Παρασκευή 26 Απρ, 2019 | Επικοινωνία
trans gif

Ευχαρίστησε τους πυροσβέστες, δεσμεύτηκε για την αποκατάσταση του ναού ο Μακρόν

  16/04/2019 00:47
Ευχαρίστησε τους πυροσβέστες, δεσμεύτηκε για την αποκατάσταση του ναού ο Μακρόν

Ευχαρίστησε τους πυροσβέστες, δεσμεύτηκε για την αποκατάσταση του ναού ο Μακρόν

  16/04/2019 00:47

Στον γαλλικό λαό απευθύνθηκε ο Γάλλος Πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν σαράντα λεπτά μετά τα μεσάνυχτα.

Σε δηλώσεις του ο Γάλλος Πρόεδρος ευχαρίστησε τους 500 Γάλλους πυροσβέστες για τις προσπάθειες τους αφού όπως είπε χάριν σε αυτές τα χειρότερα αποφεύχθηκαν.

Την ίδια ώρα έστειλε μήνυμα ελπίδας στον γαλλικό λαό και δεσμεύθηκε πως ο ναός θα αποκατασταθεί.

Διαβάστε αυτούσιες τις δηλώσεις του:
Αυτό που συνέβη σήμερα στο Παρίσι είναι προφανώς μια απαίσια τραγωδία. Θέλω να ευχαριστήσω τους πυροσβέστες του Παρισιού. Πάνω από 500 πυροσβέστες έδωσαν τη μάχη. Το έκαναν με πολλή κουράγιο αυτοθυσία και αποφασιστικότητα. Θέλω να τους πω ότι όλο το έθνος είναι ευγνώμων απέναντι τους.

Χάριν σε αυτούς τα χειρότερα αποφεύχθηκαν αν και ακόμα η μάχη δεν είναι κερδισμένη. Οι επόμενες ώρες θα είναι δύσκολος όμως χάρη στο κουράγιο και την αυταπάρνηση τους η δομή του κτιρίου σώθηκε.

Σκέφτομαι τους Παριζιάνους, η σκέψη μου είναι μαζί τους. Γνωρίζω ότι υπάρχουν έντονα συναισθήματα και το νιώθω αυτό στην πόλη. Για όλους τους Γάλλους η Παναγία των Παρισίων είναι η ιστορία μας. Είναι το επίκεντρο της ζωής μας. Είναι το επίκεντρο από το οποίο όλες οι αποστάσεις μετριόνται. Είναι ο καθεδρικός ναός όλων των Γάλλων. Είναι η ιστορία μας.

Αυτή τη στιγμή είναι στις φλόγες και γνωρίζω τη λύπη και την ταραχή σας.

Απόψε θέλω να ακούσετε ένα λόγο ελπίδας. Πρέπει να έχετε όλοι αυτή την ελπίδα αλλά και την περηφάνεια. Για αυτούς που αγωνίστηκαν για να μην έρθουν τα χειρότερα. Για να σώσουν αυτό τον ναό.

Σας λέω με ταπεινότητα και είμαι κάθετος ότι αυτός ο ναός θα αποκατασταθεί.

Θα απευθυνθούμε από όλους. Θα ζητήσουμε από τα καλύτερα ταλέντα να συνδράμουν στην αποκατάσταση. Αυτό να περιμένουν οι Γάλλοι από εμάς. Αυτό μας έδωσε η ιστορία, είναι το βαθύ πεπρωμένο μας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας