Η κακοκαιρία χτύπησε τις ΗΠΑ…

Η χιονοθύελλα που έπληξε τις μεσοδυτικές Πολιτείες των ΗΠΑ προκαλώντας τροχαία δυστυχήματα στα οποία έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον επτά άνθρωποι άρχισε να σαρώνει χθες Κυριακή μεσοατλαντικές Πολιτείες, προκαλώντας την ακύρωση εκατοντάδων πτήσεων και τη διακοπή της λειτουργίας του διεθνούς αεροδρομίου Dulles.
 
Οι μετεωρολόγοι εξέδωσαν προειδοποιήσεις για ακραία καιρικά φαινόμενα που αφορούν εκατομμύρια Αμερικανούς σε 10 Πολιτείες και στην πρωτεύουσα Ουάσινγκτον, καθώς το βαρομετρικό χαμηλό που άρχισε την πορεία του στο Μεξικό, όπου προκάλεσε σφοδρές βροχοπτώσεις, θα πλήξει μια περιοχή έκτασης 2.900 χιλιομέτρων, από το Κολοράντο μέχρι την ανατολική ακτή.
 
Συνολικά 1.624 πτήσεις προς και από αμερικανικά αεροδρόμια ακυρώθηκαν χθες, οι περισσότερες στα διεθνή αεροδρόμια Ronald Reagan και Ντάλες, σύμφωνα με τον εξειδικευμένο ιστότοπο Flightaware. κλλες 3.113 πτήσεις καθυστέρησαν, πολλές από αυτές στο Ρόναλντ Ρίγκαν, στην Ουάσινγκτον.
 
Η ομοσπονδιακή υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας (FAA) έδωσε εντολή να σταματήσουν όλες οι πτήσεις προς και από το αεροδρόμιο Ντάλες, ενημέρωσε η διεύθυνση του ίδιου. "Η αεροπορική σας εταιρεία θα έχει τις τελευταίες πληροφορίες για το πώς επηρεάζεται η πτήση σας. Σας ευχαριστούμε για την υπομονή σας!", αναφέρεται σε ανακοίνωση που αναρτήθηκε στον ιστότοπο του αεροδρομίου.
 
Οι περισσότερες μεγάλες αεροπορικές εταιρείες προσέφεραν στο επιβατικό κοινό αλλαγές πτήσεων χωρίς επιπλέον χρέωση, εξαιτίας της κακοκαιρίας.
 
Το Σάββατο, τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στο Μιζούρι και τρεις στο Κάνσας σε τροχαία που οφείλονταν στα ακραία καιρικά φαινόμενα, ανέφεραν οι αρχές των δύο Πολιτειών.

Δειτε Επισης

Ο πρώην μεγιστάνας των κρυπτονομισμάτων Σαμ Μπάνκμαν-Φριντ καταδικάστηκε σε 25 χρόνια φυλάκισης
Κακοκαιρία στην Ισπανία-Νεκροί δύο άνθρωποι που παρασύρθηκαν από τα κύματα
«Οι ΗΠΑ δεν διαβίβασαν στη Ρωσία όλα τα στοιχεία για την προετοιμασία της τρομοκρατικής στη Μόσχα»
Δύο ύποπτοι για την επίθεση στο Crocus κατέθεσαν έφεση κατά της προφυλάκισής τους
Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα
Η Πολωνία κατηγορεί τη Ρωσία για κατασκοπεία και προσπάθειες αποσταθεροποίησης
Aσφαλιστικές αποζημιώσεις ρεκόρ από την κατάρρευση της γέφυρας στη Βαλτιμόρη-Στα $3 δισ. οι πρώτοι υπολογισμοί
Έκθεση-κόλαφος του Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων-«H Τουρκία προχωρά σε παράνομες απελάσεις Σύρων»
Η Βουλή της Σκωτίας εξετάζει σχέδιο νόμου για την ευθανασία σε άτομα που πάσχουν από καταληκτική νόσο
Τέσσερις νεκροί από επίθεση με μαχαίρι στις ΗΠΑ-Συνελήφθη 22χρονος