Υπό τον κίνδυνο εκλογικής αποτυχίας για πρώτη φορά ο Ερντογάν-Τι δείχνουν οι δημοσκοπήσεις

Η αναλογία του 51% με 49% αλλάζει σε αυτές τις εκλογές της 31ης Μαρτίου, σύμφωνα με την πρόβλεψη της εταιρείας ερευνών KONDA, η οποία εκτιμά ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα αυτή τη φορά το κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) μαζί με το Κόμμα Εθνικής Δράσης (ΜΗΡ) να μην καταφέρουν να ξεπεράσουν το 50%.

Η εταιρεία KONDA για πρώτη φορά ανακοίνωσε ότι δεν θα δώσει στη δημοσιότητα τη δημοσκόπησή της για τον λόγο ότι δεν θέλει να συμμετάσχει στις συζητήσεις για τα αριθμητικά δεδομένα, ωστόσο ο διευθυντής της Μπεκίρ Αγαρντιρ σχολιάζει ότι ενώ στις τελευταίες εκλογές της 24ης Ιουνίου η συμμαχία των δύο κομμάτων έφτασε στο 51% αυτή τη φορά τα δεδομένα αλλάζουν. 

Σύμφωνα με τον διευθυντή της KONDA η προεκλογική εκστρατεία και η γλώσσα που χρησιμοποίησε το κυβερνών μπλοκ αντί να συσπειρώσει την ίδια τη συμμαχία συσπείρωσε το μπλοκ της αντιπολίτευσης και για πρώτη φορά ένας Κούρδος με ένα εθνικιστή του Καλού  Κόμματος (IYI Partisi) στηρίζουν τον ίδιο υποψήφιο. 

“Σε σχέση με τα πολιτικά αποτελέσματα μπορεί να ζήσουμε ένα πολύ σημαντικό βράδυ. Μπορεί να ανατραπεί η ισορροπία δέκα χρόνων μεταξύ του κυβερνητικού μπλοκ και του μπλοκ της αντιπολίτευσης”, σχολιάζει ο διευθυντής της εταιρείας ερευνών επισημαίνοντας ότι το πρόβλημα δεν είναι ότι οι ψηφοφόροι του κυβερνητικού μπλοκ περνούν στο μπλοκ της αντιπολίτευσης.
 
Εκτιμά ότι οι ψηφοφόροι του κυβερνητικού συνασπισμού βλέπουν την κατάσταση της οικονομίας αλλά δεν περνάνε στην αντιπολίτευση, αντίθετα επιλέγουν να μην πάνε στην κάλπη.
 
Επομένως το κυβερνητικό μπλοκ χάνει επειδή δεν μπορεί να πάρει τους ψηφοφόρους του στην κάλπη. Μάλιστα εκτιμά ότι το αποτέλεσμα στην Άγκυρα θα κριθεί από το πόσοι ψηφοφόροι θα παραμείνουν στο ΜΗΡ και πόσοι θα περάσουν στο Καλό Κομμα.
 
Στην Κωνσταντινούπολη θα κριθεί από το αν οι ψηφοφόροι του ΑΚΡ θα πάνε οι όχι στις κάλπες. 
 

Δειτε Επισης

Αποκλείστηκε από τις βουλευτικές ο πρώην πρόεδρος της Νότιας Αφρικής Ζούμα
Το Χάρβαρντ ζητά συγγνώμη και αφαιρεί το δέσιμο βιβλίου-Ήταν φτιαγμένο από... ανθρώπινο δέρμα
Ο πρώην μεγιστάνας των κρυπτονομισμάτων Σαμ Μπάνκμαν-Φριντ καταδικάστηκε σε 25 χρόνια φυλάκισης
Κακοκαιρία στην Ισπανία-Νεκροί δύο άνθρωποι που παρασύρθηκαν από τα κύματα
«Οι ΗΠΑ δεν διαβίβασαν στη Ρωσία όλα τα στοιχεία για την προετοιμασία της τρομοκρατικής στη Μόσχα»
Δύο ύποπτοι για την επίθεση στο Crocus κατέθεσαν έφεση κατά της προφυλάκισής τους
Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα
Η Πολωνία κατηγορεί τη Ρωσία για κατασκοπεία και προσπάθειες αποσταθεροποίησης
Aσφαλιστικές αποζημιώσεις ρεκόρ από την κατάρρευση της γέφυρας στη Βαλτιμόρη-Στα $3 δισ. οι πρώτοι υπολογισμοί
Έκθεση-κόλαφος του Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων-«H Τουρκία προχωρά σε παράνομες απελάσεις Σύρων»