Φρίκη: Οι καμικάζι των Βρυξελλών άφησαν μια μεγάλη βόμβα γιατί δεν χωρούσε στο ταξί που τους παρέλαβε

Οι καμικάζι άφησαν πίσω τους μια μεγάλη βόμβα γιατί δεν χωρούσε στο ταξί που τους παρέλαβε, σύμφωνα με δημοσίευμα της βελγικής εφημερίδας, Derniere Heure

Ένα μπέρδεμα στην εταιρεία που έστειλε το ταξί για να παραλάβει τους βομβιστές αυτοκτονίας του αεροδρομίου των Βρυξελλών ενδέχεται να απέτρεψε μια ακόμη μεγαλύτερη τραγωδία στο Βέλγιο, υποστηρίζει η εφημερίδα Derniere Heure, σύμφωνα με την οποία το όχημα που στάλθηκε για να τους μεταφέρει ήταν μικρότερο από αυτό που είχαν ζητήσει.

Επικαλούμενη μη κατονομαζόμενες πηγές, η DH γράφει ότι ο Ιμπραχίμ Ελ Μπακραουί και οι δύο άλλοι ύποπτοι για την επίθεση στο Ζαβεντέμ είχαν ζητήσει ένα μίνι βαν για να μεταφέρει τους ίδιους και τις αποσκευές τους στο αεροδρόμιο από ένα διαμέρισμα στα βόρεια προάστια της βελγικής πρωτεύουσας.
 
Όταν όμως έφτασε το ταξί διαπίστωσαν ότι ήταν σεντάν και το πορτ-μπαγκάζ του δεν χωρούσε τις τέσσερις βαριές βαλίτσες τους. Έτσι, άφησαν μία πίσω τους.
Οι δύο άνδρες ανατινάχθηκαν στην αίθουσα αναχωρήσεων του αεροδρομίου ενώ ο τρίτος διέφυγε, αφήνοντας τον σάκο με τον μεγαλύτερο εκρηκτικό μηχανισμό που αργότερα εξουδετερώθηκε με ελεγχόμενη έκρηξη από τις υπηρεσίες ασφαλείας.

Ο ταξιτζής αναγνώρισε τους πελάτες του από τη φωτογραφία που έδωσαν στη δημοσιότητα οι αρχές το απόγευμα της Τρίτης και επικοινώνησε με την αστυνομία. Ακολούθησε έρευνα στο διαμέρισμα απ' όπου τους είχε παραλάβει, στο προάστιο Σάερμπεκ των Βρυξελλών, όπου οι αστυνομικοί βρήκαν μια μεγάλη βόμβα με καρφιά και την εξουδετέρωσαν.
Οι αστυνομικές αρχές δεν έχουν σχολιάσει το δημοσίευμα.
Αύριο, στις 17.00 ώρα Κύπρου θα πραγματοποιηθεί άλλωστε η έκτακτη συνεδρίαση των υπουργών Δικαιοσύνης και Ασφαλείας και εκπροσώπων των ευρωπαϊκών θεσμών, σύμφωνα με ανακοίνωση της ολλανδικής προεδρίας.
Η συνεδρίαση γίνεται κατόπιν αιτήματος του Βελγίου και θα φιλοξενηθεί στο κτίριο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, ως είθισται.
Η αμερικανική κυβέρνηση είναι έτοιμη να προσφέρει "οτιδήποτε διαθέτει" για να βοηθήσει το Βέλγιο μετά τις επιθέσεις, δήλωσε ο Τζο Μπάιντεν

Η αμερικανική κυβέρνηση βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα να παράσχει στις βελγικές αρχές κάθε είδους υποστήριξη ώστε να βοηθήσει την χώρα- σύμμαχο στην Ευρώπη στην αντιμετώπιση και την αποτροπή των τρομοκρατικών ενεργειών μετά τα πολύνεκρα χτυπήματα στις Βρυξέλλες, δήλωσε σήμερα ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν.

«Είμαστε προετοιμασμένοι να προσφέρουμε οποιαδήποτε πληροφορία, δυνατότητα, τεχνολογία, οτιδήποτε διαθέτουμε που μπορεί να συμβάλει στη μάχη τους» υπογράμμισε ο Μπάιντεν κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψης στην πρεσβεία του Βελγίου στην Ουάσιγκτον όπου υπέγραψε στο βιβλίο των συλλυπητηρίων, μία ημέρα μετά τις επιθέσεις στη βελγική πρωτεύουσα.
 
Πηγή: News247

Δειτε Επισης

BINTEO: Πήγε για κούρεμα και τον πήρε ο ύπνος-Η απόφαση του κουρέα που έγινε viral
Αναμένει υλοποίηση έργων και προειδοποιεί η Συντ. Γονέων Σχολείων του Ύψωνα
Ξεδίπλωσε το πλάνο του για τα πρόστιμα ο Βαφεάδης-Στο τραπέζι η μείωση κατά 50% του εξώδικου υπό προϋποθέσεις
Στις 18 Απριλίου απαντά η 47χρονη σε κατηγορίες για κλοπές μέσω καρτών paysafe
Δείχνει παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων λόγω της διχοτόμησης η έκθεση των ΗΕ-Υποδείξεις για τα οδοφράγματα
Μη διενέργεια ελέγχου σε όλες τις περιπτώσεις εσόδων της ΓΔ Ανάπτυξης διαπιστώνει η Ελεγκτική
Ο πρώην μεγιστάνας των κρυπτονομισμάτων Σαμ Μπάνκμαν-Φριντ καταδικάστηκε σε 25 χρόνια φυλάκισης
«Δεν έδωσε άδεια Ευρωπαϊκός οργανισμός για ηλεκτρική διασύνδεση Τουρκίας-ψευδοκράτους»
Κακοκαιρία στην Ισπανία-Νεκροί δύο άνθρωποι που παρασύρθηκαν από τα κύματα
«Οι ΗΠΑ δεν διαβίβασαν στη Ρωσία όλα τα στοιχεία για την προετοιμασία της τρομοκρατικής στη Μόσχα»