Καθηλώνουν τα Boeing 737 Μax σε όλη την Ευρώπη

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Ασφάλειας της Αεροπορίας (EASA) αποφάσισε να αναστείλει όλες τις πτήσεις των Boeing 737-8 και 737-9 στον ευρωπαϊκό εναέριο χώρο, αρχής γενομένης από τις 21.00 στον απόηχο της αεροπορικής τραγωδίας της Κυριακής στην Αιθιοπία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Αναστέλλονται και στην Κύπρο οι πτήσεις Boeing 737-8 και 737-9

«H EASA αποφάσισε να αναστείλει όλες τις πτήσεις των δύο μοντέλων» τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση.

 



 

 

Στην αναστολή κάθε πτήσης για τα αεροσκάφη Boeing 737 Max προχώρησαν νωρίτερα πολλές χώρες.

Οι βρετανικές αρχές, απαγόρευσαν τις πτήσεις του συγκεκριμένου αεροσκάφους πάνω από την επικράτεια της χώρας.
 
«Η Πολιτική Αεροπορία του Ηνωμένου Βασιλείου παρακολουθεί στενά την κατάσταση, καθώς ωστόσο δεν έχουμε επαρκείς πληροφορίες από τον καταγραφέα δεδομένων της πτήσης (σσ: πρόκειται για το ένα από τα δύο μαύρα κουτιά), εκδώσαμε ως προληπτικό μέτρο οδηγία να σταματήσει κάθε πτήση από κάθε εταιρία, είτε αναχωρεί, είτε προσγειώνεται είτε υπερίπταται του βρετανικού εναέριου χώρου».

Η Ιταλία θα απαγορεύσει από τις 22.00 τη χρήση του εναέριου χώρου της στα Boeing 737 Max, δύο ημέρες μετά τη συντριβή του αεροσκάφους ίδιου μοντέλου της Ethiopian Airlines, ανακοίνωσε σήμερα η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας της Ιταλίας (Enac).

«Δεδομένης (…) της απουσίας ασφαλών πληροφοριών σχετικά με τη δυναμική του δυστυχήματος της Ethiopian Airlines (…) και του προηγούμενου δυστυχήματος τον Οκτώβριο στην Ινδονησία, η Enac διατάζει, ως προληπτικό μέτρο, το κλείσιμο του εναέριου χώρου της Ιταλίας σε όλες τις πτήσεις που πραγματοποιούνται με αυτού του τύπου τα αεροσκάφη αρχής γενομένης από σήμερα στις 21.00 τοπική ώρα (22.00 ώρα Ελλάδας)», τονίζεται σε ένα δελτίο τύπου.

Επίσης, η Γαλλία, με τη σειρά της, αποφάσισε να απαγορεύσει την κυκλοφορία των Boeing 737 Max στον εναέριο χώρο της, όπως ανακοίνωσε σήμερα η Γενική Διεύθυνση Πολιτικής Αεροπορίας (DGAC).

«Λαμβάνοντας υπόψη τις συνθήκες του δυστυχήματος στην Αιθιοπία, οι γαλλικές αρχές πήραν την απόφαση, προληπτικά, να απαγορεύσουν κάθε εμπορική πτήση που πραγματοποιείται με Boeing 737 Max από, προς ή πάνω από τη γαλλική επικράτεια» σημειώνεται στο σχετικό δελτίο τύπου.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αναστέλλονται ολοένα και περισσότερες πτήσεις με αεροσκάφη Boeing 737 MAX 8

Επιπλέον, η Ιρλανδία έκλεισε τον εναέριο χώρο της στα Boeing 737 Max ως «προληπτικό μέτρο» μετά τα δύο δυστυχήματα με αυτού του είδους το αεροσκάφος, σε διάστημα λίγων μηνών, όπως ανακοίνωσε η ιρλανδική Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (IAA).

Και η ολλανδική κυβέρνηση έδωσε εντολή να κλείσει ο εναέριος χώρος της για τα Boeing 737 Max, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων ANP.

Ανάλογες αποφάσεις έλαβαν η Πολωνία, που διέταξε το κλείσιμο του εναέριου χώρου της και την καθήλωση του στόλου των αεροσκαφών, η Αυστρία που ανακοίνωσε ότι καθηλώνει τα αεροσκάφη Boeing 737 Max για λόγους ασφαλείας μέχρι νεωτέρας, επισημαίνοντας ότι «η ασφάλεια είναι η κύρια προτεραιότητα στην αεροπλοϊα» αλλά και η Νορβηγία, όπου η Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας γνωστοποίησε ότι κλείνει τον εναέριο χώρο της Νορβηγίας στα Boeing 737 Max, όπως μεταδίδει το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο NRK.
 
Ανέστειλε τις πτήσεις και η Τουρκία
Η Τουρκία ανέστειλε τις πτήσεις των αεροσκαφών Boeing 737 Max 8 και 9 ως «προληπτικό μέτρο», γνωστοποίησαν σήμερα αξιωματούχοι.

