ΒΙΝΤΕΟ: Τα 17 λεπτά του τρόμου-Η live μετάδοση του μακελάρη

Ένας 28χρονος Αυστραλός φέρεται να είναι ο δράστης της επίθεσης στο ένα από τα δύο τζαμιά στη Νέα Ζηλανδία που άφησε πίσω της τουλάχιστον εννέα νεκρούς αν και εκφράζονται φόβοι ότι ο αριθμός των θυμάτων θα αυξηθεί.

Σύμφωνα με τη New Zealand Herald το όνομα του δράστη είναι Μπρέντον Τάραντ (Brenton Tarrant).
 

Ο Τάραντ κατά τις ίδιες πληροφορίες μετέδωσε live στο Facebook την επίθεσή του σε ένα βίντεο διάρκειας 17 λεπτών την ύπαρξη του οποίου επιβεβαίωσε η αστυνομία ανακοινώνοντας ότι γίνεται προσπάθεια να «κατέβει» το υλικό.

Ένα τμήμα του βίντεο μετέδωσε η Dailymail. Σε αυτό φαίνεται ο Τάραντ να ανοίγει το πορτ μπαγκάζ του αυτοκινήτου του, να βγάζει από αυτό ένα όπλο και να κατευθύνεται στο τζαμί.
Πληροφορίες μεταδίδουν ότι μόλις μπήκε στο τζαμί ο Τάραντ άρχισε να πυροβολεί αδιακρίτως δίνοντας χαριστικές βολές σε όσους προσπαθούσαν να ξεφύγουν.

Στο ίδιο βίντεο ο Τάραντ φέρεται να μπαίνει από δωμάτιο σε δωμάτιο στο τζαμί και να πυροβολεί συνεχώς. Η πρώτη φάση της φονικής επίθεσής του κράτησε 3 λεπτά με τον ίδιο να επιστρέφει αφού πήρε νέα πυρομαχικά προκειμένου να δει αν υπάρχουν επιζήσαντες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Μακελειό στη Νέα Ζηλανδία: Τρομοκρατικές επιθέσεις με 27 νεκρούς (pics&vid)


Ο Τάραντ σε λογαριασμό του στο Twitter  που έχει απενεργοποιηθεί είχε αναρτήσει φωτογραφίες με όπλα και πυρομαχικά πάνω στα οποία είχε γράψει μηνύματα με λευκή μπογιά.  

Λίγες ώρες πριν την επίθεση ο Τάραντ είχε αναρτήσει ένα «μανιφέστο» 73 σελίδων στο οποίο υποστήριζε ότι σχεδίαζε την επίθεση εδώ και δύο χρόνια αν και αποφάσισε ότι στόχος του θα είναι το Κράιστσερτς πριν από τρεις μήνες.

Μεταξύ άλλων στο κείμενο αναφέρει ότι «μια επίθεση στη Νέα Ζηλανδία θα προκαλέσει την προσοχή στην επίθεση που δέχεται ο πολιτισμός μας, ότι δεν υπάρχει κανένα ασφαλές σημείο στον κόσμο, οι εισβολείς είναι παντού στις χώρες μας, ακόμα και στις πιο απομακρυσμένες περιοχές».

Ο Τάραντ υποστηρίζει ότι «εκπροσωπεί τα εκατομμύρια των Ευρωπαίων και άλλων εθνικιστών» γράφοντας ότι «πρέπει να διασφαλίσουμε την ύπαρξη των ανθρώπων μας και το μέλλον των λευκών παιδιών».

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Δειτε Επισης

Κατέρριψαν πύραυλο των Χούθι οι ΗΠΑ-Στόχος πλοίο με τέσσερις Έλληνες
Αποκάλυψη Politico-«Οι ΗΠΑ έστειλαν μυστικά στην Ουκρανία πυραύλους ATACMS μεγάλου βεληνεκούς»
Απαντήσεις για τους ομαδικούς τάφους στη Γάζα ζήτησε από Ισραήλ ο Λευκός Οίκος
ΗΠΑ για τον ανθρωπιστικό διάδρομο-«Σε ετοιμότητα τα σκάφη να ξεκινήσουν όταν δοθεί η εντολή»
ΟΗΕ: Ο θαλάσσιος διάδρομος μέσω της Κύπρου βοήθησε, αλλά δεν αρκεί για την παράδοση μέσω ξηράς
Αναθεώρηση της Κοινής Γεωργικής Πολιτικής της ΕΕ ενέκρινε το ΕΚ
Ο Μπάιντεν επικύρωσε νόμους για Ουκρανία-Ισραήλ και την απαγόρευση του TikTok
Επιχείρηση Ισραήλ στον νότιο Λίβανο, προχωράει η επίθεση στη Ράφα
Συμμαχία ΕΕ για πρόληψη ελλείψεων σε κρίσιμα φάρμακα ανακοίνωσε η Κυριακίδου
Οι ΗΠΑ διαστρεβλώνουν τα «γεγονότα του 1915», υποστηρίζει το ΥΠΕΞ της Τουρκίας