφωνία είναι δυνατό να επιτευχθεί.
 
«Παρόλα αυτά», συμπλήρωσε ο εκπρόσωπος, «συμφωνήθηκε ότι είναι επιτακτική ανάγκη να επισπευσθεί η κατάθεση του νομοσχεδίου της συμφωνίας αποχώρησης έτσι ώστε να προλάβει να λάβει τη βασιλική συγκατάθεση (σσ: να γίνει νόμος) έως το θερινό κοινοβουλευτικό διάλειμμα».
 
Δε δόθηκε, ωστόσο, καμία ένδειξη για τη στρατηγική που θα ακολουθήσει η κυβέρνηση ώστε να εξασφαλίσει μια συμφωνία με τους Εργατικούς και την πλειοψηφία υπέρ της όποιας συμφωνίας στη Βουλή των Κοινοτήτων.
 

Δειτε Επισης

Στραγγάλισε την κόρη του και πλήρωσε άστεγο $2 να κάψει τη σορό της-Ανατριχιαστικό βίντεο μετά τον φόνο
Ο Πούτιν δεν σκοπεύει να επιτεθεί στο ΝΑΤΟ-«Αν δοθούν F-16 στην Ουκρανία, θα καταρρίπτονται»
Όγδοο πλοίο ανθρωπιστικής βοήθειας φεύγει από Μερσίνα για Γάζα
Στους 143 ο αριθμός των θυμάτων από την τρομοκρατική επίθεση στη Μόσχα
Ανασύρθηκαν τα πτώματα δύο εργατών από την κατάρρευση της γέφυρας στη Βαλτιμόρη
Βρέθηκε το «μαύρο κουτί» του Dali-Επικίνδυνο το έργο της μετακίνησης του πλοίου από τη γέφυρα
Οι ισραηλινοί βομβαρδισμοί στη Ράφα εγείρουν φόβους ότι δεν θα αργήσει η χερσαία στρατιωτική επιχείρηση
Η Ισπανία έριξε από αέρος 26 τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα
Ουίλιαμ και Κέιτ θα μείνουν στο εξοχικό στο Νόρφολκ για το Πάσχα, μακριά από την υπόλοιπη οικογένεια
«Μήνυμα» προς τη Χαμάς ήταν η ακύρωση της επίσκεψης ισραηλινής αντιπροσωπείας στις ΗΠΑ