Ποινή όταν θα συλληφθούν θα επιβάλει στους οκτώ η Τουρκία

Τουρκικό δικαστήριο αποφάσισε να ξεχωρίσει τον φάκελο των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών που διέφυγαν στην Ελλάδα μετά την απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία και να περιμένει για την επιβολή ποινής τους μέχρι να συλληφθούν και να επιστρέψουν στη χώρα.
 
Στους υπόλοιπους κατάδικους που δικάζονταν στην ίδια δίκη επέβαλε ποινές φυλάκισης από ισόβια μέχρι μερικών χρόνων ή μηνών φυλάκισης. Συγκεκριμένα σε 6 από τους 19 επιβλήθηκαν ισόβια, σε άλλους τρεις επιβλήθηκαν ποινές φυλάκισης, ενώ δύο αθωώθηκαν. 

Η απόφαση εκδόθηκε από το 33ο Ποινικό Δικαστήριο Κωνσταντινούπολης μετά την ολοκλήρωση της υπεράσπισης των κατηγορουμένων από τους δικηγόρους τους. Ισόβια  επιβλήθηκε στους Φατίχ Μαντατζή, Ταλίπ Γκιουλέρ και Σαλίχ Κουκουντάσογλου με την κατηγορία ‘της προσπάθειας κατάλυσης της δημόσιας τάξης που προβλέπει το Σύνταγμα της Τουρκικής Δημοκρατίας”. Ισόβια επιβλήθηκαν και στους Ριφάτ Τσελίκ, Χαλιλ Τζαν Ακμπάς και Μεχμέτ Γκιουγκιόρ.

Στον Μαχμούτ Κουτσιουκοζέρ επιβλήθηκε 7 χρόνια και 6 μήνες ποινή φυλάκισης με κατηγορία για ‘συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση’ ενώ αθωώθηκε από τις υπόλοιπες κατηγορίες. Στον Χουσεϊν Πεχλιβάν επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 14 με 12 μήνες.  Στον Οσμάν Γκιντέρ 15 χρόνια με 10 μήνες φυλάκιση. 

Αποφασίστηκε η συνέχιση κράτησης των Οσμάν Γκιντέρ, Ταλίπ Γκιουλέρ, Σαλίχ Κουκουντάσογλου, Χαλίλ Τζαν Ακμπάς, Ριφάτ Τζελίκ, Φατίχ Μαντατζί, Χουσεϊν Πεχλιβάν, Μεχμέτ Γκιουγκιόρ. Για τους Φερίτ Γκιοκ και Ισμαήλ Γιλμάζ αποφασίστηκε αθώωσή τους λόγω έλλειψης στοιχείων εναντίον τους. 

Το δικαστήριο αποφάσισε επίσης να περιμένει την σύλληψη των οχτώ που διέφυγαν στην Ελλάδα (Αχμέτ Γκιουζέλ, Γκεντσάι Μπογιούκ, Αμπντουλάχ Γεντίκ, Φερουντούν Τσοπάν, Σουλεϊμάν Οζκαϊνακτσί, Ουγούρ Ουτσάν, Μπιλάρ Καραγκιούλ και Μεσούτ Φιράτ) και αποφάσισε να εξετάσει χωριστά τον δικό τους φάκελο. 
 
Πηγή: ΚΥΠΕ
 

Δειτε Επισης

Ο πρώην μεγιστάνας των κρυπτονομισμάτων Σαμ Μπάνκμαν-Φριντ καταδικάστηκε σε 25 χρόνια φυλάκισης
Κακοκαιρία στην Ισπανία-Νεκροί δύο άνθρωποι που παρασύρθηκαν από τα κύματα
«Οι ΗΠΑ δεν διαβίβασαν στη Ρωσία όλα τα στοιχεία για την προετοιμασία της τρομοκρατικής στη Μόσχα»
Δύο ύποπτοι για την επίθεση στο Crocus κατέθεσαν έφεση κατά της προφυλάκισής τους
Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα
Η Πολωνία κατηγορεί τη Ρωσία για κατασκοπεία και προσπάθειες αποσταθεροποίησης
Aσφαλιστικές αποζημιώσεις ρεκόρ από την κατάρρευση της γέφυρας στη Βαλτιμόρη-Στα $3 δισ. οι πρώτοι υπολογισμοί
Έκθεση-κόλαφος του Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων-«H Τουρκία προχωρά σε παράνομες απελάσεις Σύρων»
Η Βουλή της Σκωτίας εξετάζει σχέδιο νόμου για την ευθανασία σε άτομα που πάσχουν από καταληκτική νόσο
Τέσσερις νεκροί από επίθεση με μαχαίρι στις ΗΠΑ-Συνελήφθη 22χρονος