Ντοκιμαντέρ του Netflix υποστηρίζει πως η μικρή Μαντλίν είναι ακόμα ζωντανή

Το τρέιλερ για τη νέα σειρά του Netflix «Η εξαφάνιση της Μαντλίν ΜακΚέιν» ξεκινά με ένα εναέριο πλάνο από μια παρθένα παραλία. Ακολουθεί μαύρο χρώμα και οι λέξεις «Η πιο διάσημη περίπτωση χαμένου παιδιού στον κόσμο», εμφανίζονται, ενώ αρχίζει να παίζει ένα μυστηριώδες soundtrack.

«Ένα μυστήριο που αναζητά απαντήσεις».

Και με μετά η χαρακτηριστική φωτογραφία του μικρού κοριτσιού με το κόκκινο βελούδινο φόρεμα, τα μεγάλα μάτια της (ένα μπλε και ένα πράσινο με ένα καφέ σημείο στην ίριδα).

Δώδεκα χρόνια μετά την εξαφάνιση της μικρής Μαντλίν, μέσα από το δωμάτιό του ξενοδοχείου σε ένα θέρετρο στην Πρτογαλία, ενώ ο αδελφός και η αδελφή του κοιμόντουσαν δίπλα της και οι γονείς της είχαν δείπνο με φίλους, η υπόθεση «αναζωπυρώνεται».

Για το Netflix, η υπόθεση αποτελεί μια δοκιμασμένη επιτυχημένη συνταγή.: Μια μεγάλη άλυτη υπόθεση,  με πολλές παλιές ειδήσεις που βγαίνει πάλι στο προσκήνιο και πρώην μάρτυρες και με «φρέσκα» στοιχεία. 

Με προϋπολογισμό παραγωγής που φτάνει σε επίπεδα ενός δραματικού σήριαλ του HBO, οι θεατές ίσως να περιμένουν στο τέλος να αποκαλυφθεί η αλήθεια.

Αυτό, φυσικά, δεν συμβαίνει! 

Οι γονείς της Μαντλίν λέγεται ότι ανησυχούν βαθύτατα για το γεγονός ότι η εκπομπή προβάλλει τις μαρτυρίες πρώην υπόπτων και βασικών παραγόντων της πορτογαλικής αστυνομίας, συμπεριλαμβανομένου του άνδρα που χαρακτηρίστηκε ως ο «βασανιστής» τους τα τελευταία χρόνια, Goncalo Amaral. Το 2007 η πορτογαλική αστυνομία τους χαρακτήρισε ως επίσημους υπόπτους και αυτός ο πρώην ντετέκτιβ θεωρείται εδώ και πολύ καιρό από τους ΜακΚέιν ως «αγκάθι».

Από τις πολλές απαισιόδοξες θεωρίες που παρουσιάστηκαν τα τελευταία 12 χρόνια είναι η ιδέα ότι η Μαντλίν απήχθη από διακινητές παιδιών.

Σύμφωνα με μια έκθεση, οι ειδικοί στο ντοκιμαντέρ πιστεύουν ότι έπεσε θύμα μιας συμμορίας εμπορίας παιδιών. 

Εκείνη την εποχή, ήταν μια από τις λίγες θεωρίες που παρείχαν στους ΜακΚέιν μια αίσθηση ελπίδας ότι η Μαντλίν θα μπορούσε ακόμα να βρεθεί ζωντανή.

Αλλά οι εμπειρογνώμονες λένε ότι ο τρόπος που λειτουργούν τα κυκλώματα αυτά δεν «κολλάει» με τον τρόπο που εξαφανίστηκε το κοριτσάκι. 

Ο Κόλιν Σάτον, ο ντετέκτιβ που έλυσε πάνω από 30 φόνους κατά τη διάρκεια της καριέρας του στη Scotland Yard, λέει ότι αυτή η σειρά είναι μια «χαμένη ευκαιρία».

Το ντοκιμαντέρ ισχυρίζεται ότι η Μαντλίν θα μπορούσε να είναι ακόμα ζωντανή.

Δείχνει την περίπτωση του Τζέισι Ντούγκαρντ, που απήχθη εννέα ετών στην Καλιφόρνια και βρέθηκε 18 χρόνια αργότερα, κι αυτή της Καρλίνα Γουάιτ που αρπάχτηκε ως μωρό από νοσοκομείο της Νέας Υόρκης το 1987 και αργότερα έμαθε την αλήθεια.

Ο Τζιμ Κέιμπλ, ένας κορυφαίος αστυνομικός για την προστασία των παιδιών που συμμετείχε στην πρώτη αστυνομική έρευνα του Ηνωμένου Βασιλείου για την εξαφάνιση, δήλωσε στο ντοκιμαντέρ ότι με την πρόοδο της τεχνολογίας πιστεύει ότι η αλήθεια θα βγει.

«Πιστεύω ακράδαντα ότι μια μέρα θα μάθουμε τι συνέβη στη Μαντλίν», λέει.

«Υπάρχει τεράστια ελπίδα να γίνει αυτό με τις τεχνολογικές εξελίξεις. Κάθε χρόνο άλλες τεχνικές, συμπεριλαμβανομένης της αναγνώρισης του προσώπου, γίνονται όλο και καλύτερες. Επειδή χρησιμοποιούμε την τεχνολογία για να επανεξετάσουμε και να επανεξετάσουμε αυτό που κάναμε στο παρελθόν, υπάρχει μια πιθανότητα ότι κάτι που γνωρίζουμε ήδη, θα δώσει τη λύση».

Πηγή: Reader.gr

 

Δειτε Επισης

Αξιωματούχος τουρκικών υπηρεσιών ασφαλείας: Ο Ερντογάν θα επισκεφθεί τις ΗΠΑ στις 9 Μαϊου
Αεροπλάνο της British Airways από Αθήνα για Λονδίνο με 180 επιβάτες πέρασε ξυστά από drone
ΒΙΝΤΕΟ: Κρατούμενοι έβαλαν φωτιά σε στρώματα στη φυλακή στον Ισημερινό-Ένας νεκρός
Τραγωδία στη Νότια Αφρική-Λεωφορείο με 46 άτομα έπεσε από γέφυρα, επέζησε μόνο ένα παιδί
Πράσινο φως για μαλλί άφρο και ράστα στους χώρους εργασίας ανάβει η Γαλλία
Απειλητικό μήνυμα Ισλαμικού Κράτους προς Δύση-«Να πλήξουμε τους σταυροφόρους στις ΗΠΑ, την Ευρώπη και το Ισραήλ»
Κάθειρξη 19 ετών ζήτησε ο εισαγγελέας στη Γαλλία για τον «βιαστή του Tinder»-«Είναι επικίνδυνος, κατέστρεψε 17 ζωές»
Οι Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν επαναφέρουν τον δημόσιο λιθοβολισμό των γυναικών
Τα συγκλονιστικά ηχητικά μηνύματα Ρωσίδας στα social την ώρα της επίθεσης στη Μόσχα-«Σας αγαπώ, αντίο»
Αποκλείστηκε από τις βουλευτικές ο πρώην πρόεδρος της Νότιας Αφρικής Ζούμα