Εφιάλτης χωρίς τέλος στη Σρι Λάνκα-Συνεχίζονται οι εκρήξεις, αυξάνονται οι νεκροί

Εφιάλτη χωρίς τέλος θυμίζει το τελευταίο 24ωρο στη Σρι Λάνκα, αφού τοπικά ΜΜΕ μεταδίδουν ότι σημειώνονται ακόμα εκρήξεις, σε προάστια γύρω από την πρωτεύουσα Κολόμπο, απειλώντας να αυξήσουν ακόμα περισσότερο τον απολογισμό των 207 νεκρών και 45 τραυματίων.
 
Οι δύο τελευταίες εκρήξεις (η 7η και η 8η κατά σειρά) σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια του ανθρωποκυνηγητού που έχουν εξαπολύσει οι Αρχές της χώρας για τη σύλληψη των δραστών του μακελειού.
 
Ειδικότερα, γύρω στις 11.30 (ώρα Ελλάδας) ανακοινώθηκε ότι σημειώθηκε έκρηξη κοντά σε μικρό ξενοδοχείο, στο προάστιο Ντεχιγουέλα του Κολόμπο.
 
Σύμφωνα με εκπρόσωπο της τοπικής αστυνομίας δύο άτομα σκοτώθηκαν στην τελευταία επίθεση, που σημειώθηκε απέναντι από τον ζωολογικό κήπο της Ντεχιγουέλα.
 
Αυτή ήταν έβδομη κατά σειρά βομβιστική επίθεση που σημειώνεται στη χώρα τις τελευταίες ώρες, μετά από τις επιθέσεις σε τρεις εκκλησίες και ισάριθμα ξενοδοχεία το πρωί.
 


 
Μία ώρα αργότερα, υπήρξαν αναφορές και για όγδοη έκρηξη. Ένας καμικάζι σκότωσε τρεις αστυνομικούς πυροδοτώντας τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένος σε ένα κτίριο στην Ορουγκονταουάτα, ένα βόρειο προάστιο της πρωτεύουσας Κολόμπο, ανακοίνωσε η αστυνομία.
 
Η έκρηξη ήταν η όγδοη που σημειώθηκε σήμερα στο νησί αυτό της Νότιας Ασίας.
 
Δείτε χάρτη με τα σημεία των επιθέσεων

Τουλάχιστον 160 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στο μπαράζ των βομβιστικών επιθέσεων που αιματοκύλησαν τη Σρι Λάνκα, ανήμερα του Πάσχα των Καθολικών. Εκκλησίες και ξενοδοχεία επλήγησαν σήμερα στο Κολόμπο και σε δύο άλλες πόλεις της Σρι Λάνκα.
 
Ωστόσο υπάρχουν φόβοι ότι ο τραγικός απολογισμός θα αυξηθεί κατά πολύ τις επόμενες ώρες, φτάνοντας ίσως τους 200 νεκρούς.
 
Σρι Λάνκα: Απαγόρευση κυκλοφορίας επέβαλε το υπουργείο Αμυνας
 
Στο μεταξύ, το υπουργείο Άμυνας επέβαλε απαγόρευση κυκλοφορίας 12 ωρών, από τις 18:00 τοπική ώρα (15:30 ώρα Ελλάδας).
 
Η απαγόρευση κυκλοφορίας θα ισχύσει έως τις 06:00 τοπική ώρα της Δευτέρας (03:30 ώρα Ελλάδας).
 
Η κυβέρνηση ανακοίνωσε επίσης ότι απαγόρευσε την πρόσβαση σε βασικούς ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης καθώς και σε υπηρεσίες μηνυμάτων.

