Ασύλληπτη τραγωδία...Κανένας επιζών από τη συντριβή του αεροσκάφους στην Κένυα

Δεν υπάρχουν επιζώντες από την πτήση των Αιθιοπικών Αερογραμμών που συνετρίβη νωρίτερα σήμερα το πρωί, με 149 επιβάτες και οκταμελές πλήρωμα, όπως μετέδωσε η κρατική τηλεόραση της Αιθιοπίας.

“Δεν υπάρχουν επιζώντες από την πτήση, στην οποία επέβαιναν επιβάτες από 33 χώρες,” ανέφερε η κρατική τηλεόραση, επικαλούμενη ανώνυμη πηγή της αεροπορικής εταιρίας.

Το ολοκαίνιουργιο Boeing 737-ΜΑΧ, που είχε παραδοθεί, σύμφωνα με αναλυτή αεροπλοϊας στην εταιρεία πριν από τέσσερις μήνες,  συνετρίβη λίγα λεπτά μετά την απογείωσή του στις 08:38 το πρωί τοπική ώρα.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της εταιρείας στο αεροσκάφος επέβαιναν 157 άτομα, 149 επιβάτες και 8 μέλη πληρώματος και δεν υπάρχει κανένας επιζών.

Τη συντριβή του αεροσκάφους ανακοίνωσε το γραφείο του πρωθυπουργού της Αιθιοπίας, Αμπίι Αχμέντ.

«Το γραφείο του πρωθυπουργού εκ μέρους της κυβέρνησης και του λαού της Αιθιοπίας θα ήθελε να εκφράσει τα βαθύτατα συλλυπητήριά του στις οικογένειες εκείνων που έχασαν το πρωί αγαπημένα τους πρόσωπα σε προγραμματισμένη πτήση Boeing 737 της Ethiopian Airlines προς το Ναϊρόμπι της Κένυας», ανέφερε η ανακοίνωση στο Twitter.


Άγνωστα παραμένουν μέχρι στιγμής τα αίτια της συντριβής της πτήσης ΕΤ302, που σύμφωνα με το Flight Radar, αναμενόταν στο Διεθνές Αεροδρόμιο Jomo Kenyatta του Ναϊρόμπι στις 10:25 το πρωί.


Εκπρόσωπος της Ethiopian Airlines ανέφερε ότι ο αερομεταφορέας της χώρας έχασε την επαφή με το αεροσκάφος έξι λεπτά μετά την απογείωσή του από το διεθνές αεροδρόμιο Bole προτού συντριβεί κοντά στην πόλη Μπισοφτου, 62 χλμ. νοτιοανατολικά της πρωτεύουσας Αντίς Αμπέμπα. Σε εξέλιξη είναι αποστολή έρευνας και διάσωσης, ενώ δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής πληροφορίες για θύματα ή επιζώντες. «Προσωπικό της Ethiopian Airlinew θα σταλεί στο σημείο του δυστυχήματος και θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να συνδράμει τα σωστικά συνεργεία», πρόσθεσε η εταιρεία στην ανακοίνωσή της.

Τοπικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι ορισμένες πτήσεις από την Αντίς Αμπέμπα αναβλήθηκαν ή ακυρώθηκαν μετά το τραγικό συμβάν.

Δεύτερο δυστύχημα με Boeing 737 MAX μέσα σε πέντε μήνες

«Πρόκειται για το δεύτερο μεγάλο, μοιραίο ατύχημα που εμπλέκεται ένα Boeing 737 MAX σε διάστημα λιγότερο των πέντε μηνών, περιλαμβανομένης και της συντριβής αεροσκάφους της Lion Air τον Οκτώβριο», δήλωσε  ο αναλυτής αεροπλοϊας, Alex Macheras στη DW


Στο δυστύχημα της Lion Air είχαν σκοτωθεί και οι 189 επιβαίνοντες. Ήταν η δεύτερη χειρότερη αεροπορική τραγωδία στην ιστορία της Ινδονησίας μετά τη συντριβή το 1997 αεροσκάφους κοντά στο Μεντάν, όπου σκοτώθηκαν 234 άνθρωποι.

Η κρατική Ethiopian Airlines αυτοχαρακτηρίζεται ο μεγαλύτερος αερομεταφορέας της Αφρικής και φιλοδοξεί να καταστεί  «πύλη» προς την Μαύρη ήπειρο. Η συντριβή του αεροσκάφους σημειώνεται,  ενώ ο μεταρρυθμιστής πρωθυπουργός της χώρας, Αμπίι Αχμέντ έχει δεσμευθεί να ανοίξει τις αερομεταφορές και τις ξένες επενδύσεις σε ξένες επενδύσεις σε μια σημαντική στροφή της κρατικά ελεγχόμενης οικονομίας. Το τελευταίο μεγάλο δυστύχημα της Ethiopian Airlines σημειώθηκε τον Ιανουάριο του 2010, όταν συνετρίβη αεροσκάφος της λίγο μετά την απογείωσή του από τη Βηρυττό.

Δειτε Επισης

Αεροπλάνο της British Airways από Αθήνα για Λονδίνο με 180 επιβάτες πέρασε ξυστά από drone
ΒΙΝΤΕΟ: Κρατούμενοι έβαλαν φωτιά σε στρώματα στη φυλακή στον Ισημερινό-Ένας νεκρός
Τραγωδία στη Νότια Αφρική-Λεωφορείο με 46 άτομα έπεσε από γέφυρα, επέζησε μόνο ένα παιδί
Πράσινο φως για μαλλί άφρο και ράστα στους χώρους εργασίας ανάβει η Γαλλία
Απειλητικό μήνυμα Ισλαμικού Κράτους προς Δύση-«Να πλήξουμε τους σταυροφόρους στις ΗΠΑ, την Ευρώπη και το Ισραήλ»
Κάθειρξη 19 ετών ζήτησε ο εισαγγελέας στη Γαλλία για τον «βιαστή του Tinder»-«Είναι επικίνδυνος, κατέστρεψε 17 ζωές»
Οι Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν επαναφέρουν τον δημόσιο λιθοβολισμό των γυναικών
Τα συγκλονιστικά ηχητικά μηνύματα Ρωσίδας στα social την ώρα της επίθεσης στη Μόσχα-«Σας αγαπώ, αντίο»
Αποκλείστηκε από τις βουλευτικές ο πρώην πρόεδρος της Νότιας Αφρικής Ζούμα
Το Χάρβαρντ ζητά συγγνώμη και αφαιρεί το δέσιμο βιβλίου-Ήταν φτιαγμένο από... ανθρώπινο δέρμα