Το λείψανο του Φράνκο θα εκταφεί και θα ενταφιαστεί εκ νέου στις 10 Ιουνίου

Η ισπανική κυβέρνηση, που θέλει να προχωρήσει στην εκταφή των λειψάνων του δικτάτορα Φρανθίσκο Φράνκο από το μαυσωλείο του, έδωσε σήμερα διορία 15 ημερών στους συγγενείς του προκειμένου να αποφασίσουν πού θα τον θάψουν, προειδοποιώντας ότι σε διαφορετική περίπτωση θα διαλέξουν οι αρχές τον νέο τάφο του.

Η υπουργός Δικαιοσύνης Ντολόρες Ντελγκάδο είπε ότι δόθηκε στην οικογένεια αυτή η 15μερη προθεσμία «για να αποφασίσει πού θα ταφούν τα λείψανα».

Αν οι απόγονοι του Φράνκο, ο οποίος κυβέρνησε την Ισπανία από το 1939 μέχρι τον θάνατό του το 1975, δεν καταφέρουν να συμφωνήσουν ή δεν δώσουν καμία απάντηση, η κυβέρνηση θα αποφασίσει μόνη της τι θα κάνει, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Από τον περασμένο Ιούνιο, η κυβέρνηση του Σοσιαλιστή πρωθυπουργού Πέδρο Σάντσεθ έχει καταστήσει προτεραιότητά της την εκταφή του Φράνκο από το μνημειώδες μαυσωλείο του στη Βάλε δε λος Καΐδος. Όμως η διαδικασία καθυστέρησε, κυρίως λόγω της σφοδρής αντίδρασης των απογόνων του.

Το λείψανο του δικτάτορα Φρανθίσκο Φράνκο θα εκταφεί από το μαυσωλείο του στις 10 Ιουνίου και θα ενταφιαστεί εκ νέου σε κοιμητήριο βόρεια της Μαδρίτης ανακοίνωσε σήμερα η ισπανική κυβέρνηση.

«Ο εκ νέου ενταφιασμός του λειψάνου του Φράνκο θα πραγματοποιηθεί το πρωί της 10ης Ιουνίου, θα πάει στο πάνθεον του Μινγκορούμπιο-Ελ Πάρντο, που ανήκει στο Κράτος» και βρίσκεται μέσα σε κοιμητήριο βόρεια της Μαδρίτης, δήλωσε η αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Κάρμεν Κάλβο προς τους δημοσιογράφους μετά τη σημερινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

Δειτε Επισης

Η Χεζμπολάχ εξαπέλυσε επίθεση με δεκάδες ρουκέτες εναντίον του Ισραήλ
Συνετρίβη αεροσκάφος μεταφοράς φορτίου με δυο επιβαίνοντες, στις ΗΠΑ
Το σκανδαλοθηρικό National Enquirer είχε συμφωνία με τον Τραμπ για να «θάβει» ρεπορτάζ εναντίον του
Αποζημίωση 139 εκατ. για την ανεπαρκή έρευνα του FBI κατά του Λάρι Νάσαρ θα λάβουν τα θύματά του
Στρατηγικές προστασίας των παιδιών στην ΕΕ προτείνει στα κράτη μέλη η Κομισιόν
Μπορέλ: Το Ισραήλ να διασφαλίσει προστασία εργαζομένων σε ανθρωπιστικές οργανώσεις
Ερντογάν: Ο Νετανιάχου είναι ο Χίτλερ της εποχής μας
Δήμαρχος στη Γαλλία απαγορεύει την κυκλοφορία ασυνόδευτων ανήλικων κάτω των 13 ετών
BINTEO: Άλλο ένα περιστατικό για τη Boeing-Αεροσκάφος έχασε τον τροχό του κατά την απογείωση
Οι ισραηλινές δυνάμεις βομβαρδίζουν ξανά τη βόρεια Γάζα-Για αδιάκοπο σφυροκόπημα μιλούν οι Παλαιστίνιοι