Ήττα για την κυβέρνηση Μέι στη Βουλή πριν τη συζήτηση για τη συμφωνία του Brexit

Με ψήφους 303 υπέρ και 296 κατά η Βουλή των Κοινοτήτων ενέκρινε τροπολογία στο νομοσχέδιο εφαρμογής του προϋπολογισμού της βρετανικής κυβέρνησης, σύμφωνα με την οποία οι βουλευτές θα έχουν λόγο επί της φορολογικής πολιτικής του υπουργείου Οικονομικών σε περίπτωση ενός Brexit χωρίς συμφωνία.
 
Το αποτέλεσμα ερμηνεύεται ως μία πρώτη σαφής ένδειξη ότι η πλειοψηφία των βουλευτών αντιτίθεται στο ενδεχόμενο ενός ‘no deal’ στο Brexit.
 
Η ήττα χαρακτηρίζεται μεν «ταπεινωτική» για την κυβέρνηση της Τερέζα Μέι, αλλά θεωρείται ότι δεν είναι ικανή από μόνη να αποτρέψει μία έξοδο από την ΕΕ χωρίς συμφωνία. Πάντως ο ηγέτης των Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν δήλωσε ότι τώρα η Τερέζα Μέι πρέπει να αποκλείσει το ενδεχόμενο ενός no deal.
 
Η ήττα για την πρωθυπουργό Μέι έρχεται μία ημέρα πριν από την έναρξη της συζήτησης επί της συμφωνίας που έχει πετύχει η ίδια με τις Βρυξέλλες επί των όρων αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ και επί της πολιτικής διακήρυξης για τη μελλοντική σχέση. Η κρίσιμη ψηφοφορία επί της συμφωνίας θα πραγματοποιηθεί εκτός απροόπτου την ερχόμενη Τρίτη.
 
Η τροπολογία στο οικονομικό νομοσχέδιο είχε κατατεθεί από τη βουλευτή των Εργατικών Υβέτ Κούπερ και έτυχε της στήριξης των κομμάτων της αντιπολίτευσης, καθώς έως και 15 βουλευτών του Συντηρητικού Κόμματος της κ. Μέι.
 
Παρόμοιες τροπολογίες αναμένεται να κατατεθούν και σε άλλα νομοσχέδια που δε συνδέονται άμεσα με το Brexit, σε μια προσπάθεια των βουλευτών να πιέσουν την κυβέρνηση να απομακρυνθεί από την πιθανότητα του no deal σε περίπτωση που η συμφωνία της Τερέζα Μέι απορριφθεί.
 
Πηγή:ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Το βέτο ΗΠΑ έγειρε την πλάστιγγα κατά ψηφίσματος για ένταξη Παλαιστίνης στον ΟΗΕ
Οκτώ νεκροί από ρωσικά πλήγματα στη νότια Ουκρανία
Το Ισραήλ είχε προειδοποιήσει τις ΗΠΑ για την επίθεση στο Ιράν
Telegraph για επίθεση Ισραήλ-«Ο Νετανιάχου έκανε αυτό που τον προειδοποίησε ο πλανήτης να μην κάνει»
Αλματώδης αύξηση της τιμής του πετρελαίου λόγω των εντάσεων στη Μέση Ανατολή
Οι ΗΠΑ άσκησαν βέτο στην πλήρη ένταξη της Παλαιστίνης στον ΟΗΕ
Ιράν: Απόλυτα ασφαλείς οι πυρηνικές εγκαταστάσεις στην Ισφαχάν
LIVE/Ιρανός ανώτερος αξιωματούχος: Η Τεχεράνη δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ
Καταρρίφθηκαν drones αλλά δεν έγινε επίθεση με πυραύλους υποστηρίζει το Ιράν-Kανένα σχόλιο από Ισραήλ
ΒΙΝΤΕΟ: Παγκόσμιος συναγερμός-Προχώρησε σε αντίποινα το Ισραήλ, πύραυλοι έπληξαν εγκατάσταση στο Ιράν