Σε μια ανακοίνωση, το υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών τονίζει ότι τα δύο μοντέλα αεροσκαφών ενεπλάκησαν σε δύο διαφορετικά δυστυχήματα τους τελευταίους πέντε μήνες.

Η απόφαση αναστολής θα εφαρμοστεί μέχρι νεωτέρας, προστίθεται στην ανακοίνωση.

Από την πλευρά του, ο τουρκικός αερομεταφορέας Turkish Airlines ανακοίνωσε ότι σταμάτησε τις πτήσεις των 12 αεροσκαφών τύπου Boeing 737 Max.

Ο Μπιλάλ Εκσί, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, αναφέρει σε ένα tweet ότι τα αεροσκάφη θα αποσυρθούν από τις εμπορικές πτήσεις από τη 13η Μαρτίου.
 
Μπλόκο και από την Ινδία 
Την ίδια ώρα, η Ινδία ανακοίνωσε ότι καθηλώνει στο έδαφος τον στόλο της των αμερικανικών αεροσκαφών Boeing 737 MAX αμέσως, σύμφωνα με μια ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτικής Αεροπορίας, μετά την πολύνεκρη αεροπορική τραγωδία με ένα αεροσκάφος του ίδιου μοντέλου στην Αιθιοπία την Κυριακή.

«Αυτά τα αεροσκάφη θα καθηλωθούν στο έδαφος έως να γίνουν οι κατάλληλες τροποποιήσεις και να ληφθούν μέτρα ασφαλείας που θα εγγυώνται την ασφαλή λειτουργία τους» τονίζει το υπουργείο σε μια ανάρτηση στο Twitter.

H Jet Airways Ltd και SpiceJet Ltd, δύο κορυφαίες ινδικές αεροπορικές εταιρείες, χρησιμοποιούν αεροσκάφη Boeing 737 MAX 8.

Η ρωσική εταιρεία S7 καθηλώνει τα Boeing 737 Max 8
Η ρωσική αεροπορική εταιρεία S7 ανακοίνωσε ότι θα καθηλώσει στο έδαφός της τα αεροσκάφη Boeing 737 Max 8 αρχής γενομένης από αύριο, Τετάρτη, μετά τη συντριβή του αεροσκάφους της Ethiopian Airlines.
 
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας, ο στόλος της αποτελείται από 96 αεροσκάφη, μεταξύ αυτών δύο Boeing 737 Max, τα μοναδικά αεροπλάνα αυτού του τύπου που είναι ιδιοκτησίας ρωσικών αεροπορικών εταιρειών. Στο δελτίο τύπου, επισημαίνεται ότι η απόφασή της αυτή δεν θα επηρεάσει τα προγραμματισμένα δρομολόγιά της.
 
Επιπλέον, η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων απαγόρευσε τις πτήσεις όλων των μοντέλων Boeing 737 MAX στον εναέριο χώρο των ΗΑΕ, μετέδωσε σήμερα το πρακτορείο ειδήσεων των Εμιράτων (WAM). Η Flydubai είναι η μοναδική αεροπορική εταιρεία στα ΗΑΕ που χρησιμοποιεί αεροσκάφη MAX 8 και MAX 9.
 
Στο Κουβέιτ, η Αρχής Πολιτικής Αεροπορίας απαγόρευσε τις πτήσεις των μοντέλων αεροσκαφών BOEING 737 MAX 8, μεταδίδει το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της χώρας KUNA.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Οι ΗΠΑ άσκησαν βέτο στην πλήρη ένταξη της Παλαιστίνης στον ΟΗΕ
Ιράν: Απόλυτα ασφαλείς οι πυρηνικές εγκαταστάσεις στην Ισφαχάν
LIVE: Πύραυλοι του Ισραήλ έπληξαν εγκατάσταση στο Ιράν-Διαψεύδει η Τεχεράνη
Καταρρίφθηκαν drones αλλά δεν έγινε επίθεση με πυραύλους υποστηρίζει το Ιράν-Kανένα σχόλιο από Ισραήλ
ΒΙΝΤΕΟ: Παγκόσμιος συναγερμός-Προχώρησε σε αντίποινα το Ισραήλ, πύραυλοι έπληξαν εγκατάσταση στο Ιράν
Πρόσθετοι περιορισμοί των ΗΠΑ στον Ιρανό ΥΠΕΞ κατά την επίσκεψή του στη Νέα Υόρκη
Προφυλακίστηκε στην Πολωνία ύποπτος για σχέδιο δολοφονίας του Ζελένσκι σε συνεργασία με ρωσικές μυστικές υπηρεσίες
ΠΟΥ: H μετάδοση γρίπης των πτηνών σε ανθρώπους αποτελεί πηγή "μεγάλης ανησυχίας"
Πρόοδο στην προσπάθεια εμβάθυνσης της αγοράς κεφαλαιαγορών βλέπει ο Μισέλ
Γκουτέρες: Στο χείλος του γκρεμού η Μέση Ανατολή, καταγγελίες εναντίον Ιράν και Ισραήλ