Σπαραχτικό «αντίο» στα τρία αγγελούδια του μεγιστάνα της Asos

Μία ακόμα πράξη του μακελειού στη Σρι Λάνκα παίχτηκε στη Δανία όπου έγινε η κηδεία των τριών μικρών παιδιών του μεγιστάνα και ιδιοκτήτη της Asos που βρήκαν το θάνατο από τις επιθέσεις των τρομοκρατών ανήμερα του Πάσχα των Καθολικών.

Η οικογένεια του Αντερς Χολς Πόβλσεν είχε ταξιδέψει στη Σρι Λάνκα για τις διακοπές του Πάσχα. Στις 21 Απριλίου, η βόμβα στο ξενοδοχείο Shangri-La όπου διέμενε όλη η οικογένεια. Τρία από τα τέσσερα παιδιά έχασαν την ζωή τους. Τα φέρετρα του πενάχρονου Άλφρεντ, της 15χρονης Αλμα και της 12χρονης Άγκνες βρίσκονταν μπροστά από τα μέλη της οικογένειας.

Επιβίωσε μόνο η 10χρονη κόρη του Πόβλσεν η οποία και έκοψε το σχινάκι που συγκρατούσε τα μπαλόνια. Τουλάχιστον 253 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τις βομβιστικές επιθέσεις, οι οποίες μεταξύ άλλων έπληξαν τρεις εκκλησίες και τρία ξενοδοχεία.

Μετά την τραγωδία, χιλιάδες Δανοί έχουν δείξει την υποστήριξή τους στην οικογένεια.

Τα φέρετρα είχαν τις φωτογραφίες των παιδιών  και ήταν διακοσμημένα με λουλούδια ενώ σε ένα από αυτά υπήρχαν πολύχρωμα μπαλόνια.

Μετά από λίγα λεπτά σιωπής έξω από την εκκλησία, η 10χρονη αδελφή των νεκρών παιδιών έκοψε το σχοινί που συγκρατούσε τα μπαλόνια και τα άφησε στον ουρανό. Στη συνέχεια, η χορωδία του καθεδρικού ναού έψαλε, ενώ τα τρία παιδιά οδηγούνταν στην τελευταία τους κατοικία. Σε μια τελετή την περασμένη εβδομάδα, ο Πόβλσεν χαρακτήρισε την απώλεια της οικογένειάς του ως «εντελώς ακατανόητη και ασύλληπτη». Μετά τη συμπαράσταση που τυγχάνει η οικογένεια του ο  Πόβλσεν ευχαρίστησε όλους τους Δανούς.

Στη κηδεία βρέθηκαν μέλη της βασιλικής οικογένειας της Δανίας, επιχειρηματίες και ο πρωθυπουργός της χώρας Λαρς Λόξε Ράσμουσεν αλλά και εκατοντάδες πολίτες.

Δειτε Επισης

Αναθεώρηση της Κοινής Γεωργικής Πολιτικής της ΕΕ ενέκρινε το ΕΚ
Ο Μπάιντεν επικύρωσε νόμους για Ουκρανία-Ισραήλ και την απαγόρευση του TikTok
Επιχείρηση Ισραήλ στον νότιο Λίβανο, προχωράει η επίθεση στη Ράφα
Συμμαχία ΕΕ για πρόληψη ελλείψεων σε κρίσιμα φάρμακα ανακοίνωσε η Κυριακίδου
Οι ΗΠΑ διαστρεβλώνουν τα «γεγονότα του 1915», υποστηρίζει το ΥΠΕΞ της Τουρκίας
Νομοθεσία για τη βελτίωση της ποιότητας του αέρα ενέκρινε το Ευρωκοινοβούλιο
Επίσημη υποδοχή Στάινμαϊερ από Ερντογάν
Τις πανευρωπαϊκές κάρτες αναπηρίας και στάθμευσης ενέκρινε το ΕΚ
Αρχίζει διαδικασία επί παραβάσει κατά της Κύπρου η Κομισιόν-Δεν εφάρμοσε κανόνες της ΕΕ για καταπολέμηση της απάτης
Υπερψηφίστηκε από το ΕΚ η Οδηγία για καταπολέμηση βίας κατά γυναικών