Βρυξέλλες: Ταυτοποιήθηκε και ο τρίτος βομβιστής-"Πλούσιο" το βιογραφικό του

O 24χρονος Ναχίμ Λααχραουί, γνωστός στις αρχές, είναι ο δεύτερος βομβιστής αυτοκτονίας που αιματοκύλισε το αεροδρόμιο των Βρυξελλών,   Σύμφωνα με βελγικά ΜΜΕ.

Η βελγική εφημερίδα De Standaard, επικαλούμενη μια ανώνυμη πηγή, κατονόμασε τον δεύτερο βομβιστή αυτοκτονίας που αιματοκύλισε το αεροδρόμιο των Βρυξελλών ως τον Ναχίμ Λααχραουί, έναν Βέλγο υπήκοο που αναζητούσαν ήδη οι αρχές για τις επιθέσεις στο Παρίσι.

Οι εισαγγελείς νωρίτερα την Τετάρτη κατονόμασαν έναν από τους βομβιστές κι ανακοίνωσαν ότι τα στοιχεία ενός δεύτερου βομβιστή, που καταγράφηκε από τις κάμερες κλειστού κυκλώματος του αεροδρομίου μεταξύ μιας ομάδας τριών ανδρών, δεν έχουν ταυτοποιηθεί. Ο τρίτος άνδρας αναζητείται.

Ποιος είναι ο Λααχραουί
Ο 24χρονος Ναχίμ Λααχραουί φαίνεται πως ήταν ο άνθρωπος που έστησε τους εκρηκτικούς μηχανισμούς που εξερράγησαν και στο Παρίσι της νύχτα της 13ης Νοεμβρίου. Η αστυνομία του Βελγίου είχε δημοσιεύσει από το βράδυ της Τρίτης τη φωτογραφία του υπόπτου από το αεροδρόμιο, λίγα λεπτά πριν την έκρηξη, ζητώντας από όποιον γνωρίζει το οτιδήποτε να επικοινωνήσει με τις αρχές.
Ο δράστης γεννήθηκε το 1991 και μεγάλωσε στις Βρυξέλλες στη γειτονιά του Σάερμπικ και ήταν γνωστός στις αστυνομικές αρχές. Εξαναγκάστηκε να απομακρυνθεί από την πατρική του οικία από τους κοινωνικές υπηρεσίες της περιοχής του, ως αποτέλεσμα της φυγής στη Συρία το 2015. Επιπλέον, πληροφορίες αναφέρουν πως ο τρομοκράτης είχε πραγματοποιήσει το ταξίδι αυτό στη Συρία το 2013, ενώ θεωρούνταν σύνδεσμος στρατολόγησης νέων Τζιχαντιστών στο Βέλγιο.


Η σχέση του με τον Αμπαούντ και ο ρόλος του στις επιθέσεις
Η βελγική La Libre δίνει σήμερα περισσότερες φωτογραφίες του δράστη, ο οποίος φαίνεται πως είχε ταξιδέψει με τον Σαλά Αμπντεσλάμ, περνώντας κυριολεκτικά ένα, ένα όλα τα σύνορα των ευρωπαϊκών χωρών, το Σεπτέμβριο. Μάλιστα, ελέγχθηκε στα σύνορα Αυστρία και Ουγγαρίας, φέροντας πλαστό διαβατήριο με το όνομα Σουφιάν Καγιάλ.
Ο Λααχραουί φαίνεται πως νοίκιασε με το όνομα Καγιάλ ένα σπίτι στο Οβελέ, το οποίο και λειτούργησε ως γιάφκα για τις επιθέσεις των Τζιχαντιστών στο Παρίσι. DNA του βρέθηκε δύο κρησφύγετα που εξέτασε η αντιτρομοκρατική στο Παρίσι και τα οποία χρησιμοποίησαν οι τρομοκράτες για να εξαπολύσουν τις επιθέσεις στη γαλλική πρωτεύουσα. Επιπλέον, θεωρείται ο πυροτεχνουργός των Τζιχαντιστών για όλους τους εκρηκτικούς μηχανισμούς σε Παρίσι και Βρυξέλλες.
Εξάλλου οι αρχές θεωρούν πολύ πιθανό το ενδεχόμενο να βρισκόταν σε τηλεφωνική επικοινωνία με τους καμικάζι που ανατινάχτηκαν το βράδυ της 13ης Νοεμβρίου. Άλλος αριθμός κινητού τηλεφώνου βελγικής προέλευσης, φαίνεται ήρθε σε επικοινωνία με τον φερόμενο ως εγκέφαλο της επίθεσης Αμπαούντ, ο οποίος και σκοτώθηκε λίγες μέρες αργότερα σε επιχείρηση της γαλλικής αντιτρομοκρατικής στο Σαν Ντενί.
Το 2014, εκδόθηκε διεθνές ένταλμα σύλληψης σε βάρος του, γεγονός που δεν φαίνεται να τον απέτρεψε από το να επιστρέψει στο Βέλγιο.

 

Δειτε Επισης

Αβάσιμοι ισχυρισμοί στην έκθεση ανθρωπίνων δικαιωμάτων ΗΠΑ απαντά το τουρκικό ΥΠΕΞ
Ανησυχία ΠΟΥ για κατανάλωση αλκοόλ και ηλεκτρονικών τσιγάρων στα παιδιά
Επιχείρηση Ισραήλ εναντίον του νοτίου Λιβάνου, βομβαρδισμοί στη Λωρίδα της Γάζας
Κατέρριψαν πύραυλο των Χούθι οι ΗΠΑ-Στόχος πλοίο με τέσσερις Έλληνες
Αποκάλυψη Politico-«Οι ΗΠΑ έστειλαν μυστικά στην Ουκρανία πυραύλους ATACMS μεγάλου βεληνεκούς»
Απαντήσεις για τους ομαδικούς τάφους στη Γάζα ζήτησε από Ισραήλ ο Λευκός Οίκος
ΗΠΑ για τον ανθρωπιστικό διάδρομο-«Σε ετοιμότητα τα σκάφη να ξεκινήσουν όταν δοθεί η εντολή»
ΟΗΕ: Ο θαλάσσιος διάδρομος μέσω της Κύπρου βοήθησε, αλλά δεν αρκεί για την παράδοση μέσω ξηράς
Αναθεώρηση της Κοινής Γεωργικής Πολιτικής της ΕΕ ενέκρινε το ΕΚ
Ο Μπάιντεν επικύρωσε νόμους για Ουκρανία-Ισραήλ και την απαγόρευση του TikTok