Ακόμα πιθανή μια τρίτη ψηφοφορία για τη συμφωνία Μέι-Ε.Ε.

Ο Υπουργός Brexit Στίβεν Μπάρκλεϊ επέμεινε με δηλώσεις του ότι η Πρωθυπουργός Μέι ίσως να μπορεί να φέρει για μια τρίτη ψηφοφορία στη Βουλή των Κοινοτήτων τη συμφωνία του Brexit, παρά τη χθεσινή προειδοποίηση του προέδρου του σώματος ότι ο κανονισμός απαγορεύει τη διατύπωση του ίδιου ερωτήματος προς τους βουλευτές δύο φορές χωρίς ουσιαστικές αλλαγές .

Σύμφωνα με τον κ. Μπάρκλεϊ η εξασφάλιση παράτασης του Άρθρου 50 που θα επιδιώξει η Τερέζα Μέι στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο της Πέμπτης θα μπορούσε να εκληφθεί από τον πρόεδρο της Βουλής Τζον Μπέρκοου ως επαρκής αλλαγή συνθηκών, έτσι ώστε να επιτρέψει την τρίτη «ουσιώδη ψηφοφορία».

Οι αποφάσεις για τις επόμενες κινήσεις της κυβέρνησης αναμένεται να ληφθούν κατά το σημερινό Υπουργικό Συμβούλιο στην Ντάουνινγκ Στριτ.

Πηγές αναφέρουν ότι εξετάζονται διάφορα σενάρια, όπως η τροποποίηση του εφαρμοστικού νόμου του Brexit ώστε να μη χρειάζεται να έχει προηγηθεί νέα ψηφοφορία επί της συμφωνίας ή μια ψηφοφορία για προσωρινή αλλαγή των κανονισμών ώστε να μην έχει βάση η προειδοποίηση του προέδρου της Βουλής.

Ο κ. Μπάρκλεϊ διαφώνησε με τη θέση των ευρωσκεπτικιστών ότι η παρέμβαση του κ. Μπέρκοου καθιστά πιθανό το ‘no deal’ στο Brexit, λέγοντας αντίθετα ότι μάλλον καθιστά πιο πιθανό το ‘no Brexit’.

Προέβλεψε ότι η κυβέρνηση οδηγείται σε μία μεγάλης διάρκειας παράταση του Άρθρου 50 που θα μπορούσε να οδηγήσει σε ανατροπή του Brexit. «Το κοινοβούλιο δεν αφήνει άλλη επιλογή από την ανάκληση (του Άρθρου 50) αν αφαιρεθούν από το τραπέζι η συμφωνία (Μέι-Βρυξελλών) και το no deal», δήλωσε στο ραδιόφωνο του BBC ο υπουργός.

Εντός της ημέρας εν τω μεταξύ, ο ηγέτης του Εργατικού Κόμματος Τζέρεμι Κόρμπιν θα συναντηθεί με τους ηγέτες των κομμάτων της ελάσσονος αντιπολίτευσης για να συζητήσουν κινήσεις υπέρ ενός δεύτερου δημοψηφίσματος.

Αργότερα θα συναντηθεί και με ομάδα βουλευτών από όλα τα κόμματα που πιέζει για ένα «μαλακό» Brexit, στα πρότυπα της σχέσης της ΕΕ με τη Νορβηγία.​

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα
Η Πολωνία κατηγορεί τη Ρωσία για κατασκοπεία και προσπάθειες αποσταθεροποίησης
Aσφαλιστικές αποζημιώσεις ρεκόρ από την κατάρρευση της γέφυρας στη Βαλτιμόρη-Στα $3 δισ. οι πρώτοι υπολογισμοί
Έκθεση-κόλαφος του Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων-«H Τουρκία προχωρά σε παράνομες απελάσεις Σύρων»
Η Βουλή της Σκωτίας εξετάζει σχέδιο νόμου για την ευθανασία σε άτομα που πάσχουν από καταληκτική νόσο
Τέσσερις νεκροί από επίθεση με μαχαίρι στις ΗΠΑ-Συνελήφθη 22χρονος
Είχε πάει για σέρβις το Dali πριν την πρόσκρουση στη γέφυρα-Στο φως ηχητικό ντοκουμέντο
Κτηνίατρος σχεδίαζε να κακοποιήσει σεξουαλικά το μωρό που θα αποκτούσε σε λίγες μέρες μέσω παρένθετης
Στραγγάλισε την κόρη του και πλήρωσε άστεγο $2 να κάψει τη σορό της-Ανατριχιαστικό βίντεο μετά τον φόνο
Ο Πούτιν δεν σκοπεύει να επιτεθεί στο ΝΑΤΟ-«Αν δοθούν F-16 στην Ουκρανία, θα καταρρίπτονται»