Δεν σας φοβόμαστε, απαντούν οι Τούρκοι στις ΗΠΑ

Με πολύ θράσος ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου απάντησε στον αμερικανό Πρόεδρο Ντόναλντ, ο οποίος μέσω τουίτερ προειδοποίησε ότι αν η Τουρκία επιτεθεί στους Κούρδους θα την συντρίψει οικονομικά.
 
Σε δηλώσεις του στην Άγκυρα, ο  Τούρκος ΥΠΕΞ δήλωσε ότι οι στρατηγικοί συνέταιροι δεν μιλάνε μέσω του τουίτερ και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. “Η απόφαση είναι καθαρή. Ο κ. Τραμπ τηλεφώνησε δύο φορές στον Πρόεδρό λέγοντας ότι θα αποσυρθούν από τη Συρία και ζήτησε να υπάρξει συντονισμός με την Τουρκία.
 
Εμείς δεν είμαστε εχθροί των Κούρδων. Γνωρίζουμε την κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο Τραμπ, δέχεται μεγάλη πίεση. Οι μονάδες ασφαλείας για να μην αποχωρήσουν από τη Συρία πιέζουν. Το τελευταίο τουίτ του είναι ένα μήνυμα που αφορά την εσωτερική πολιτική”, ανέφερε ο Τούρκος Υπουργός.

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου ανέφερε ακόμη ότι η ιδέα για μια ζώνη ασφαλείας 30 χιλιομέτρων στη Συρία ήρθε έπειτα που η Τουρκία δήλωσε την αποφασιστικότητα της να διεξάγει επιχείρηση στη Συρία, προσθέτοντας ότι η Άγκυρα δεν είναι εναντίον αυτής της ιδέας. 

“Δεν θα φοβηθούμε από καμιά απειλή, το είπαμε πολλές φορές ότι δεν θα δώσουμε ευκαιρία σε καμιά απειλή. Με τις απειλές για την οικονομία δεν μπορούν να πετύχουν τίποτα. Δεν βρίσκουμε σωστή την απειλή Τραμπ. Οι ΗΠΑ πρέπει να επιδείξουν τον σεβασμό που μας αξίζει”, ανέφερε.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Ανησυχία ΠΟΥ για κατανάλωση αλκοόλ και ηλεκτρονικών τσιγάρων στα παιδιά
Επιχείρηση Ισραήλ εναντίον του νοτίου Λιβάνου, βομβαρδισμοί στη Λωρίδα της Γάζας
Κατέρριψαν πύραυλο των Χούθι οι ΗΠΑ-Στόχος πλοίο με τέσσερις Έλληνες
Αποκάλυψη Politico-«Οι ΗΠΑ έστειλαν μυστικά στην Ουκρανία πυραύλους ATACMS μεγάλου βεληνεκούς»
Απαντήσεις για τους ομαδικούς τάφους στη Γάζα ζήτησε από Ισραήλ ο Λευκός Οίκος
ΗΠΑ για τον ανθρωπιστικό διάδρομο-«Σε ετοιμότητα τα σκάφη να ξεκινήσουν όταν δοθεί η εντολή»
ΟΗΕ: Ο θαλάσσιος διάδρομος μέσω της Κύπρου βοήθησε, αλλά δεν αρκεί για την παράδοση μέσω ξηράς
Αναθεώρηση της Κοινής Γεωργικής Πολιτικής της ΕΕ ενέκρινε το ΕΚ
Ο Μπάιντεν επικύρωσε νόμους για Ουκρανία-Ισραήλ και την απαγόρευση του TikTok
Επιχείρηση Ισραήλ στον νότιο Λίβανο, προχωράει η επίθεση στη Ράφα