Αβέβαιο το μέλλον για τις δύο αδελφές από τη Σαουδική Αραβία που κρύβονται στο Χονγκ Κονγκ

Δύο αδελφές από τη Σαουδική Αραβία, οι οποίες κρύβονται στο Χονγκ Κονγκ από τον Σεπτέμβριο, είναι αντιμέτωπες με εξαιρετικά αβέβαιο μέλλον από σήμερα, τελευταία ημέρα της νόμιμης παραμονής τους στην αυτόνομη πόλη-επαρχία της Κίνας.

«Είμαστε τρομοκρατημένες, φοβόμαστε πως θα μας αναγκάσουν να επιστρέψουμε στη Σαουδική Αραβία», ανέφεραν μέσω Twitter χθες.
«Είχαμε ζητήσει (...) εκτάκτως να μας χορηγηθεί βίζα για τρίτη χώρα ώστε να σωθούμε πριν από δύο μήνες και πλέον. Ελπίζαμε ότι θα μας τη χορηγούσαν χωρίς καθυστέρηση».

Οι δύο αδελφές, ηλικίας 18 και 20 ετών, που λένε ότι έχουν προσηλυτιστεί στον χριστιανισμό, ισχυρίζονται πως διέφυγαν κατά τη διάρκεια των οικογενειακών διακοπών τους στη Σρι Λάνκα και πήγαν στο Χονγκ Κονγκ, με την ελπίδα να επιβιβαστούν σε πτήση για την Αυστραλία. Όμως τις εμπόδισαν άνδρες που ισχυρίζονται πως ήταν σαουδάραβες αξιωματούχοι. Έκτοτε, κρύβονται στο Χονγκ Κονγκ και έχουν αλλάξει 13 φορές τόπο κατοικίας, για να αποφύγουν τον εντοπισμό τους.

Διατείνονται ότι τα διαβατήριά τους έχουν ακυρωθεί και λένε πως φοβούνται να πάνε στο σαουδαραβικό προξενείο στο Χονγκ Κονγκ για να τα ανανεώσουν.
Η «Ριμ» και η «Ράουαν», κατά τα ψευδώνυμα που χρησιμοποιούν για να μην αποκαλυφθεί η ταυτότητά τους, φοβούνται ότι θα τους επιβληθεί η θανατική ποινή αν αναγκαστούν να επιστρέψουν στη χώρα τους.

Το Χονγκ Κονγκ δεν έχει επικυρώσει τη Σύμβαση για τους Πρόσφυγες του 1951 και οι αιτούντες άσυλο συχνά αναγκάζονται να περιμένουν χρόνια ωσότου να καταλήξουν σε μια τρίτη χώρα.

Η υπηρεσία μετανάστευσης του Χονγκ Κονγκ περιορίστηκε να αναφέρει στο Γερμανικό Πρακτορείο ότι δεν σχολιάζει μεμονωμένες υποθέσεις.
 
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δειτε Επισης

Αιχμές κατά της Μέτσολα και της Ευρωβουλής-«Δεν με υπερασπίστηκαν το κόμμα μου και η ΕΕ»
Σε αναβρασμό τα αμερικανικά πανεπιστήμια για τη Γάζα-Συλλήψεις, καταλήψεις και διακοπή μαθημάτων
Οι ΗΠΑ θα ανακοινώσουν αγορές όπλων αξίας 6 δισ. δολαρίων προορισμένων για τις δυνάμεις του Κιέβου
Ολοκληρώνεται αρχές Μαΐου η προβλήτα στη Γάζα-Ευγνωμοσύνη ΗΠΑ στην Κύπρο
Στόλτενμπεργκ: Δεν είναι πολύ αργά για να κερδίσει η Ουκρανία τον πόλεμο
Πιθανή πρόταση Ισραήλ στη Χαμάς για απελευθέρωση μερικών ομήρων
Καθυστερεί ο τουρκικός ανθρωπιστικός στολίσκος προς Γάζα
Στόλτενμπεργκ: Δεν είναι πολύ αργά για να κερδίσει η Ουκρανία τον πόλεμο
Παρασκηνιακές συνεννοήσεις Ισραήλ-Τουρκίας για τουρκικό ανθρωπιστικό στολίσκο στη Γάζα
Αναβρασμός στα αμερικανικά πανεπιστήμια με εκατοντάδες συλλήψεις-Τεταμένες κινητοποιήσεις κατά του πολέμου στη Γάζα