Διάσημος «πνευματικός θεραπευτής» είχε φάρμες με σκλάβες του σεξ και πουλούσε τα μωρά τους

Σάλο προκαλούν στη Βραζιλία οι νέες σοκαριστικές καταγγελίες εις βάρος του διασημότερου «πνευματικού θεραπευτή» της χώρας με τα εκατομμύρια των οπαδών ανά την υφήλιο.
 
Ο Ζοάο Τεξέιρα ντε Φαρία, γνωστός ως «Ιωάννης του Θεού», απέκτησε παγκόσμια φήμη για τις «θαυματουργικές εγχειρήσεις του» αφότου φιλοξενήθηκε στην εκπομπή της Όπρα Γουίνφρι. Ο 77χρονος ισχυριζόταν ότι από το 1976 που άρχισε τη δράση του «θεράπευσε» από διάφορες ασθένειες -ακόμη και τον καρκίνο- χιλιάδες άτομα που τον αναζήτησαν στην πόλη Αμπαντιάνια της κεντρικής Βραζιλίας, ενώ μεταξύ των διασημοτήτων που λέγεται ότι τον επισκέφθηκαν περιλαμβάνονται ο Μπιλ Κλίντον, ο τραγουδιστής Πολ Σάιμον και το σούπερμοντελ Ναόμι Κάμπελ.
 Πλήθος ασθενών επισκέπτονταν τον «Ιωάννη του Θεού» ελπίζονταν να βρουν τη θεραπεία τους (Φωτογραφία αρχείου: ΑΡ)

Όλα κατέρρευσαν όμως πριν από δύο μήνες όταν μια 34χρονη Ολλανδέζα χορογράφος, η Ζαχίρα Λίνεκε Μους, βγήκε στην τηλεόραση και τον κατηγόρησε για σεξουαλική κακοποίηση με αποτέλεσμα να ακολουθήσει ένα τσουνάμι καταγγελιών από πάνω από 600 ακόμη γυναίκες από ολόκληρο τον κόσμο. Ο Φαρία, αρνείται τις κατηγορίες, αλλά συνελήφθη μία εβδομάδα αργότερα καθώς ακόμη και η κόρη του, Ντάλβα Τεξέιρα βγήκε και τον χαρακτήρισε «τέρας» υποστηρίζοντας ότι την κακοποιούσε σεξουαλικά όταν ήταν παιδί.
  
Η υπόθεση προκάλεσε σοκ στη Βραζιλία για τον «πνευματικό θεραπευτή» που είχε αποκτήσει φήμη θαυματοποιού. Αλλά πριν από λίγες μέρες το σκάνδαλο πήρε ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις μετά τις καταγγελίες της ακτιβίστριας Σαμπρίνα Μπιτενκούρτ – η έρευνα της οποίας είχε οδηγήσει στη σύλληψή του τον Δεκέμβριο- ότι ο Φαρία κι οι συνεργάτες του κρατούσαν αιχμάλωτες σε απόμερες φάρμες σκλάβες του σεξ και τις υποχρέωναν να γεννούν παιδιά, που το κύκλωμα πουλούσε στη συνέχεια σε άτεκνα ζευγάρια ανά την υφήλιο.
Ο Φαρία ισχυριζόταν ότι αφαιρούσε ακόμη και καταρράκτη από τα μάτια ασθενών (Φωτογραφία: ΑΡ)
 
Η Βραζιλιάνα ακτιβίστρια είπε ότι μίλησε με γυναίκες από Ευρώπη, ΗΠΑ και Αυστραλία, που της είπαν ότι αγόρασαν μωρά από τον «Ιωάννη του Θεού» έναντι ποσών από 20.000 έως 45.000 ευρώ. Ενώ υποστήριξε ότι έχει συλλέξει μαρτυρίες από πρώην μέλη της σπείρας.
 
Σύμφωνα με τη Μπιτενκούρτ ο Φαρία πρόσφερε χρήματα σε φτωχά κορίτσια 14-18 ετών για να πάνε να ζήσουν σε ορυχεία ή φάρμες του στις ομόσπονδες πολιτείες Μίνας Ζεράις και Γκόιας, όπυ γίνονταν σκλάβες του σεξ και αναγκάζονταν να μένουν έγκυες και να φέρνουν στον κόσμο παιδιά.
 
«Έμεναν έγκυες με αντάλλαγμα τροφή και τα μωρά τους πουλιόντουσαν στη μαύρη αγορά. Επί σειράν ετών εκατοντάδες κορίτσια έγιναν σκλάβες, ζούσαν σε φάρμες στο Γκόιας και λειτουργούσαν ως μήτρες αναπαραγωγής. Δέκα χρόνια μετά τον τοκετό τις σκότωναν, έχουμε πολλές μαρτυρίες», είπε. Και κάλεσε τις πρεσβείες των ΗΠΑ, της Αυστραλίας και της Ολλανδίας να απαιτήσουν από τις Αρχές της Βραζιλίας ενδελεχή έρευνα της υπόθεσης.

Δειτε Επισης

Το Χάρβαρντ ζητά συγγνώμη και αφαιρεί το δέσιμο βιβλίου-Ήταν φτιαγμένο από... ανθρώπινο δέρμα
Ο πρώην μεγιστάνας των κρυπτονομισμάτων Σαμ Μπάνκμαν-Φριντ καταδικάστηκε σε 25 χρόνια φυλάκισης
Κακοκαιρία στην Ισπανία-Νεκροί δύο άνθρωποι που παρασύρθηκαν από τα κύματα
«Οι ΗΠΑ δεν διαβίβασαν στη Ρωσία όλα τα στοιχεία για την προετοιμασία της τρομοκρατικής στη Μόσχα»
Δύο ύποπτοι για την επίθεση στο Crocus κατέθεσαν έφεση κατά της προφυλάκισής τους
Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα
Η Πολωνία κατηγορεί τη Ρωσία για κατασκοπεία και προσπάθειες αποσταθεροποίησης
Aσφαλιστικές αποζημιώσεις ρεκόρ από την κατάρρευση της γέφυρας στη Βαλτιμόρη-Στα $3 δισ. οι πρώτοι υπολογισμοί
Έκθεση-κόλαφος του Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων-«H Τουρκία προχωρά σε παράνομες απελάσεις Σύρων»
Η Βουλή της Σκωτίας εξετάζει σχέδιο νόμου για την ευθανασία σε άτομα που πάσχουν από καταληκτική νόσο