Ετοιμάζονται για καθαίρεση της Μέι τα μέλη της κοινοβουλευτικής ομάδας

Αποφάσεις για την αλλαγή του καταστατικού του Συντηρητικού Κόμματος ώστε να διεξαχθεί νέα εσωκομματική ψηφοφορία για την καθαίρεση της Τερέζα Μέι το συντομότερο δυνατό, ελπίζουν να λάβουν σε αποψινή συνεδρίασή τους τα μέλη της κοινοβουλευτικής ομάδας των Τόρις.

Οι προτάσεις για την αλλαγή των κανόνων, που δεν επιτρέπουν νέα διαδικασία μομφής κατά της ηγέτιδος τους  πριν από το Δεκέμβριο, συζητήθηκαν αρχικά χθες στο 18μελές Εκτελεστικό Συμβούλιο της «Επιτροπής 1922», που είναι ο θεματοφύλακας της λειτουργίας της κοινοβουλευτικής ομάδας.

Μία πρόταση είναι η χρονική διάρκεια μεταξύ δύο εσωκομματικών ψηφοφοριών δυσπιστίας να μειωθεί από 12 σε έξι μήνες, ώστε η νέα ψηφοφορία να γίνει στις 12 Ιουνίου. Δεύτερη πρόταση φέρεται να υποστηρίζει ότι δεν πρέπει να υπάρχει κανένας χρονικός περιορισμός.

Η δημοτικότητα της κ. Μέι μεταξύ των μελών της κοινοβουλευτικής ομάδας των Τόρις έχει καταβαραθρωθεί μετά από τη νέα καθυστέρηση στο Brexit και την έναρξη συνομιλιών με τους Εργατικούς της αντιπολίτευσης.

Οι συνομιλίες αυτές, εν τω μεταξύ, συνεχίστηκαν την Τρίτη, χωρίς όμως να διαφανεί πρόοδος.

Ο ηγέτης του Εργατικού Κόμματος Τζέρεμι Κόρμπιν δήλωσε ότι αν η κυβέρνηση θέλει ειλικρινά να βρεθεί μία συμβιβαστική συμφωνία για το Brexit «δεν μπορεί να συνεχίσει να αναμασά κάτι που έχει ήδη εμφατικά απορριφθεί τρεις φορές από το κοινοβούλιο».

Οι Εργατικοί ζητούν από την κυβέρνηση να αποδεχθεί μία τελωνειακή ένωση με τους Ευρωπαίους, με στενή σχέση με την ενιαία αγορά.

Εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ από την άλλη πλευρά άφησε να εννοηθεί ότι η ευθύνη για την έλλειψη προόδου στις συνομιλίες οφείλεται στους Εργατικούς. Όπως χαρακτηριστικά είπε ο εκπρόσωπος, είναι «λογικό» να συμπεράνει κανείς ότι η κυβέρνηση επιθυμεί να δει πρόοδο στις συνομιλίες ταχύτερα από τους Εργατικούς.
 
ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Στεφάνου: Οι Τοπικές Αρχές να αξιοποιηθούν ως πεδίο αγώνα
Αυτό το αεροδρόμιο μόλις πήρε το «στέμμα» από τη Σιγκαπούρη-Είναι πλέον το καλύτερο στον κόσμο
Xριστοδουλίδης: Oι μνήμες και οι σκέψεις όσων έζησαν τα τραγικά γεγονότα είναι πιο έντονες και επιτακτικές
BINTEO: Τι έδειχνε το πρώτο βίντεο που ανέβηκε στο Youtube πριν από 19 χρόνια
Στρατηγικές προστασίας των παιδιών στην ΕΕ προτείνει στα κράτη μέλη η Κομισιόν
Μπορέλ: Το Ισραήλ να διασφαλίσει προστασία εργαζομένων σε ανθρωπιστικές οργανώσεις
Ερντογάν: Ο Νετανιάχου είναι ο Χίτλερ της εποχής μας
Μ. Ραουνά: Εργαζόμαστε για μια επιτυχή Προεδρία ΕΕ με θετικό αποτύπωμα
Η επέτειος του σχέδιο Ανάν και οι διαφορετικές προσεγγίσεις στα κατεχόμενα
Πέραν των 18 χιλιάδων ατόμων εξυπηρετούν τα Επιμορφωτικά Κέντρα