Τέλη Φεβρουαρίου το νέο τετ α τετ Κιμ-Τραμπ

Στα τέλη του Φεβρουαρίου αναμένεται να πραγματοποιηθεί η επόμενη σύνοδος κορυφής μεταξύ του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και του Κιμ Γιονγκ Ουν, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.
 
Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο και ο Κιμ Γιονγκ Τσολ, το "δεξί χέρι" του Βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν συζήτησαν την Παρασκευή προσπάθειες για να επιτευχθεί πρόοδος στις δεσμεύσεις που έγιναν στην σύνοδο κορυφής του Ιουνίου στην Σιγκαπούρη για την αποπυρηνικοποίηση της κορεατικής χερσονήσου , ανακοίνωσε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Μετά τη συνάντηση Πομπέο και Κιμ Γιονγκ Τσολ, Αμερικανοί και Βορειοκορεάτες διπλωμάτες είχαν μια "εποικοδομητική" συνάντηση σε επίπεδο εργασίας, υπογραμμίζει η ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Παράλληλα αναφέρεται ότι ο Αμερικανός ειδικός απεσταλμένος για τη Βόρεια Κορέα Στέφεν Μπάιγκαν θα ταξιδέψει στη Σουηδία το Σαββατοκύριακο για ένα διεθνές συνέδριο για την Βόρεια Κορέα.

Παράλληλα, η Νότια Κορέα εξέφρασε την ικανοποίησή της για την ανακοίνωση της διεξαγωγής μιας δεύτερης συνόδου κορυφής μεταξύ του Τραμπ και του Κιμ.

Στην ανακοίνωση της νοτιοκορεατικής προεδρίας σημειώνεται ότι η Σεούλ ελπίζει η συνάντηση να αποτελέσει ένα "ορόσημο" για την ειρήνη στην κορεατική χερσόνησο. Ο Τραμπ και ο Κιμ συναντήθηκαν για πρώτη φορά τον Ιούνιο του 2018 στη Σιγκαπούρη. Σε αυτήν την ιστορική σύνοδο, την πρώτη μεταξύ Αμερικανού προέδρου και μέλους της δυναστείας των Κιμ, ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας τάχθηκε υπέρ της "πλήρους αποπυρηνικοποίησης της κορεατικής χερσονήσου", χωρίς να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις, ούτε κάποιο χρονοδιάγραμμα.
 
ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Σε ρόλο μεσολαβητή για να αποφευχθεί η κλιμάκωση ανάμεσα σε Ιράν και Ισραήλ η Μόσχα
ΒΙΝΤΕΟ: Ακτιβιστές έβαψαν ξανά τα νερά του Μεγάλου Καναλιού της Βενετίας πράσινα και κόκκινα
Νέα ανάλυση για την επίθεση του Ισραήλ-«Διεθνείς πιέσεις για ψυχραιμία, ποια μπορεί να είναι η συνέχεια»
Υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν το Ιράν-Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ
ΒΙΝΤΕΟ: Πέντε εκρήξεις σε στρατιωτική βάση στη Βαγδάτη-Τρεις τραυματίες
Τέσσερις οι νεκροί από την πλημμύρα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα-Επιμένουν τα προβλήματα στο Ντουμπάι
BINTEO: Άνδρας αυτοπυρπολήθηκε έξω από το δικαστήριο του Τραμπ
ABC: Το Ισραήλ εκτόξευσε τρεις πυραύλους κατά της αεράμυνας πυρηνικών εγκαταστάσεων του Ιράν-Μήνυμα προς Τεχεράνη
Πολιτικές αναταράξεις στην Ουγγαρία-Έρευνες κατά επικριτή του Όρμπαν λόγω υποψιών για χρηματοδότηση
Υποψήφια στις ευρωεκλογές η Ιταλίδα ακτιβίστρια που κρατείται στην Ουγγαρία