Ο παθιασμένος personal trainer που έγινε ο μακελάρης της Νέας Ζηλανδίας

Εμπνευσμένος από τον ακροδεξιό μακελάρη της Ουτόγια, Άντερς Μπέρινγκ Μπρέιβικ, ο 28χρονος Αυστραλός Μπρέντον Τάραντ αιματοκύλισε την προσευχή της Παρασκευής σε δύο μουσουλμανικά τεμένη στο Κράιστσερτς της Νέας Ζηλανδίας, αφήνοντας πίσω του 49 νεκρούς. 

Ο Τάραντ αναμένεται να εμφανιστεί ενώπιον του δικαστηρίου το Σάββατο, αντιμετωπίζοντας κατηγορίες για ανθρωποκτονία, καθώς άνοιξε πυρ με ημιαυτόματο όπλο και τυφέκιο απέναντι σε 100 ανυπεράσπιστους ανθρώπους, ενώ κατέγραψε τους πυροβολισμούς σε ένα 17λεπτο βίντεο που ανέβασε στο Facebook. 
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: ΒΙΝΤΕΟ ΦΡΙΚΗΣ: Τους πυροβολούσε και νεκρούς ο μακελάρης-«Let's get this party started»

Όσο περνούν οι ώρες, όλο και περισσότερες λεπτομέρειες για το προφίλ του μακελάρη έρχονται στο φως της δημοσιότητας αποκαλύπτοντας πτυχές της ζωής του που ίσως επηρέασαν την προσωπικότητα και την ψυχοσύνθεσή του. 

Ο Τάραντ, ένα παιδί με αγγελικό πρόσωπο, που δεν θα πρόδιδε σε καμία περίπτωση την μετέπειτα «μεταμόρφωσή του» μεγάλωσε στην πόλη Γκράφτον της Νέας Νότιας Ουαλίας. 

Από εκεί έφυγε λίγο μετά τον θάνατο του πατέρα του, Ρόντνεϊ από καρκίνο στα 49 του χρόνια, ενώ η μητέρα του και η αδερφή του ζουν ακόμα στη Νέα Ζηλανδία.
Όταν πέθανε ο πατέρας του, ο Μπρέντον ήταν σχεδόν 20 χρόνων. Πέρασε επτά χρόνια ταξιδεύοντας τον κόσμο, από το 2011 και μετά. 

Όπως δήλωσε μία γυναίκα που τον γνώριζε από το Γκράφτον -και μάλιστα τον αναγνώρισε και στο βίντεο του μακελειού- ο νεαρός εργαζόταν ως personal trainer, έχοντας κληρονομήσει την αγάπη του για τον αθλητισμό από τον πατέρα του. 

«Ήταν πολύ αφοσιωμένος, περισσότερο από άλλους ανθρώπους. Ήταν πολλές ώρες στο γυμναστήριο, σήκωνε πολλά βάρη. Σχεδόν μεταμόρφωσε το σώμα του» είπε η γυναίκα, ονόματι Τρέισι Γκρέι, υπογραμμίζοντας ότι δεν είχε μιλήσει μαζί του πολιτικά ούτε τον είχε ακούσει να εκφράζει πολιτικές απόψεις.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: «Τουρκοφάγος» έγραψε στο όπλο του ο ακροδεξιός μακελάρης (pics)

Στο Μανιφέστο του, στο οποίο περιλαμβάνει και στίχους από ποιήματα των Ντίλαν Τόμας και Ράντιαρντ Κίπλινγκ, υποστήριξε ότι έβγαλε χρήματα ανταλάσσοντας Bitcoin, κάτι που του έδωσε τη δυνατότητα να ταξιδέψει στον κόσμο. Μιλούσε ακόμη για τα ταξίδια του σε πολλές χώρες, ανάμεσά τους το Πακιστάν, η Βόρεια Κορέα, αλά και ευρωπαϊκές χώρες. Όμως, φάνηκε να έχει πάθει ψύχωση με τις τρομοκρατικές επιθέσεις που σημειώθηκαν μεταξύ 2016 και 2017 στην Ευρώπη

Το παραληρηματικό μανιφέστο που ανέβασε στο διαδίκτυο πριν από το μακελειό , «έμφορτο» νεοναζιστικής ιδεολογίας, καταφέρεται εναντίον των μουσουλμάνων. Σε αυτό, μάλιστα, περιγράφει τον εαυτό του ως έναν «συνηθισμένο, λευκό άνδρα της εργατικής τάξης και μίας οικογένειας με χαμηλό εισόδημα και σκωτσέζικες, ιρλανδικές και βρετανικές ρίζες»

Παράλληλα, αναφερει ότι δεν τον ενδιέφερε πολύ η εκπαίδευση και δεν πήγε στο πανεπιστήμιο, ενώ δεν τον ενδιέφερε οτιδήποτε τού προσέφερε το σχολείο. 

Δειτε Επισης

Αεροπλάνο της British Airways από Αθήνα για Λονδίνο με 180 επιβάτες πέρασε ξυστά από drone
ΒΙΝΤΕΟ: Κρατούμενοι έβαλαν φωτιά σε στρώματα στη φυλακή στον Ισημερινό-Ένας νεκρός
Τραγωδία στη Νότια Αφρική-Λεωφορείο με 46 άτομα έπεσε από γέφυρα, επέζησε μόνο ένα παιδί
Πράσινο φως για μαλλί άφρο και ράστα στους χώρους εργασίας ανάβει η Γαλλία
Απειλητικό μήνυμα Ισλαμικού Κράτους προς Δύση-«Να πλήξουμε τους σταυροφόρους στις ΗΠΑ, την Ευρώπη και το Ισραήλ»
Κάθειρξη 19 ετών ζήτησε ο εισαγγελέας στη Γαλλία για τον «βιαστή του Tinder»-«Είναι επικίνδυνος, κατέστρεψε 17 ζωές»
Οι Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν επαναφέρουν τον δημόσιο λιθοβολισμό των γυναικών
Τα συγκλονιστικά ηχητικά μηνύματα Ρωσίδας στα social την ώρα της επίθεσης στη Μόσχα-«Σας αγαπώ, αντίο»
Αποκλείστηκε από τις βουλευτικές ο πρώην πρόεδρος της Νότιας Αφρικής Ζούμα
Το Χάρβαρντ ζητά συγγνώμη και αφαιρεί το δέσιμο βιβλίου-Ήταν φτιαγμένο από... ανθρώπινο δέρμα