Τι γύρευε ο τρομοκράτης της Νέας Ζηλανδίας στην Ελλάδα;

Ο 28χρονος Μπρέντον Τάραντ, που σκότωσε 50 ανθρώπους είχε ταξιδέψει στα Βαλκάνια και είχε περάσει και από την Ελλάδα. Το ταξίδι αυτό διερευνάται, καθώς υπάρχουν πληροφορίες ότι έμεινε στη χώρα για 15 ημέρες, ενώ άλλες πληροφορίες λένε ότι η Αθήνα ήταν ενδιάμεσος σταθμός για το ταξίδι από Κάιρο στο Βουκουρέστι τον χειμώνα του 2016.
 
Οι Αρχές στη Νέα Ζηλανδία υποψιάζονται ότι ο Τάραντ ριζοσπαστικοποιήθηκε κατά τη διάρκεια του συγκεκριμένου ταξιδιού και ίσως αυτό να μην ήταν απλώς ένα ταξίδι αναψυχής αλλά κάτι περισσότερο.
 
Σε συνεργασία με την Ιντερπόλ οι ελληνικές Αρχές θα προσπαθήσουν να ερευνήσουν αν ο Τάραντ είχε μια συγκεκριμένη «ιστορική διαδρομή», όπως λένε κάποιες αστυνομικές πηγές. Αν δηλαδή πήγε σε κάποια συγκεκριμένα σημεία στην Ελλάδα που είχαν γι’ αυτόν συμβολισμούς οι οποίοι θα ενίσχυαν την ακραία, ρατσιστική και αντιμουσουλμανική συμπεριφορά του.
 
Οι Αρχές διερευνούν την παρουσία του στην Αθήνα και το εάν ταξίδεψε σε κάποια άλλη πόλη, καθώς συνήθιζε να χρησιμοποιεί και λεωφορείο στα ταξίδια του. Ενδεχομένως να είχε ενοικιάσει και κάποιο αυτοκίνητο και να έκανε αυτά που ήθελε. Ίσως οι φωτογραφίες που έβγαλε ή άλλες αναφορές που είχε στον υπολογιστή του να βοηθήσουν προς αυτήν την κατεύθυνση.
 
Οι λέξεις «Turkofagos» και «Lepanto» (η ονομασία της Ναυπάκτου) στο όπλο του έκαναν τις Αρχές να αναζητήσουν σχέσεις του με την Ελλάδα.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 
Στα ερωτήματα των Αρχών περιλαμβάνεται το κατά πόσον ο «μοναχικός λύκος» είχε συναντήσεις στην Ελλάδα και με ποιους. Άλλωστε, υπάρχουν αρκετές οργανώσεις ή μεμονωμένοι πολίτες που πιστεύουν σε ακραίες θέσεις, ανάλογες του Τάραντ. Το μανιφέστο του που βγήκε στη δημοσιότητα είχε αναφορές στην Κωνσταντινούπολη και στην Αγιά Σοφιά, η οποία θα πρέπει να απελευθερωθεί.
 
Ένας ξένος, που κάνει τέτοιες αναφορές, οι οποίες παραπέμπουν σε αλυτρωτισμούς ακραίων, εθνικιστικών κύκλων στην Ελλάδα, δεν μπορεί παρά να ερευνηθεί. Αν συνάντησε και ποιους στη χώρα κι αν στην τουρνέ που έκανε σε Ελλάδα, Αίγυπτο, Τουρκία, Ουγγαρία, Κροατία, Βουλγαρία, Ρουμανία κ.λπ. «εκπαιδεύτηκε» ιδεολογικά ή και επιχειρησιακά.
 
Ο ίδιος έκανε αναφορές και για ταξίδι του στο Πακιστάν που ενδεχομένως να είχε κι εκεί κάποιες επαφές, αλλά είναι γεγονός ότι ο ακραίος του λόγος έχει στοιχεία που προσομοιάζουν σε ακροδεξιές οργανώσεις που θέλουν να «φάνε» την Τουρκία, να απελευθερώσουν την Αγιά Σοφιά και να σκοτώσουν οποιονδήποτε είναι μουσουλμάνος.
 
Στο πλαίσιο της έρευνας, ασφαλώς έχει ενδιαφέρον η παρουσία του στην Ελλάδα, οι διαδρομές που ακολούθησε ή αν ήρθε σε επαφή με κάποιους. Μπορεί, βεβαίως, να ήθελε να δει απλώς περιοχές που πίστευε ότι θα ενίσχυαν τον εθνικιστικό του οίστρο...
 
Πηγή: in.gr

Δειτε Επισης

Φιντάν: Ο Νετανιάχου θέλει να σύρει σε πόλεμο τη Μέση Ανατολή για να παραμείνει ο ίδιος στην εξουσία
ΒΙΝΤΕΟ: Ηφαίστειο εξερράγη στη βορειοανατολική Κελέβη-Εκκενώθηκαν δύο χωριά
Το Ισραήλ «ζυγίζει» τις επιλογές του για την απάντηση στο Ιράν
Microsoft: Ρωσικές διαδικτυακές εκστρατείες έχουν στόχο να επηρεάσουν το αποτέλεσμα των αμερικανικών εκλογών
Επίθεση της Χεζμπολάχ με πυραύλους και drone στο βόρειο Ισραήλ-Τραυματίστηκαν 14 στρατιώτες
Χαμάς: Θεωρούμε πολύτιμη τη στάση του αδελφού Ταγίπ Ερντογάν
Στην Ιταλία συνεδριάζουν οι υπουργοί Εξωτερικών της G7 για πιθανές κυρώσεις στο Ιράν
Σεισμός 6,4 Ρίχτερ ταρακούνησε δυτικά τμήματα της Ιαπωνίας
Φον ντερ Λάιεν: Είναι καιρός για ευρωπαϊκή αφύπνιση για την άμυνα και την ασφάλεια
Κάμερον: Οποιαδήποτε απάντηση από το Ισραήλ στο Ιράν θα πρέπει να είναι περιορισμένης κλίμακας