Γιόρτασαν και στην Αγγλία τα Θεοφάνια

Η καθιερωμένη τελετή αγιασμού των υδάτων πραγματοποιήθηκε για 55η χρονιά την Κυριακή των Θεοφανείων στο Μάργκεϊτ της νοτιοανατολικής Αγγλίας, από τον Επίσκοπο Τροπαίου Αθανάσιο. 

Παρόντες ήταν ο Ύπατος Αρμοστής της Κυπριακής Δημοκρατίας στο Ηνωμένο Βασίλειο Ευριπίδης Ευρυβιάδης και ο πρέσβης της Ελλάδας Δημήτριος Καραμήτσος-Τζιράς, τοπικοί πολιτικοί και θρησκευτικοί άρχοντες, όπως ο Επίσκοπος του Ντόβερ, καθώς επίσης μέλη της παροικίας και φίλοι της Κύπρου. 

Ο κ. Ευρυβιάδης εξέφρασε την περηφάνια του για την κοινότητα των ομογενών, σημειώνοντας ότι οι παραδόσεις συνεχίζονται, εμπλουτίζοντας την πολυπολιτισμικότητα του Ηνωμένου Βασιλείου.

Ο τοπικός βουλευτής και επικεφαλής της Διακομματικής Κοινοβουλευτικής Ομάδας για την Κύπρο σερ Ρότζερ Γκέιλ, που τίμησε για 35ο συναπτό έτος την εκδήλωση, όσα δηλαδή και τα χρόνια του στο κοινοβούλιο, χαρακτήρισε «ένδειξη του σεβασμού για την ελληνοκυπριακή κοινότητα» το μεγάλο πλήθος που συγκεντρώνεται για την εκδήλωση.

«Το λυπηρό, ωστόσο, είναι ότι και τα 35 αυτά χρόνια το νησί της Κύπρου τελεί υπό κατοχή από τουρκικά στρατεύματα. Οι συνομιλίες ελπίζουμε να αρχίσουν ξανά φέτος και θα ήταν καλό να καταστήσουν ορατή μία λύση και το νησί να επανενωθεί το ταχύτερο δυνατό», συμπλήρωσε ο σερ Ρότζερ.

Αγιασμός των υδάτων πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά μετά από δεκαετίες και στο Σαουθάμπτον, με πρωτοβουλία της τοπικής ελληνορθόδοξης κοινότητας, με αρκετά μεγάλη συμμετοχή. Οι τοπικές αρχές παραχώρησαν άδεια για την κατάδυση του Τιμίου Σταυρού στη μαρίνα της πόλης.

Δειτε Επισης

Στόλτενμπεργκ: Δεν είναι πολύ αργά για να κερδίσει η Ουκρανία τον πόλεμο
Παρασκηνιακές συνεννοήσεις Ισραήλ-Τουρκίας για τουρκικό ανθρωπιστικό στολίσκο στη Γάζα
Αναβρασμός στα αμερικανικά πανεπιστήμια με εκατοντάδες συλλήψεις-Τεταμένες κινητοποιήσεις κατά του πολέμου στη Γάζα
Πρόστιμο σε παρουσιάστρια της ρωσικής τηλεόρασης που επέκρινε την επίθεση στην Ουκρανία-Είχε οργανώσει γυμνό πάρτι
Πεδίο μάχης η Βενετία για το εισιτήριο των 5 ευρώ-Αντιδρούν οι κάτοικοι, συγκρούστηκαν με την αστυνομία
Ένταλμα σύλληψης για τον Γκάρι Κασπάροφ από τη Ρωσία-Τον κατηγορούν για τρομοκρατία
Η Σουηδία στέλνει τάγμα στη Λετονία στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ
Οι ΗΠΑ κατηγορούν την Κίνα για υποστήριξη της Ρωσίας στον πόλεμο κατά της Ουκρανίας-«Παρέχετε όπλα, δεν είστε ουδέτεροι»
Ανατροπή στο Ανώτατο της Ν. Υόρκης-Ακύρωσε την καταδίκη του Χάρβεϊ Γουάινστιν γιατί «δεν είχε δίκαιη δίκη»
Χάος στα αεροδρόμια της Βρετανίας, εξαιτίας τεχνικού προβλήματος-Ατελείωτες ουρές