Σάββατο 25 Μαϊ, 2019 | Επικοινωνία
trans gif

Αεροσκάφος Boeing έκανε αναγκαστική προσγείωση στη Ρωσία

  15/03/2019 12:37
Αεροσκάφος Boeing έκανε αναγκαστική προσγείωση στη Ρωσία

Αεροσκάφος Boeing έκανε αναγκαστική προσγείωση στη Ρωσία

  15/03/2019 12:37

Σε πρόβλημα στον κινητήρα οφείλεται σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις η αναγκαστική προσγείωση αεροσκάφους τύπου Boeing 737 στη Ρωσία. Όλοι οι επιβάτες είναι ασφαλείς.

Αεροσκάφος Boeing 737-800 προχώρησε σε αναγκαστική προσγείωση στην πόλη Σικτιβκάρ στην νοτιοδυτική Ρωσία.

Το περιστατικό βρίσκεται στο μικροσκόπιο της υπηρεσίας μεταφορών της Ρωσικής Εξεταστικής Επιτροπής, το οποίο ενδέχεται να οφείλεται σε πρόβλημα κινητήρα, δήλωσε στο Sputnik εκπρόσωπος της Επιτροπής.

«Όντως συνέβη (η αναγκαστική προσγείωση). Βρίσκεται σε εξέλιξη προκαταρκτική έρευνα. Οι πρώτες ενδείξεις δείχνουν ότι αιτία ήταν πρόβλημα στον κινητήρα», είπε χαρακτηριστικά.

Το αεροσκάφος εκτελούσε την πτήση από την πόλη Μίρνι που βρίσκεται ανατολικά της Μόσχας προς το αεροδρόμιο του Σικτιβκάρ. Όλοι οι επιβαίνοντες είναι καλά στην υγεία τους, σύμφωνα με τον αξιωματούχο.

Μόλις χθες, ο επικεφαλής της ρωσικής υπηρεσίας πολιτικής προστασίας, Αλεξάντρ Νεράντκο, ανακοίνωσε ότι απαγορεύονται οι πτήσεις των Boeing 737 MAX στον ρωσικό εναέριο χώρο μέχρι νεωτέρας.

Η μια χώρα μετά την άλλη απαγορεύουν την πτήση των Boeing 737 MAX 8, αεροσκάφη νεότερης γενιάς από τα 737-800, μετά το πολύνεκρο αεροπορικό δυστύχημα στην Αιθιοπία την περασμένη Κυριακή. Έχασαν τη ζωή τους 157 άνθρωποι από 30 διαφορετικές χώρες.

Πρόκειται για το δεύτερο περιστατικό δυστυχήματος με ίδιου τύπου αεροσκάφος σε διάστημα πέντε μηνών. Τον Οκτώβριο του 2018 στην Ινδονησία, ένα άλλο Boeing 737 MAX 8 της εταιρίας Lion Air συνετρίβη οδηγώντας στο θάνατο 189 ανθρώπους. Σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα των ερευνών, υπήρχε πρόβλημα στις ενδείξεις του αεροπλάνου που αφορούσαν την ταχύτητα και το ύψος του.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας