Ασύλληπτος ο δράστης της επίθεσης στο Στρασβούργο-Στους τρεις οι νεκροί

Αυξήθηκε ο αριθμός των νεκρών της επίθεσης στη χριστουγεννιάτικη αγορά του Στρασβούργου, την Τρίτη το βράδυ, καθώς ένας από τους σοβαρά τραυματίες εξέπνευσε. 

Σύμφωνα με το νεότερο απολογισμό, ο αριθμός των νεκρών είναι τρεις και των τραυματιών 13. Εξ αυτών, οι πέντε νοσηλεύονται σοβαρά, ενώ ο ένας από αυτούς θεωρείται εγκαφαλικά νεκρός. 

«Ο απολογισμός, πάντα προσωρινός, είναι πλέον τρεις νεκροί, πέντε σοβαρά τραυματισμένοι και οκτώ ελαφρά», ανέφερε η νομαρχία του Κάτω Ρήνου σε ανακοίνωσή της.΄Ενας από τους πέντε σοβαρά τραυματισμένους από την επίθεση είναι εγκεφαλικά νεκρός, σύμφωνα με την εισαγγελία.

Την ίδια ώρα, συνεχίζεται το ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του 29χρονου φερόμενου ως δράστη, Σερίφ Σεκάτ, που αν και τραυματίστηκε από την ανταλλαγή πυρών με τους αστυνομικούς και τις δυνάμεις του στρατού, κατάφερε να διαφύγει. 

Πάνω από 700 αστυνομικοί στη Γαλλία προσπαθούν να τον εντοπίσουν, ενώ η κυβέρνηση ανέβασε στο υψηλότερο επίπεδο τον τρομοκρατικό συναγερμό. 

Παράλληλα, εξονυχιστικοί έλεγχοι διεξάγονται στα σύνορα με τη Γερμανία και την Ελβετία,ενώ εκατοντάδες στρατιώτες πλέον έχουν επιφορτιστεί να διασφαλίσουν τις χριστουγεννιάτικες αγορές σε όλη τη Γαλλία.
 
Ασύλληπτος ο δράστης

Tην ίδια ώρα εκατοντάδες αστυνομικοί αναζητούν στην ανατολική Γαλλία τον ένοπλο φυγά, ο οποίος πραγματοποίησε την επίθεση στην χριστουγεννιάτικη αγορά του Στρασβούργου πριν από δύο μέρες σκοτώνοντας δύο ανθρώπους και αφήνοντας άλλους έξι σοβαρά τραυματισμένους.

Η Γαλλία έχει αυξήσει το επίπεδο ασφαλείας μετά την επίθεση και η αστυνομία κυκλοφόρησε μια αφίσα με φωτογραφία του καταζητούμενου Σερίφ Σακάτ, του κυρίως υπόπτου, ο οποίος βρισκόταν στην λίστα παρακολούθησης των αρχών ως πιθανή απειλή ασφαλείας.

Οι αρχές υποστηρίζουν ότι ο 29χρονος ήταν γνωστό ότι είχε αναπτύξει ριζοσπαστικές θρησκευτικές απόψεις όσο βρισκόταν στην φυλακή.

Περισσότεροι από 700 αστυνομικοί συμμετέχουν στην δεύτερη μέρα των ερευνών, "χτενίζοντας" το Στρασβούργο, το οποίο βρίσκεται στην δυτική όχθη του ποταμού Ρήνου, και την περιοχή στα πέριξ της πόλης. Η αστυνομία έχει εγκαταστήσει σημεία ελέγχου στα γερμανικά σύνορα και ανακρίνει πρόσωπα που συνδέονται με τον δράστη.

Πηγή:Πρώτο Θέμα

Δειτε Επισης

Γυναίκα φυλακίστηκε επειδή τηλεφώνησε στην Άμεση Δράση περισσότερες από 2.000 φορές
BINTEO: Άνδρας αυτοπυρπολήθηκε έξω από το δικαστήριο του Τραμπ
Επανέρχεται με επιστολή προς Υφ. Πρόνοιας για το Πασχαλινό Επίδομα η ΕΚΥΣΥ
Βαφεάδης: Δεν έχει ληφθεί η εγγυητική για Λιμάνι και Μαρίνα Λάρνακας
Απορρίφθηκε αίτηση Γενικού Εισαγγελέα σε απόφαση απαλλοτρίωσης γης
Σημαντικά επιτεύγματα στην Σύνοδο Κοινοπολιτείας για Ωκεανούς
ΓΓ της Κοινοπολιτείας: Η Κύπρος πρώτη στη βιώσιμη υδατοκαλλιέργεια
Στεφάνου: Έχουμε τα εχέγγυα να κερδίσουμε το στοίχημα των εκλογών
ABC: Το Ισραήλ εκτόξευσε τρεις πυραύλους κατά της αεράμυνας πυρηνικών εγκαταστάσεων του Ιράν-Μήνυμα προς Τεχεράνη
Το λάθος που κάνουμε όλοι-Γιατί δεν πρέπει να βάζουμε τα αυγά στην πόρτα του ψυγείου