Επιστρέφει στη Ρώμη ο Πρέσβης της Γαλλίας μετά την ανάκληση

Ο πρεσβευτής της Γαλλίας στην Ιταλία, ο οποίος είχε ανακληθεί έπειτα από μια σειρά φραστικών επιθέσεων Ιταλών αξιωματούχων κατά του προέδρου της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, θα επιστρέψει σήμερα στη Ρώμη, δήλωσε η Γαλλίδα υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Ναταλί Λουαζό.
 
"Επιστρέφει σήμερα στη Ρώμη", δήλωσε η Λουαζό στον ραδιοσταθμό RTL σήμερα, μια εβδομάδα μετά την ανάκλησή του στο Παρίσι για διαβουλεύσεις.
 
Ο αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης Λουίτζι Ντι Μάιο και ο υπουργός Εσωτερικών Ματέο Σαλβίνι πολλαπλασίασαν τις τελευταίες εβδομάδες τις δηλώσεις τους κατά της γαλλικής κυβέρνησης, οι οποίες θεωρήθηκαν "προσβλητικές", ζητώντας ακόμη και την παραίτηση του προέδρου Μακρόν. "Όσο γρηγορότερα πάει σπίτι του, τόσο το καλύτερο!", είχε δηλώσει τον Ιανουάριο ο Σαλβίνι, επικεφαλής της ακροδεξιάς Λέγκα, εκφράζοντας την ελπίδα ο γαλλικός λαός να απαλλαγεί γρήγορα από έναν "πολύ κακό πρόεδρο".
 
Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι όμως ήταν η συνάντηση στις 5 Φεβρουαρίου στη Γαλλία του Λουίτζι ντι Μάιο με τα "κίτρινα γιλέκα", το κοινωνικό κίνημα που συγκλονίζει τη γαλλική κυβέρνηση, κατά τη διάρκεια της οποίας αυτός δήλωσε ότι ένας "άνεμος αλλαγής" πνέει στις δύο πλευρές των Άλπεων. "Ακούσαμε από πολιτικούς ηγέτες, οι οποίοι επέτρεψαν στους εαυτούς τους λόγια ή συμπεριφορές ειλικρινά μη φιλικές και απαράδεκτες, να δείχνουν ότι το μετάνιωσαν", σημείωσε σήμερα η Λουαζό. "Ακούσαμε τον κ. Σαλβίνι να λέει ότι δεν θέλει πόλεμο με την Γαλλία", πρόσθεσε.
 
Ο Ντι Μάιο διαβεβαίωσε από την πλευρά του ότι συνάντησε εκπροσώπους των "κίτρινων γιλέκων" ως επικεφαλής του Κινήματος των Πέντε Αστέρων (M5S) κι όχι ως αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης.
 
Ο Μακρόν και ο Ιταλός ομόλογός του Σέρτζιο Ματαρέλα, οι οποίοι μίλησαν την Τρίτη τηλεφωνικώς, "δήλωσαν από κοινού πόσο σημαντική είναι η φιλία μεταξύ της Γαλλίας και της Ιταλίας, πόσο πολύ οι δύο χώρες χρειάζονται η μια την άλλη", συνέχισε η υπουργός. "Η Ιταλία χρειάζεται τη Γαλλία κι ως εκ τούτου συνεργαζόμαστε", κατέληξε η Λουαζό.
 
Πηγή: ΑΠΕ
 

Δειτε Επισης

Αναβρασμός στα αμερικανικά πανεπιστήμια με εκατοντάδες συλλήψεις-Τεταμένες κινητοποιήσεις κατά του πολέμου στη Γάζα
Κάλεσε την Τουρκία να αρπάξει την ευκαιρία, βλέπει διάθεση από Γερμανία για πιο πρωταγωνιστικό ρόλο ο ΠτΔ
Πράσινο Βουλής για νέες κατηγορίες δανείων από τον Κεντρικό Φορέα Ισότιμης Κατανομής Βαρών
Στεφάνου: Διαχρονική η στήριξη ΑΚΕΛ στα αιτήματα των πολύτεκνων
Λήστεψαν έξι γυναίκες μέσα σε μια ημέρα στη Λεμεσό-Συνελήφθησαν δυο 21χρονοι
Το υπόμνημα που κατέθεσε ο Φλώρος στην ανακρίτρια-«Ατυχές το περιστατικό, ουδέποτε τον χτύπησα στο πρόσωπο»
Πρόστιμο σε παρουσιάστρια της ρωσικής τηλεόρασης που επέκρινε την επίθεση στην Ουκρανία-Είχε οργανώσει γυμνό πάρτι
Εγκρίθηκαν τροποποιητικοί νόμοι για ρυθμίσεις στην καταβολή διαφόρων επιδομάτων
Πεδίο μάχης η Βενετία για το εισιτήριο των 5 ευρώ-Αντιδρούν οι κάτοικοι, συγκρούστηκαν με την αστυνομία
Ψηφίστηκε πρόταση νόμου για δημοσίευση έκθεσης ελέγχων αγοράς από Υπ. Ενέργειας