Δευτέρα 20 Μαϊ, 2019 | Επικοινωνία
trans gif

LIVE: Παγκόσμιος τρόμος από την επίθεση στη Νέα Ζηλανδία

  15/03/2019 10:47
LIVE: Παγκόσμιος τρόμος από την επίθεση στη Νέα Ζηλανδία

LIVE: Παγκόσμιος τρόμος από την επίθεση στη Νέα Ζηλανδία

  15/03/2019 10:47
Στους 49 ανέρχονται οι επιβεβαιωμένοι νεκροί από την σοκαριστική διπλή τρομοκρατική επίθεση σε τζαμιά στη Νέα Ζηλανδία. Σχεδόν 50 άτομα νοσηλεύονται σε νοσοκομεία της περιοχής και εκφράζονται φόβοι για περαιτέρω αύξηση του αριθμού των θυμάτων.
 
Δράστης της επίθεσης θεωρείται ένας Αυστραλός 28χρονος, ο Μπρέντον Τάραντ, ο οποίος μετέδιδε live στο Facebook τις αποτρόπαιες του πράξεις.
 
Η Αστυνομία προέβη στη σύλληψη άλλων τριών ατόμων, τα οποία εκτιμά  ότι σχετίζονται με την επίθεση.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: 
 
Ο δράστης μπούκαρε στο τέμενος και ξεκίνησε να πυροβολεί αδιακρίτως τα θύματά του. Λίγη ώρα μετά σημειώθηκε και η δεύτερη επίθεση, σε άλλο τέμενος στην πόλη Κράιστσερτς. Σε πρώτη φάση εκτιμάται ότι ο ίδιος άνδρας πραγματοποίησε και τις δύο επιθέσεις αλλά οι πληροφορίες είναι συγκεχυμένες.
 
Η πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας Τζασίντα Αρντέρν δήλωσε ότι η χώρα της βιώνει σήμερα μια «από τις πιο σκοτεινές της μέρες». «Ξεκάθαρα, αυτό που έγινε είναι μια πράξη ακραίας βίας χωρίς προηγούμενο», τόνισε η Αρντέρν.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δράστης είχε αναρτήσει ένα «μανιφέστο» 73 σελίδων στο οποίο υποστήριξε ότι σχεδίαζε την επίθεση αρκετό καιρό πριν.
 
Βίντεο που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο, δείχνει έναν άνδρα να εισβάλει σε ένα τζαμί και να σκοτώνει όποιον βρίσκει μπροστά του.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας