Εντόπισε τον δράστη της Ουτρέχτης η ολλανδική Αστυνομία

Η ολλανδική αστυνομία συνέλαβε έναν άνδρα τουρκικής καταγωγής, που φέρεται να εμπλέκεται στο περιστατικό με τους πυροβολισμούς στην Ουτρέχτη σήμερα, με απολογισμό τρεις νεκρούς και πέντε τραυματίες, επιβεβαίωσαν οι αρχές της πόλης.
 
Ο ύποπτος αναγνωρίστηκε ως ο 37χρονος Γκοκμέν Τανίς. «Ο βασικός ύποπτος συνελήφθη» έγραψε η δημοτική αρχή της Ουτρέχτης σε ένα tweet.
 
Την ίδια ώρα, ο επικεφαλής εισαγγελέας επιβεβαίωσε ότι ο 37χρονος Τούρκος είχε ποινικό μητρώο. Κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης τύπου, ο εισαγγελέας Ρούτγκερ Γιούκεν είπε ότι ο Τανίς είχε στο παρελθόν συλληφθεί, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.
 
Έρευνες διεξάγουν και οι τουρκικές υπηρεσίες πληροφοριών, που θέλουν να διαπιστώσουν κατά πόσον η σημερινή επίθεση ενόπλου στην Ουτρέχτη παρακινήθηκε από προσωπικά κίνητρα, είτε αποτελούσε μια τρομοκρατική ενέργεια, δήλωσε σήμερα σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Το τουρκικό ΥΠΕΞ καταδίκασε το αιματηρό περιστατικό. "Καταδικάζουμε έντονα την επίθεση που συνέβη σήμερα στην πόλη της Ουτρέχτης στην Ολλανδία ανεξάρτητα με την ταυτότητα και τα κίνητρα του δράστη», ανέφερε η ανακοίνωση.

 

Νωρίτερα, το τουρκικό πρακτορείο «Ανατολού» είχε μεταδώσει ότι η επίθεση πραγματοποιήθηκε για ‘οικογενειακές υποθέσεις’. Οι ίδιες πηγές ανέφεραν στο πρακτορείο ότι η οικογένειά του δήλωσε πως ο δράστης για λόγους ‘οικογενειακούς’ πυροβόλησε πρώτα ένα συγγενή του στο τραμ και στη συνέχεια εκείνους που προσπάθησαν να τον βοηθήσουν.
 
Ο πατέρας του 37χρονου Τούρκου, πάντως, δήλωσε σήμερα ότι θέλει να "τιμωρηθεί" ο γιος του, εφόσον είναι πράγματι ο δράστης της επίθεση. "Αν το έκανε, πρέπει να τιμωρηθεί", είπε στο τουρκικό ειδησεογραφικό πρακτορείο DHA.
 
Πηγές: ΚΥΠΕ, ΑΠΕ 

Δειτε Επισης

Συνελήφθησαν εννέα άτομα στο Τατζικιστάν ως ύποπτα για την πολύνεκρη επίθεση στη Μόσχα
Ζητούν ακύρωση της διαδικασίας για τη Μονή Αββακούμ οι μοναχοί-Το υπόμνημα στην Ιερά Σύνοδο
Διάλειμμα στα αυτοκίνητά τους έκαναν οι εργάτες που σκοτώθηκαν στη γέφυρα της Βαλτιμόρης
Αξιωματούχος τουρκικών υπηρεσιών ασφαλείας: Ο Ερντογάν θα επισκεφθεί τις ΗΠΑ στις 9 Μαϊου
Καταγγελία για κακοποίηση ηλικιωμένου από τη σύζυγό του-Ενήμερες και οι ΥΚΕ
Παρουσίασε το σχέδιο με τις 50 δράσεις για την κοινωνική ένταξη των μεταναστών ο ΥΠΕΣ
Ομόφωνα ένοχη η Ρούλα Πισπιρίγκου για το θάνατο της Τζωρτζίνας-Της επιβλήθηκε ισόβια κάθειρξη
Πρόστιμα 80,000 ευρώ σε παροχείς για καταχρήσεις στο ΓεΣΥ-Πέραν των 350 διερευνήσεων
Ένοχος ο Ηλίας Μίχος για το βιασμό της 12χρονης-Αθώα η μητέρα
ΒΙΝΤΕΟ: Επεισόδια κατά τη μεταγωγή του Μίχου και των άλλων κατηγορουμένων στην υπόθεση Κολώνου