Οι δράστες στην Ουτρέχτη ενδέχεται να ήταν τέσσερεις-Τι δήλωσαν αυτόπτες μάρτυρες

Συγκεχυμένες είναι οι πληροφορίες από την Ολλανδία, καθώς διεθνή μέσα την τελευταία ώρα, επικαλούμενα το ολλανδικό σάιτ Het Parool  αναφέρουν ότι μάρτυρας που ήταν παρών στην τρομοκρατική -όπως όλα δείχνουν- επίθεση στην Ουτρέχτη, ανέφερε ότι οι ένοπλοι ήταν τέσσερις, κρατούσαν τουλάχιστον δύο όπλα και φώναζαν Αλλαχού Ακμπάρ. 

Οι τέσσερις δράστες φέρονται να διέφυγαν μετά την επίθεση στο τραμ της Ουτρέχτης με ένα κόκκινο Renault Clio το οποίο, σύμφωνα με την Mirror, είχαν κλέψει λεπτά πριν την τρομοκρατική επίθεση. 
 
Ενώ ο ή δράστεες αγνούνται, νωρίτερα βρέθηκε το αμάξι με το οποίο φέρονται να διάφυγαν οι δράστες της επίθεσης στο τραμ της Ουτρέχτης. 
 

 
Να σημειωθεί ότι νωρίτερα η ολλανδική αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφία του 37χρονου Τούρκου δράστη (φερόμενου τουλάχιστον). Η ίδια η ολλανδική αστυνομία, πάντως, μέχρι πρότινος δεν μπορούσε να ξεκαθαρίσει αν ψάχνουν έναν ή περισσότερους δράστες για την επίθεση στο τραμ της Ουτρέχτης.
 
Μάλιστα, νωρίτερα έγινε γνωστό ότι έπεσαν πυροβολισμοί σε διάφορα σημεία της Ουτρέχτης, χωρίς όμως να διευκρινιστεί αν αυτό συνέβη παράλληλα με την επίθεση στο τραμ ή ακολούθως, κατά τη διαφυγή των δραστών. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Στους τρεις οι νεκροί στην Ουτρέχτη-Καταζητείται ο δράστης

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι κάτοικοι έχουν εντολές από την αστυνομία να παραμείνουν στα σπίτια τους ή σε όποιο κτίριο βρίσκονται. Σε κάθε περίπτωση δεν επιτρέπεται σε κανέναν να βγει από το κτίριο στο οποίο βρισκόταν την ώρα της επίθεσης στο τραμ ή ακολούθως. 
 
Η Ουτρέχτη, μετά την τρομοκρατική επίθεση στο τραμ, είναι νεκρή πόλη, αφού δεν κυκλοφορούν τα μέσα μεταφοράς, οι κάτοικοι είναι κλεισμένοι στα κτίρια, τα παιδιά κλειδαμπαρωμένα στα σχολεία και ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας βρίσκονται στους δρόμους. 
 
Ο ένοπλος, που πιθανώς είχε συνεργούς, διέφυγε σύμφωνα με πληροφορίες με ένα κλεμμένο, όπως αποδείχθηκε, κόκκινο Renault Clio, το οποίο βρέθηκε αργότερα εγκαταλελειμμένο σε άλλο σημείο της πόλης.

"Δεν θα υποκύψουμε ποτέ"

"Δεν θα υποκύψουμε μπροστά στη μισαλλοδοξία", διαβεβαίωσε ο πρωθυπουργός της Ολλανδίας Μαρκ Ρούτε μετά τους πυροβολισμούς.

"Μια τρομοκρατική ενέργεια συνιστά επίθεση εναντίον του πολιτισμού μας, εναντίον της κοινωνίας μας που προάγει την ανεκτικότητα κι είναι ανοικτή προς όλους (...) Δεν υπάρχει παρά μονάχα μία απάντηση, κι αυτή είναι το Κράτος Δικαίου και η Δημοκρατία μας να είναι ισχυρότερα από τον φανατισμό και τη βία", υπογράμμισε ο Ρούτε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. "Δεν θα υποκύψουμε μπροστά στη μισαλλοδοξία. Ποτέ", τόνισε ο Ολλανδός πρωθυπουργός.
 
Πηγές: ΑΠΕ, iefimerida

Δειτε Επισης

Αεροπλάνο της British Airways από Αθήνα για Λονδίνο με 180 επιβάτες πέρασε ξυστά από drone
ΒΙΝΤΕΟ: Κρατούμενοι έβαλαν φωτιά σε στρώματα στη φυλακή στον Ισημερινό-Ένας νεκρός
Τραγωδία στη Νότια Αφρική-Λεωφορείο με 46 άτομα έπεσε από γέφυρα, επέζησε μόνο ένα παιδί
Πράσινο φως για μαλλί άφρο και ράστα στους χώρους εργασίας ανάβει η Γαλλία
Απειλητικό μήνυμα Ισλαμικού Κράτους προς Δύση-«Να πλήξουμε τους σταυροφόρους στις ΗΠΑ, την Ευρώπη και το Ισραήλ»
Κάθειρξη 19 ετών ζήτησε ο εισαγγελέας στη Γαλλία για τον «βιαστή του Tinder»-«Είναι επικίνδυνος, κατέστρεψε 17 ζωές»
Οι Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν επαναφέρουν τον δημόσιο λιθοβολισμό των γυναικών
Τα συγκλονιστικά ηχητικά μηνύματα Ρωσίδας στα social την ώρα της επίθεσης στη Μόσχα-«Σας αγαπώ, αντίο»
Αποκλείστηκε από τις βουλευτικές ο πρώην πρόεδρος της Νότιας Αφρικής Ζούμα
Το Χάρβαρντ ζητά συγγνώμη και αφαιρεί το δέσιμο βιβλίου-Ήταν φτιαγμένο από... ανθρώπινο δέρμα