Τεράστια επιχείρηση για εντοπισμό του μακελάρη του Στρασβούργου στη Γαλλία

Την αποτυχία των γαλλικών δυνάμεων ασφαλείας να εντοπίσουν αρκετές ώρες μετά τα τραγικά γεγονότα στο Στρασβούργο, τον δράστη του μακελειού με τους τρεις νεκρούς και τους 13 τραυματίες, αρχίζουν να εκτιμούν τα γαλλικά ΜΜΕ, καθώς βγαίνουν στην επιφάνεια λεπτομέρειες που εκθέτουν ανεπανόρθωτα τη γαλλική αστυνομία και την αντιτρομοκρατική.

Το πρώτο στοιχείο, που έγινε γνωστό λίγη ώρα μετά τον πανικό που επικράτησε στη Χριστουγεννιάτικη αγορά του Στρασβούργου, ήταν ότι ο δράστης, που κατονομάστηκε αργότερα ως τον μαροκινής καταγωγής Γάλλο, Σερίφ Σεκάτ, είχε διαφύγει ήδη μία φορά το πρωί της αποφράδας εκείνης ημέρας, κατά τη διάρκεια επιχείρησης και εισβολής της αστυνομίας στο διαμέρισμα που διέμενε. Η αστυνομία τον αναζητούσε για υπόθεση ληστείας.

Το δεύτερο στοιχείο που ελέγχεται, είναι η δεύτερη διαφυγή του δράστη, όταν εντοπίστηκε στη Χριστουγεννιάτικη αγορά, δίπλα στο κεντρικότερο σημείο της πόλης, στην πλατεία Κλεμπέρ. Ο Σερίφ Σεκάτ πυροβολεί εναντίον των αστυνομικών, καθώς και πολίτες, προκειμένου να διασπάσει την προσοχή των δυνάμεων ασφαλείας.
 
Ο Σερίφ Σεκάτ
Το τρίτο στοιχείο αφορά τον τρόπο διαφυγής του. Ο μαροκινής καταγωγής, αλλά γεννημένος στη Γαλλία δράστης, δεν διέφυγε με μηχανή, ή με αυτοκίνητο, ούτε τον φυγάδευσαν συνεργάτες του. πως έγινε γνωστό, αλλά δεν αναδείχθηκε στον βαθμό που του άρμοζε, μέσα στον καταιγισμό των γεγονότων, ο Σερίφ Σεκάτ διέφυγε με ταξί, το οποίο «μίσθωσε» στην περιοχή Neudorf, του Στρασβούργου.

Το τέταρτο στοιχείο δεν έχει επιβεβαιωθεί, τα γεγονότα ωστόσο συγκλίνουν προς τη συγκεκριμένη κατεύθυνση. Ο Σερίφ Σεκάτ εικάζεται πως έχει διαφύγει στη Γερμανία, διασχίζοντας τα σύνορα των δύο μεγάλων ευρωπαϊκών κρατών και δυνάμεων, δίχως να γίνει αντιληπτός από κανένα μέσο, παρά τα αυξημένα μέτρα που είχαν ληφθεί. Εφόσον επιβεβαιωθεί η διαφυγή του στη Γερμανία, όπου οι γερμανικές δυνάμεις διεξάγουν μεγάλη έρευνα για τον εντοπισμό του, θα πρόκειται για μία συνολική αποτυχία των γαλλικών δυνάμεων ασφαλείας να ελέγξουν μία κατάσταση που προκλήθηκε από ένα άτομο, το οποίο δεν είχε την παραμικρή υποστήριξη από τρομοκρατικές ή άλλες οργανώσεις και δίχως προγενέστερο σχέδιο για τη όσα διαδραματίστηκαν στη Χριστουγεννιάτικη αγορά του Στρασβούργου.
Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση στην περιοχή Neudorf

Αρκετές ώρες μετά, η γαλλική αστυνομία επανήλθε στη συνοικία του Στρασβούργου, Neudorf, την οποία απέκλεισε για τη συλλογή νέψων στοιχείων που σχετίζονται με τη διαφυγή του Σερίφ Σεκάτ. Περιπολικά έχουν αναπτυχθεί στους δρόμους και έχουν αποκλείσει την περιοχή εμποδίζοντας την κυκλοφορία.

Πάνοπλοι αστυνομικοί κινούνται σε ομάδες, πραγματοποιώντας εφόδους σε σπίτια, κρατώντας αυτόματα όπλα. Περαστικοί και δημοσιογράφοι κλήθηκαν από τις αρχές να απομακρυνθούν.

Δείτε live εικόνα από το σημείο της έρευνας: 
 
«Θέλουμε να άρουμε πάσα αμφιβολία, όπως κάνουμε εδώ και 36 ώρες. Δεν είχαμε κάποια πληροφορία και η επιχείρηση αυτή δεν προαναγγέλλει τίποτα, ας αφήσουμε την έρευνα να συνεχιστεί» δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Κριστόφ Καστανέρ, ενώπιον της Γερουσίας.

Διεξάγονται έρευνες σε πολλές περιοχές. «Προς το παρόν, δεν υπάρχει κανένα στοιχείο που να λέει ότι το πρόσωπο που αναζητούμε βρίσκεται σε αυτή την περιοχή» επιβεβαίωσε μια αστυνομική πηγή στο AFP.

Σύμφωνα με μια άλλη αστυνομική πηγή, αυτή η επιχείρηση διεξάγεται στο πλαίσιο της έρευνας, όμως δεν έχει άμεσο στόχο τη σύλληψη του υπόπτου.
 
Πηγή:Πρώτο Θέμα

Δειτε Επισης

Αποκλείστηκε από τις βουλευτικές ο πρώην πρόεδρος της Νότιας Αφρικής Ζούμα
Το Χάρβαρντ ζητά συγγνώμη και αφαιρεί το δέσιμο βιβλίου-Ήταν φτιαγμένο από... ανθρώπινο δέρμα
Ο πρώην μεγιστάνας των κρυπτονομισμάτων Σαμ Μπάνκμαν-Φριντ καταδικάστηκε σε 25 χρόνια φυλάκισης
Κακοκαιρία στην Ισπανία-Νεκροί δύο άνθρωποι που παρασύρθηκαν από τα κύματα
«Οι ΗΠΑ δεν διαβίβασαν στη Ρωσία όλα τα στοιχεία για την προετοιμασία της τρομοκρατικής στη Μόσχα»
Δύο ύποπτοι για την επίθεση στο Crocus κατέθεσαν έφεση κατά της προφυλάκισής τους
Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα
Η Πολωνία κατηγορεί τη Ρωσία για κατασκοπεία και προσπάθειες αποσταθεροποίησης
Aσφαλιστικές αποζημιώσεις ρεκόρ από την κατάρρευση της γέφυρας στη Βαλτιμόρη-Στα $3 δισ. οι πρώτοι υπολογισμοί
Έκθεση-κόλαφος του Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων-«H Τουρκία προχωρά σε παράνομες απελάσεις Σύρων»