 




 
Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ εξέφρασε τη «φρίκη» και τη «θλίψη» του για τις εκρήξεις στη Σρι Λάνκα και είπε πως η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι «έτοιμη να προσφέρει την υποστήριξή της». «Με φρίκη και θλίψη έλαβα γνώση των επιθέσεων στη Σρι Λάνκα που κόστισαν τη ζωή σε τόσους ανθρώπους. Εκφράζω τα ειλικρινή συλλυπητήριά μου στις οικογένειες των θυμάτων που είχαν συγκεντρωθεί για να προσευχηθούν ειρηνικά ή είχαν πάει να επισκεφθούν αυτή την όμορφη χώρα. Είμαστε έτοιμοι να προσφέρουμε την υποστήριξή μας», ανέφερε ο Γιούνκερ σε ανάρτησή του στο τουίτερ.
 
 

 
Η Βρετανή πρωθυπουργός Τερέζα Μέι καταδίκασε ως «πραγματικά φρικώδεις πράξεις βίας» τις φονικές εκρήξεις σε εκκλησίες και ξενοδοχεία στη Σρι Λάνκα. «Οφείλουμε να ενωθούμε ώστε να διασφαλίσουμε ότι ποτέ κανείς να μην χρειάζεται να ασκεί τα θρησκευτικά του καθήκοντα μέσα στον φόβο», πρόσθεσε σε η Τ. Μέι στο τουίτερ, εκφράζοντας «τα πιο ειλικρινή συλλυπητήριά» της «σε όλους τους πληγέντες».

 

 




Σε ένα πασχαλινό μήνυμα που είχε μεταδοθεί λίγες ώρες πριν από τις εκρήξεις η Τερέζα Μέι είχε προσφέρει την υποστήριξή της στους χριστιανούς που εκτίθενται σε «τεράστιο κίνδυνο» λόγω της πίστης τους. «Εκκλησίες γίνονται στόχοι επιθέσεων. Χριστιανοί δολοφονούνται. Οικογένειες αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους», ανέφερε. «Πρέπει να υπερασπιστούμε το δικαίωμα του καθενός, όποια κι αν είναι η θρησκεία του, να ασκεί τα θρησκευτικά του καθήκοντα εν ειρήνη.»
  
Ανακοίνωση εξέδωσε και το ελληνικό ΥΠΕΞ, καταδικάζοντας τις φρικτές πράξεις βίας στη Σρι Λάνκα.

 

 




 
«Είμαστε βαθύτατα συγκλονισμένοι από τις ειδεχθείς επιθέσεις σε εκκλησίες και ξενοδοχεία στη Σρι Λάνκα. Η Ελλάδα καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο αυτές τις αποτρόπαιες πράξεις βίας. Οι σκέψεις και οι προσευχές μας είναι σε όλους τους πληγέντες» αναφέρει η ανάρτηση.

 

Δειτε Επισης

Τέσσερις νεκροί από επίθεση με μαχαίρι στις ΗΠΑ-Συνελήφθη 22χρονος
Είχε πάει για σέρβις το Dali πριν την πρόσκρουση στη γέφυρα-Στο φως ηχητικό ντοκουμέντο
Κτηνίατρος σχεδίαζε να κακοποιήσει σεξουαλικά το μωρό που θα αποκτούσε σε λίγες μέρες μέσω παρένθετης
Στραγγάλισε την κόρη του και πλήρωσε άστεγο $2 να κάψει τη σορό της-Ανατριχιαστικό βίντεο μετά τον φόνο
Ο Πούτιν δεν σκοπεύει να επιτεθεί στο ΝΑΤΟ-«Αν δοθούν F-16 στην Ουκρανία, θα καταρρίπτονται»
Όγδοο πλοίο ανθρωπιστικής βοήθειας φεύγει από Μερσίνα για Γάζα
Στους 143 ο αριθμός των θυμάτων από την τρομοκρατική επίθεση στη Μόσχα
Ανασύρθηκαν τα πτώματα δύο εργατών από την κατάρρευση της γέφυρας στη Βαλτιμόρη
Βρέθηκε το «μαύρο κουτί» του Dali-Επικίνδυνο το έργο της μετακίνησης του πλοίου από τη γέφυρα
Οι ισραηλινοί βομβαρδισμοί στη Ράφα εγείρουν φόβους ότι δεν θα αργήσει η χερσαία στρατιωτική επιχείρηση