Κομισιόν: Μόνο με συνεργασία θα ξεπεράσουμε την πρόκληση της τρομοκρατίας

Την προειδοποίηση ότι "ο μόνος τρόπος να μπορέσουμε να ξεπεράσουμε την πρόκληση της τρομοκρατίας είναι να συνεργαστούμε και να θυμόμαστε τις αξίες και τους δεσμούς που μας δεσμεύουν", απευθύνει σήμερα η Κομισιόν, με επίσημη δήλωση για την ημέρα μνήμης θυμάτων της τρομοκρατίας.  "Δεν μπορούμε να αφήσουμε τον φόβο να μας χωρίσει", προειδοποιεί η Κομισιόν και εξηγεί ότι "ακριβώς αυτό επιδιώκουν οι δράστες".

Υπενθυμίζει ότι η Κομισιόν εδώ και 4 χρόνια αγωνίζεται κατά της τρομοκρατικής προπαγάνδας "σε φυσική μορφή και online, κλείνοντας τα κενά πληροφόρησης, αρνούμενοι στους τρομοκράτες τα μέσα να δράσουν και να καταπολεμούμε τη ριζοσπαστικοποίηση".

"Σήμερα, θυμόμαστε όλους όσοι έχασαν τη ζωή τους ή τους αγαπημένους τους από την τρομοκρατία, ανεξάρτητα από το εάν οι τρομοκρατικές αυτές επιθέσεις πραγματοποιήθηκαν εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή πέρα ​​από τα σύνορά της και αποτίουμε φόρο τιμής σε όλους έχουν πληγεί από αυτά τα θανατηφόρα εγκλήματα και τις οικογένειές τους, και δεσμευόμαστε να είμαστε ενωμένοι στον αγώνα μας κατά της τρομοκρατίας", αναφέρει η Κομισιόν.

"Οι κανόνες σε ολόκληρη την ΕΕ εξασφαλίζουν ήδη ότι τα θύματα των επιθέσεων τρομοκρατών έχουν την απαραίτητη υποστήριξη αμέσως μόλις υπάρξει επίθεση και για όσο διάστημα το χρειάζονται", υπενθυμίζει. "Αυτό περιλαμβάνει ιατρική, ψυχολογική και τραυματολογική βοήθεια καθώς και νομικές συμβουλές για την απονομή δικαιοσύνης". Το νέο Κέντρο εμπειρογνωμοσύνης της ΕΕ για τα θύματα της τρομοκρατίας - ένα κέντρο εμπειρογνωμοσύνης, καθοδήγησης και υποστήριξης - θα δημιουργηθεί φέτος με ήδη προϋπολογισμό 1 εκατ. Ευρώ", σημειώνει η Κομισιόν.

Τέλος η δήλωση καταλήγει με ευχαριστίες προς "τους καθημερινούς ήρωες, τις αρχές ασφαλείας και τους διασώστες και τραυματιοφορείς", σημειώνοντας ότι "η Ευρώπη είναι ένας ασφαλέστερος τόπος λόγω της δουλειάς τους".
 
Πηγή:ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Ικανοποιημένη η Κυβέρνηση με τα Συμπεράσματα για Τουρκία-«Επιτεύχθηκε η σύνδεση με Κυπριακό»
ΒΙΝΤΕΟ: Η στιγμή του ισχυρού σεισμού 6,3 ρίχτερ στην Ιαπωνία-Στους οκτώ οι τραυματίες
Πού οφείλεται η «κακοκαιρία του αιώνα» στο Ντουμπάι και η θεωρία της σποράς των νεφών
Τραγωδία στο Μπανγκαλντές-Οδηγός φορτηγού παρέσυρε τρία τρίκυκλα και όχημα, έντεκα νεκροί
Δραματική έκκληση Ζελένσκι προς ΕΕ για βοήθεια-Αιχμές για τη στάση απέναντι στο Ισραήλ
Ήταν έτοιμο να απαντήσει στην Τεχεράνη το Ισραήλ-Ο ρόλος Μπάιντεν που άλλαξε την εικόνα
Κυρώσεις σε βάρος της Τεχεράνης αποφάσισαν οι 27 ηγέτες-«Σαφές μήνυμα που θέλουμε να στείλουμε»
Υιοθέτησαν τα Συμπεράσματα για την Τουρκία οι «27»-Χαιρετίζουν τον διορισμό Ολγκίν
Από τον αμερικανόφιλο Σάχη στη θεοκρατία-Η μετάλλαξη του Ιράν και η εχθρότητα με το Ισραήλ
Το ΕΕΕ στα θύματα βίας δεν είναι βάρος για το κράτος, είναι αφαίρεση δύναμης από τους θύτες