Οι κολομβιανές αρχές αρνήθηκαν την είσοδο στην χώρα σε συγγενικά πρόσωπα του Μαδούρο

Η κολομβιανή κυβέρνηση ανακοίνωσε σήμερα ότι εμπόδισε την είσοδο στην χώρα ενός ξαδέρφου του προέδρου της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο και της οικογένειάς του, οι οποίοι, σύμφωνα με τις αρχές της Μπογοτά, προσπάθησαν να διαφύγουν από το μπλακάουτ που έχει παραλύσει επί πέντε μέρες την Βενεζουέλα.

Ο Αργκιμίρο Μαδούρο, 53 ετών και εννέα μέλη της οικογένειάς του επιχείρησαν να εισέλθουν στην Κολομβία από την Ριοχάτσα, πρωτεύουσα της βορειοανατολικής επαρχίας Γκουαχίρα. Σύμφωνα με την κολομβιανή υπηρεσία μετανάστευσης, θέλησαν να "περάσουν μερικές μέρες στην χώρα έως ότου αποκατασταθεί η κρίση στην ηλεκτροδότηση στην Βενεζουέλα" και εξαιτίας της "ανυπόφορης ζέστης".

Κολομβιανοί αξιωματούχοι της μεταναστευτικής υπηρεσίας τους αρνήθηκαν την είσοδο καθώς αυτά τα συγγενικά πρόσωπα του Μαδούρο συγκαταλέγονται στον κατάλογο 300 ατόμων στους οποίους απαγορεύεται η είσοδος στην Κολομβία εξαιτίας της εγγύτητας τους στον Βενεζουελανό πρόεδρο.

Ο ξάδερφος του Μαδούρο συνοδευόταν από τη σύζυγό του, τα τρία τους παιδιά, καθώς και από την νύφη του, τον σύζυγό της και τρία ανήλικα παιδιά. "Ενώ ο λαός της Βενεζουέλας πεθαίνει στα νοσοκομεία εξαιτίας της έλλειψης ηλεκτροδότησης, δεν θα επιτρέψουμε σε άτομα κοντά στο καθεστώς Μαδούρο να εισέλθουν στην Κολομβία για διακοπές", δήλωσε ο διευθυντής της μεταναστευτικής υπηρεσίας Κριστιάν Κρούγκερ.

Ο πρόεδρος της Κολομβίας Ιβάν Ντούκε, ο οποίος χαρακτηρίζει την κυβέρνηση Μαδούρο "δικτατορία", είναι μεταξύ των περίπου 50 χωρών που αναγνωρίζουν τον Χουάν Γκουαϊδό μεταβατικό πρόεδρο της Βενεζουέλας, με την Μπογοτά να ηγείται των διπλωματικών προσπαθειών εξοστρακισμού του Μαδούρο από την εξουσία. Παρόλο που Κολομβία και Βενεζουέλα έχουν κοινά σύνορα 2.200χλμ, η κυβέρνηση Ντούκε, που βρίσκεται στην εξουσία από τα τέλη Αυγούστου δεν διατηρεί διπλωματικές σχέσεις με το Καράκας.
 
Πηγή:ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Τα πρώτα λόγια της 12χρονης μετά την ενοχή του Μίχου-«Η πιο ευτυχισμένη μέρα της ζωής μου»
Συνελήφθησαν εννέα άτομα στο Τατζικιστάν ως ύποπτα για την πολύνεκρη επίθεση στη Μόσχα
Ζητούν ακύρωση της διαδικασίας για τη Μονή Αββακούμ οι μοναχοί-Το υπόμνημα στην Ιερά Σύνοδο
Διάλειμμα στα αυτοκίνητά τους έκαναν οι εργάτες που σκοτώθηκαν στη γέφυρα της Βαλτιμόρης
Αξιωματούχος τουρκικών υπηρεσιών ασφαλείας: Ο Ερντογάν θα επισκεφθεί τις ΗΠΑ στις 9 Μαϊου
Καταγγελία για κακοποίηση ηλικιωμένου από τη σύζυγό του-Ενήμερες και οι ΥΚΕ
Παρουσίασε το σχέδιο με τις 50 δράσεις για την κοινωνική ένταξη των μεταναστών ο ΥΠΕΣ
Ομόφωνα ένοχη η Ρούλα Πισπιρίγκου για το θάνατο της Τζωρτζίνας-Της επιβλήθηκε ισόβια κάθειρξη
Πρόστιμα 80,000 ευρώ σε παροχείς για καταχρήσεις στο ΓεΣΥ-Πέραν των 350 διερευνήσεων
Ένοχος ο Ηλίας Μίχος για το βιασμό της 12χρονης-Αθώα η μητέρα