Αυξημένα τα φονικά αεροπορικά δυστυχήματα το 2018

Άνοδο σημείωσαν σε σχέση με πέρυσι οι αριθμοί των θανατηφόρων δυστυχημάτων και των θυμάτων στις επιβατικές πτήσεις σ' όλον τον κόσμο.
 
Δεκαπέντε φονικά αεροπορικά δυστυχήματα σε επιβατικές πτήσεις σημειώθηκαν το 2018 σ' όλον τον κόσμο, στα οποία σκοτώθηκαν 556 άνθρωποι, αριθμοί που φανερώνουν σημαντική αύξηση μέσα σ' έναν χρόνο, ανακοίνωσε η ένωση Aviation Safety Network (ASN) που ειδικεύεται σ' αυτού του τύπου της καταστροφές.
 
Τρία από τα 15 αεροπλάνα, στα οποία σημειώθηκε δυστύχημα, εκμεταλλεύονταν αεροπορικές εταιρείες που περιλαμβάνονται στη «μαύρη λίστα» της Ευρωπαϊκής Ένωσης, διευκρίνισε η ASN στην ανακοίνωσή της που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.
 
Το 2018 έγιναν περίπου 37.800.000 πτήσεις, πράγμα που σημαίνει ότι η αναλογία είναι ένα θανατηφόρο αεροπορικό δυστύχημα ανά 2,54 εκατομμύρια πτήσεις.
 
Το 2017 ήταν η πιο ασφαλής χρονιά για τις παγκόσμιες αερομεταφορές από το 1946 που άρχισαν να υπάρχουν στατιστικές για τα αεροπορικά δυστυχήματα, με συνολικά δέκα δυστυχήματα σε επιβατικές πτήσεις, τα οποία στοίχισαν τη ζωή σε 44 ανθρώπους.
 
Ωστόσο οι στατιστικές για το 2018 καθιστούν τη χρονιά αυτή την τρίτη ασφαλέστερη όλων των εποχών σε αριθμό θανατηφόρων δυστυχημάτων και την ένατη σε αριθμό θυμάτων, σύμφωνα με την ASN.
 
«Αυτό δείχνει τις τεράστιες προόδους που έχουν επιτευχθεί στο θέμα της ασφάλειας», υπογράμμισε ο διευθυντής της ASN Χάρο Ράντερ, αναφέρεται στην ανακοίνωση.
 
Τα δυστυχήματα με απώλεια ελέγχου παραμένουν ένα «μείζον πρόβλημα ασφαλείας», επειδή αυτού του τύπου τα δυστυχήματα ήταν υπεύθυνα για τουλάχιστον δέκα από τα 25 σοβαρότερα δυστυχήματα στη διάρκεια των πέντε τελευταίων ετών, υπογράμμισε η ASN.
 
Τον Οκτώβριο, ένα Boeing 737 της εταιρείας Lion Air με 189 επιβαίνοντες συνετρίβη στα ανοικτά των ινδονησιακών ακτών, ενώ η συντριβή τον Μάιο κοντά στο αεροδρόμιο της Αβάνας στην Κούβα ενός Boeing 737-200 ναυλωμένου από μια κουβανική εταιρεία στη μεξικανική Global Air στοίχισε τη ζωή σε 112 ανθρώπους.
 
Τον Μάρτιο, ένα αεροπλάνο της εταιρίας του Μπανγκλαντές US-Bangia Airlines συνετρίβη κοντά στο αεροδρόμιο του Καταμαντού στο Νεπάλ, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 51 άνθρωποι.
 
Ένα αεροπλάνο της εταιρείας Saratov Airlines συνετρίβη τον Φεβρουάριο λίγο μετά την απογείωσή του από τη Μόσχα με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 65 επιβάτες και έξι μέλη του πληρώματος. Τον ίδιο μήνα, ένα αεροπλάνο της εταιρείας Aseman Airlines συνετρίβη στο Ιράν. Οι 66 επιβαίνοντες βρήκαν τον θάνατο.
 
Η ένωση Aviation Safety Network (ASN), η οποία έχει την έδρα της στη Χάγη, ανήκει στο Flight Safety Foundation (Ίδρυμα για την ασφάλεια των αερομεταφορών), μια μη κερδοσκοπική ένωση που από το 1947 εργάζεται για τη βελτίωση της ασφάλειας των αερομεταφορών.
 
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
 

Δειτε Επισης

Συνελήφθη στα κατεχόμενα άτομο για «παραβίαση ιδιωτικής ζωής»
Οι Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν επαναφέρουν τον δημόσιο λιθοβολισμό των γυναικών
Μεγαλώνει ο κύκλος των συλλήψεων για τις πλαστές άδειες οδήγησης αλλά και διαμονής στην ΚΔ
Υπουργός Υγείας: Προσδοκία στήριξης από διεθνή κοινότητα για λύση στο Κυπριακό
Kατάργηση φορολόγησης εισοδήματος στο φιλοδώρημα υπαλλήλων με σύμβαση στη Δημόσια Υπηρεσία
Με δεσμεύσεις κονδυλίων ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός της ΔΕΦΑ
Ενέκρινε τον προϋπολογισμό της Αρχής Ψηφιακής Ασφάλειας η Ολομέλεια
Άφησαν αιχμές για «σκοπιμότητες» και «μαύρες λίστες» από το ΡΙΚ οι βουλευτές-Αντάλλαξαν πυρά
Υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους Σταύρος Παπασταύρου και Γιάννης Μπρατάκος
Ανησυχία Βουλευτών για μείωση του αποθεματικού του Ταμείου ΑΠΕ και ΕΞΕ