Ρεκόρ προεκλογικών συγκεντρώσεων από τον Ερντογάν

Ρεκόρ προεκλογικών συγκεντρώσεων κατέγραψε ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν σε σχέση με τους ηγέτες των άλλων κομμάτων κατά την εκστρατεία για τις δημοτικές εκλογές, που διεξάγονται αύριο 31 Μαρτίου. Ο Τούρκος Πρόεδρος μέσα σε 49 μέρες πραγματοποίησε συγκεντρώσεις σε 57 πόλεις και 17 επαρχίες διανύοντας 53 χιλιάδες χιλιόμετρα.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, πραγματοποίησε συγκεντρώσεις σε 26 πόλεις διανύοντας 32 χιλιόμετρα. Ο αρχηγός του ΜΗΡ Ντεβλέτ Μπαχτσελί, συμμάχου του ΑΚΡ σε αυτές τις εκλογές, πραγματοποίησε 12 προεκλογικές συγκεντρώσεις και διένυσε 8 χιλιάδες 500 χιλιόμετρα. Η ηγέτης του Καλού Κόμματος Μεράλ Ακσενέρ και σύμμαχος του CHP σε αυτές τις εκλογές πραγματοποίησε συγκεντρώσεις σε 20 πόλεις και 55 επαρχίες, διανύοντας 14 χιλιάδες 500 χιλιόμετρα.

Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δημοσιοποιήθηκαν σήμερα.
 
Η δημοσκόπηση της εταιρείας Piar προβλέπει ότι ΑΚΡ-ΜΗΡ χάνουν και Κωνσταντινούπολη και Άγκυρα. Για την Κωνσταντινούπολη προβλέπει 50,3% για τον υποψήφιο της αντιπολίτευσης Εκρέμ Ιμάμογλου και 48,7% για τον υποψήφιο του κυβερνητικού συνασπισμού Μπιναλί Γιλντιρίμ. Για την Άγκυρα προβλέπει 54,7% για τον υποψήφιο της αντιπολίτευσης Μανσούρ Γιαβάς και 43,2% για τον υποψήφιο του κυβερνητικού συνασπισμού Μεχμέτ Οζχάσεκι. 

Με βάση τη δημοσκόπηση της εταιρείας Mediar ο κυβερνητικός συνασπισμός ΑΚΡ-ΜΗΡ χάνει την Άγκυρα και κερδίζει την Κωνσταντινούπολη. Στην Κωνσταντινούπολη για τον Μπιναλί Γιλντιρίμ προβλέπει 46,12% και για τον Εκρέμ Ιμάμογλου 43,36% με 9,42% αναποφάσιστους. Στην Άγκυρα για τον Μεχμέτ Οζχάσεκι προβλέπει 42,86% και για τον Μανσούρ Γιαβάς 45,06% ενώ οι αναποφάσιστοι είναι 10,24%.

Χθες το βράδυ ο Ερντογάν σε τηλεοπτική συνέντευξη στην κρατική τηλεόραση ΤΡΤ αμφισβήτησε ξανά τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων λέγοντας ότι ‘όλες θα χρεοκοπήσουν’.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ
 

Δειτε Επισης

Η θέση ΥΠΑΝ για τις καταγγελίες για σχολεία-«Μεμονωμένα περιστατικά, κοινωνικό φαινόμενο η βία»
Άγνοια Κυβέρνησης για τα περί μεταφοράς πυραύλων από το Κατάρ στο Ισραήλ μέσω Κύπρου
Το Ισραήλ είχε προειδοποιήσει τις ΗΠΑ για την επίθεση στο Ιράν
Telegraph για επίθεση Ισραήλ-«Ο Νετανιάχου έκανε αυτό που τον προειδοποίησε ο πλανήτης να μην κάνει»
Επεισοδιακή καταδίωξη 22χρονου στην Πάφο-Επιτέθηκε σε αστυνομικό
Αποδεκτές 1461 ενστάσεις για μεταφορά εκλογικών δικαιωμάτων-Δεν ήξεραν καν τη διεύθυνση διαμονής τους
Δυσαρέσκεια ψευδοκράτους για Συμπεράσματα-«Κρατούν όμηρο τις σχέσεις ΕΕ-Τουρκίας»
Κρίσιμος τραυματισμός για 56χρονο-Έπεσε στο κενό από τον δεύτερο όροφο οικίας
Αλματώδης αύξηση της τιμής του πετρελαίου λόγω των εντάσεων στη Μέση Ανατολή
Οι ΗΠΑ άσκησαν βέτο στην πλήρη ένταξη της Παλαιστίνης στον ΟΗΕ