Αδημονεί και ο Τραμπ να συναντηθεί ξανά με τον Κιμ Γιονγκ Ουν

Ο Ντόναλντ Τραμπ διαβεβαίωσε την Τρίτη ότι «αδημονεί» για μια νέα συνάντηση κορυφής με τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν, ο οποίος τόνισε στο μήνυμά του για το νέο έτος για ακόμη μια φορά ότι είναι έτοιμος να διαπραγματευθεί με τον Αμερικανό πρόεδρο ανά πάσα στιγμή.
 
«Κι εγώ επίσης αδημονώ να συναντήσω τον πρόεδρο Κιμ, ο οποίος συνειδητοποιεί πολύ καλά ότι η Βόρεια Κορέα διαθέτει τρομερό οικονομικό δυναμικό», ανέφερε ο Τραμπ μέσω Twitter.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: «Μήνυμα συμφιλίωσης» από Κιμ Γιονγκ Ουν στον Ντόναλντ Τραμπ 
 
Κατά τη διάρκεια της ιστορικής συνόδου κορυφής του Ιουνίου της περασμένης χρονιάς στη Σιγκαπούρη, ο Τραμπ επισήμανε στον Κιμ ότι η χώρα του θα γνωρίσει ταχεία ανάπτυξη εάν απαλλαγεί από τα πυρηνικά της όπλα και απελευθερωθεί κατά συνέπεια από τις διεθνείς κυρώσεις που πλήττουν την οικονομία της.
 
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, που έχει ήδη πει ότι ελπίζει να γίνει μια νέα συνάντηση κορυφής στις αρχές της νέας χρονιάς, υπενθύμισε το ενδιαφέρον του για αυτό μετά τις δηλώσεις που έκανε ο Κιμ στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του, όταν επανέλαβε ότι η Βόρεια Κορέα έχει δεσμευθεί να μην παράγει, ούτε να δοκιμάζει, νέα πυρηνικά όπλα.
 
Ο Κιμ εξάλλου επέμεινε ότι είναι διατεθειμένος να συναντηθεί με τον Τραμπ ανά πάσα στιγμή, για «να υπάρξουν αποτελέσματα» που προεξόφλησε πως «θα χαιρέτιζε η διεθνής κοινότητα».
 
Όμως ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας προειδοποίησε στην ίδια ομιλία του ότι ενδέχεται να αλλάξει συμπεριφορά εάν η Ουάσιγκτον διατηρήσει σε ισχύ, παρά τη διπλωματική επαναπροσέγγιση που βρίσκεται σε εξέλιξη μετά τον Ιούνιο, τις οικονομικές κυρώσεις σε βάρος του κράτους του.
 
Από τη σύνοδο της Σιγκαπούρης προέκυψε μια διακήρυξη υπέρ της αποπυρηνικοποίησης της κορεατικής χερσονήσου, συνταγμένη ωστόσο με μάλλον ασαφή τρόπο. Έκτοτε, ελάχιστη πρόοδος έχει καταγραφεί και οι δύο πρωτεύουσες δεν μοιάζουν να συμφωνούν για το πώς θα υλοποιηθεί αυτή η επαγγελία.
 
Η Ουάσιγκτον αξιώνει «πλήρη και επαληθεύσιμη» αποπυρηνικοποίηση της Βόρειας Κορέας και διαμηνύει ότι η εκστρατεία «μέγιστης πίεσης» που ασκούν η ίδια και ο ΟΗΕ δεν θα λάβει τέλος πριν αποπερατωθεί.
 
Η Πιονγκγιάνγκ, από την άλλη, ζητεί η Ουάσιγκτον να αρχίσει να αίρει τις ασφυκτικές οικονομικές κυρώσεις που της επιβάλλει και να μην απαιτεί η Βόρεια Κορέα να προχωρήσει μονομερώς, χωρίς καμία παραχώρηση σε αντάλλαγμα.
 

Δειτε Επισης

Διάλειμμα στα αυτοκίνητά τους έκαναν οι εργάτες που σκοτώθηκαν στη γέφυρα της Βαλτιμόρης
Αξιωματούχος τουρκικών υπηρεσιών ασφαλείας: Ο Ερντογάν θα επισκεφθεί τις ΗΠΑ στις 9 Μαϊου
Αεροπλάνο της British Airways από Αθήνα για Λονδίνο με 180 επιβάτες πέρασε ξυστά από drone
ΒΙΝΤΕΟ: Κρατούμενοι έβαλαν φωτιά σε στρώματα στη φυλακή στον Ισημερινό-Ένας νεκρός
Τραγωδία στη Νότια Αφρική-Λεωφορείο με 46 άτομα έπεσε από γέφυρα, επέζησε μόνο ένα παιδί
Πράσινο φως για μαλλί άφρο και ράστα στους χώρους εργασίας ανάβει η Γαλλία
Απειλητικό μήνυμα Ισλαμικού Κράτους προς Δύση-«Να πλήξουμε τους σταυροφόρους στις ΗΠΑ, την Ευρώπη και το Ισραήλ»
Κάθειρξη 19 ετών ζήτησε ο εισαγγελέας στη Γαλλία για τον «βιαστή του Tinder»-«Είναι επικίνδυνος, κατέστρεψε 17 ζωές»
Οι Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν επαναφέρουν τον δημόσιο λιθοβολισμό των γυναικών
Τα συγκλονιστικά ηχητικά μηνύματα Ρωσίδας στα social την ώρα της επίθεσης στη Μόσχα-«Σας αγαπώ, αντίο»